teşekkür ederim hocam sağolun |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (358. sayfa)

-
-
teşekkür ederim hocam trendyoldada var bayağı seçenek ama Pa değerleri ne kadar doğrudur bilemiyorum
-
teşekkür ederim hocam evet görmüştüm ürünü.kitapçığına baktım şarjlı 45 watt ekstra aparat olması çok güzel.
bu arada yapay zekaya sordum.
Araç süpürgesi alırken Pascal (Pa) ve Watt (W) değerleri farklı şeyleri ifade eder:
- Pa (Pascal): Vakum gücünü, yani süpürgenin emiş kuvvetini gösterir. Daha yüksek Pa, daha güçlü emiş anlamına gelir.
- Watt (W): Motorun elektriksel gücünü gösterir. Daha yüksek watt genellikle daha güçlü bir motor anlamına gelir ama verimlilik de önemlidir.
16000 Pa ve 45W Süpürgeler Arasındaki Fark
- 16000 Pa: Ortalama bir kablosuz araç süpürgesi için iyi bir emiş gücüdür. Toz, kırıntı, hafif kirler için yeterlidir ama ağır kirlerde zorlanabilir.
- 45W: Düşük-orta seviyede bir motor gücü olarak düşünülebilir. Eğer motor verimliyse, 45W ile iyi bir vakum gücü elde edilebilir.
Güç farkı açısından:
- 16000 Pa ve 45W aynı süpürgede olabilir. Yani biri emiş gücünü, diğeri motor gücünü anlatıyor. Ancak daha yüksek watt her zaman daha güçlü emiş anlamına gelmez, çünkü motorun verimliliği ve tasarımı da önemlidir.
- 16000 Pa ile 120W gibi bir süpürge daha güçlü olur, çünkü hem yüksek vakum gücü hem de daha güçlü bir motoru vardır.
Eğer çok güçlü bir araç süpürgesi arıyorsanız, 25000 Pa ve 120W+ olanları tercih edebilirsiniz. Özellikle kablosuz modellerde batarya süresi ve emiş gücü dengesi önemli.
16000 Pa & 45W vs. 16000 Pa & 100-150W Karşılaştırması
- Eğer iki süpürge de 16000 Pa ise ancak biri 45W, diğeri 100-150W ise:
- Emiş gücü (Pa) aynı olduğundan toz çekme kapasitesi benzer olur.
- 100-150W olan model, daha güçlü bir motora ve daha hızlı dönen fanlara sahip olabilir.
- Yüksek watt, daha uzun süre sabit emiş gücü koruma veya daha büyük partikülleri çekme kabiliyeti sağlayabilir.
- 100-150W olan süpürge daha güçlü mü?
- Eğer 16000 Pa sabit kalıyorsa, motorun gücü arttığında daha iyi bir hava akışı sağlanabilir, ancak çok büyük fark hissetmeyebilirsiniz.
- 100-150W olan model, daha büyük bir batarya veya daha iyi motor soğutma ile daha uzun süre tam performansta çalışabilir.
Sonuç:
- Sadece 16000 Pa’ya bakarak emiş gücü aynı diyebiliriz.
- 100-150W olan model, genellikle daha büyük motor ve daha iyi hava akışı sağlayabilir ama fark dramatik olmaz.
- Daha iyi performans için sadece watt değerine değil, Pa ve hava akış tasarımına da bakılmalı.
- Gerçek farkı görmek için Air Watts (AW) veya hava akış debisi (L/s) gibi değerlere de dikkat edilmelidir.
Daha iyi bir süpürge için 25000 Pa ve 120W+ gibi seçenekler daha mantıklı olabilir.
eğer watt yüksek ve aynı tarz apart cinsleri ile geliyorsa denemeye değer bence .En zor kısımlar yan koltuk ve halıdaki kum taneleri.Onun için bazı modellerde küçük ev süpürge makinelerinde gelen yeri süpüren parçalarda mevcut.Youtbe tanıtım vidyolarınıda izledim.Aparat olayı gerçekten çok önemli bu konuda.Çoğu vidyolar yerin üstünde yada fayans üstünde test edilmiş.Arada çok fark var fayans ve halı testleri arasında
deneyip göreceğiz hocam .
Burda kimde varsa lütfen sizlerde paylaşırsanız bizlerde bilgi sahibi olup ürünü alırız.Teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorksman -- 17 Mart 2025; 7:46:24 >
-
hocam sibopları Temudan da bakın.Geçen sene yabancı arkadaşımın aracını lastikçiye götürmüştük sıfır lastik aldı.o zaman yanlış hatırlamıyorsam sibob değişim fiyat vermişti.bayağı yüksekti fiyatları.
YE92820 XA26266 JM157311
siz yine bir araştırın fiyat alın hatta ne tarz sibop takıcak ona görsel olarak bakın ona göre kıyaslayıp sipariş verebilirsiniz.Kaliteli siboplar mevcut Temuda hocam yada herhangi lastikçiye yada cantınızı aldığınız yere danışın onlara alacağınız sibopların fotosunu gösterin danışın size yol gösteririler.Unutmayın siboplarında belli bir süresi var .saygılar hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorksman -- 17 Mart 2025; 7:59:9 > -
Arkadaşlar bu kombi filtresini kullanan var mı aranızda.
yada başka ne tür filtre kullanmaktasınız?
Yetiş Kombi Servisiyoutube
Merhaba Ben Van Yetiş Kombi Ve Klima Servisinden Baran; Size bu video'da müşterilerimiz için tavsiye ettiğimiz korozyon önleyici #magnafiltre nasıl sökülür onu anlatacağız Van ve çevre illerdeyseniz bize ulaşıp ürüne sahip olabilir ve kolay montajı için bilgi alabilirsiniz. Beni takip etmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayın:) iyi seyirler ... . . . . . #magnafitresökümü #kombi #pisliktutucu #magnatichttps://www.youtube.com/watch?v=wpCDA3PGfAUtrendyol.com
MAGNA CLEAN MANYETİK KOMBİ FİLTRESİ-GERMANY-Bochum - Fiyatı, Yorumlarıhttps://www.trendyol.com/magna-clean/manyetik-kombi-filtresi-germany-bochum-p-788131876
-
Ben sipariş verdim hocam. Gelince dener haber ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aylık 5 sipariş sınırı nasıl hesaplanıyor?
Sipariş edilen günden itibaren 30gün mü?
Teslim edilen günden itibaren 30 gün mü?
Ya da sadece ay bazlı mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tek bir seferde değil, ayda 5 sipariş vererek 5000 TL lik sipariş verilmiştir (1 sipariş 27 Euro = yaklaşık 1000 küsur lira).
Tek siparişte 5000 TL sipariş yürürlükteki kanunla imkansız hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Mart 2025; 11:15:46 > -
Ay bazlıdır, sipariş tarihi değil gümrüğe girdiği tarih baz alınır.
Örneğin; 20 şubatta 3 sipariş verdiniz, 1 mart ta da 2 sipariş verdiniz diyelim, yeni aya geçtiğinizden dolayı 2 sipariş sayılır, mart için 3 sipariş daha hakkınız var demektir.
-
Anladım peki 1 ay içinde 5 sipariş verebliyoruz yani bugün 27 euroluk aldık diyelim sonraki 4gün boyuncada her gün 27 euroluk toplamda 5 gün içinde 135euroluk Temudan sipariş geçebiliyoruz?
-
evet.
Ayrıca sipariş başına her kalem ürün için 2 adeti geçmemeye çalış, satıcının "1 adet = çoklu parça" olarak sattığı ürünler hariç.
Örneğin 27 euro luk sipariş içinde 10 ya da 20 farklı kalem ürün varsa, her kalem için 2 adeti geçme.
Yani aynı üründen 2 adet ten fazla alma, olursa gümrükten dönme ihtimali yüksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Mart 2025; 11:58:41 > -
tamam hocam hayırlı olsun şimdiden
beklemedeyim hocam
-
hocam Temu kendi hesaplıyor 5 siparişi geçince izin vermiyor.
ben Mart ayında ilk 9 günde 10 sipariş verdim ,Şimdi Temu bana 26 Marttan sonra yani 27 Martta sipariş vermeme izin veriyor.(Geçen ayda aynısı olmuştu)
He ayın 1inde haklarınız yenileniyor.
genelde bütün siparişlerimi ay bitmeden önce veririm sizde devamlı çok sipariş verecekseniz Temu hesaplıyor
Eğer beyan yada Türkiye gümrüğüne giriş olarak sayılsaydı benim her ayın 12-13 ünde sipariş vermem gerekti.
Unutmayın Tek dikkat etmeniz eğer sadece Temudan sipariş veriyorsanız Temu her ay 5 hakkını sayabiliyor yani diyelim siz alixxx gibi sitedende sipariş verirseniz Temu bunları görmez ve 5.ci siparişden sonra gümrüğe takılır (devamlı Temudan sipariş veriyorsanız Temuya güvenin) sizi yarı yolda bırakmaz hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorksman -- 17 Mart 2025; 12:32:58 > -
Hocam Gümrük sipariş sayısını hesaplarken sipariş tarihini mi yoksa gümrüğe giriş tarihini mi baz alıyor ?
-
Muhtemelen gümrüğe giriş tarihini esas alıyor. Arkadaşa 26 Mart'ta kadar sipariş veremezsiniz diyerek verilecek siparişin Nisan ayında gümrüğe girmesini hedefliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
wincredit ile 1000tl yi tamamladım 72 saat içerisinde yüklenecek gibi bir mesaj geldi bundan sonra bir şey yapmam gerekiyor mu kredi iadesi gibi her gün girmem gibi bir şey, kaçırmayalım kuponu
-
quote:
Orijinalden alıntı: kayamtkyVay be, bunu da gördük, Temu kargosunu getiren Aras kargo kargoyu teslim etmediği halde telefonuma "2 saat sonra adresinizdeyiz" sonra da "a...a... ya teslim edilmiştir" diye mesaj göndermiş, işin tuhafı ailemizde adı-soyadı "a" başlayan kimse yok. Temu ya da teslim edildi diye işlenmiş.
İşim gücüm yok pazartesi günü kargoyu teslim almadığımı ispatlayacağım, gerçekten Aras kötü bir kargo şirketi.
Evet arkadaşlar, cumartesi günü "teslim edildi" denilen Temu kargosu bunca stresten sonra nihayet bugün pazartesi geldi.
Komedi gibi, anlatayım dinleyin;
Bazı arkadaşların söylediği olasılıklar olmadı, ne komşuya bırakıldı, ne de yanlış adrese gitmiş, tahmin ettiğim gibi hiç gelmediler, gelen kargocu söyledi; kargoyu yetiştirmedikleri için bugüne bırakmışlar, ama alıcının bilgisi yok.
Bir kargo yetiştirilemediği için sonraki iş gününe bırakılabilir ve bir mesajla "kargonuzu yetiştiremedik, sonraki iş gününde teslim edeceğiz" dersen bunu anlayabilirim, anlayışla karşılarım. Ama "teslim edildi" dersen, geleceği belirsiz hale getirirsen ve bu hataları sürekli tekrarlıyorsan bunun affedilir bir tarafı yoktur.
Çağrı merkeziyle görüştüğümde açık açık itiraf etti, dedi ki; kargo o gün için yetiştirilemediğinde kargocu sisteme bir veri girmek zorundadır, bu seçimlik bilgide fazla seçeneğimiz olmadığı için ya "adreste bulamadık" ya da "teslim edildi" seçeneklerinden birini girmek zorundadır. Yani "yetiştiremedik, sonra ki iş gününde getireceğiz" diye bir seçenekleri yok, şaka gibi, bilgisayar kargo uygulaması yetersizliğiyle mecburiyetten kaynaklı yalan mesaj durumu.
Çağrı merkezindeki kişiye ayrıca yanlış mesajlar meselesi için şikayet oluşturdum, tabii kaale alınmayacağını biliyorum, çünkü bunları okuyup dikkate alan, bu şikayetler neticesinde bilgisayar programını düzelttiren ve kargo çalışanlarını müşteri memnuniyeti için eğiten bir yöneticileri yok. Yine de bir umut şikayet oluşturdum.
Başka bir yanlışları daha var; alıcının haberi olmadan sonra ki iş gününe bırakılan kargoları getirdiklerinde "yoldayız, geliyoruz" diye bir bilgilendirme mesajı göndermeden apansızın bir zamanda küt diye geliyorlar, yani evde olmasak kargoyu yine alamayacağız, neyse ki evdeydim.
Kontrol ettim, Aras müdürlüğüne bıraktığım şikayet dilekçesine bakmamışlar bile, çağrı merkezine bıraktığım diğer şikayetle gelmiş olabilirler, ya da şikayetlerin hiç biri dikkate alınmamış olup kargo şubesi bu şikayetlerden haberi olmayıp kendi bildiği yolda ilerlemiş olabilir.
Yapacak bir şey yok, elimiz mahkum.
Ah Temu ah, ne olurdu şu kargo şirketini seçimlik hale getirseydin de MNG veya PTT yi seçseydim.
Hiç bir kargo şirketi sütten çıkma ak kaşık olmasa da hiç olmazsa içlerinde kötünün iyileri var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Mart 2025; 17:15:20 >
-
hocam sipariş tarihi değil gümrüğe giriş tarihi olması gerek.dediğim gibi her ayın 1 inde siparişleriniz tekrar 5 hak oluyor.
hocam deneyebilirsiniz benim gibi .5 sipariş verin bu ay.sonra 6.cı yı vermeyi deneyin Temu size uyarıda bulunacak.26 sından sonra sipariş verebilirsiniz diye
hocam eskiden bende sizin gibi hesaplamaya çalışıyordum burda defalarca sipariş gğnlerini paylaştım sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldular.
dediğim gibi Temudan sadece sipariş verin eğer haklarınız dolarsa Temu size uyarıda bulunacak
-
hocam sadece kredi fırsatında hergğn 7 gğn boyunca girip ödülünüz almanız gerek
1000tl hayırlı olsun.Uçağa kargonuz yüklenince alıcaksınız 3 gün sonra hesabınızda olur
-
Merhaba, hocam bunları soran başka kişiydi ben değilim, sanırım o kişiye cevap verecektiniz, anlattıklarınızı ben biliyorum zaten.
Benim sorduğum sadece sipariş sayısı hesaplanırken gümrüğe giriş tarihi mi yoksa sipariş tarihimi esas alınıyor diye, biliyordum ama emin değildim, bunun da cevabını vermiştiniz zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X