Şimdi Ara

Temu ve Aliexpress gibi sitelerden ücretsiz kargo seçeneği tarihe karışıyor: Yeni düzenleme geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ramses88 , harce74 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy şu anda #2
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yurt dışından yapılan alışverişlerde ücretsiz kargo dönemi sona eriyor. 27 Aralık 2024’te yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte, ücretsiz kargo olsa bile 3 euro tutarında bir taşıma bedeli ürün fiyatına dahil edilecek. Bu değişiklik, küçük maliyetli alışverişlerin gümrük maliyetlerini artırabilir.

Daha önce ücretsiz kargo sunan Temu, AliExpress, Shein gibi platformlar üzerinden yapılan alışverişlerde, tüketiciler yalnızca ürün fiyatını öderken, yeni düzenleme ile gümrük işlemlerinde 3 euro navlun (taşıma) bedeli otomatik olarak ürün fiyatına eklenmek zorunda. Taşıma masraflarının belgelenmesi mümkün olmadığında, bu 3 euroluk tutar zorunlu hale geliyor.

Özellikle düşük fiyatlı ürünlerde, 3 euroluk ek masraf tüketicilerin toplam maliyetini ciddi şekilde artırabilir. Örneğin, 1 dolarlık bir ürün sipariş eden tüketici, gümrük işlemlerinde 3 euro taşıma bedeli ile karşılaşabilir. Bu durum, küçük bütçeli alışverişlerin cazibesini azaltabilir.

Ayrıca Bkz.E-ticarete %1 ek vergi geldi: Tüm ürünler %1 oranında zamlanabilir

Düzenlemede ayrıca "Basitleştirilmiş Gümrük Beyanı" kapsamındaki ürün limitinin 2000 adetten 500 adede düşürülmesi de yer alıyor. Bu, ticari miktarda ürün getiren kullanıcılar için daha sıkı denetim anlamına geliyor.

Bu yeni düzenleme, yurt dışı alışveriş platformları üzerinden yapılan işlemlerin maliyetini artıracak gibi görünüyor. Yeni düzenlemenin, özellikle bireysel kullanıcılar ve düşük maliyetli alışverişler üzerinde nasıl bir etkisi olacağı önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görülecek.

Kaynak:https://ticaret.gov.tr/data/65966a8013b876fb4cb76a9d/2022_9%20Say%C4%B1l%C4%B1%20Genelgede%20De%C4%9Fi%C5%9Fiklik_Ustyazi.pdf

• Ucuza ürün mü alıyordun sen? Aldırtmam.

Şimdi git 4 katına aynı Çin malı ürünü aracı satıcılardan al. Bu hükümetin tek amacı hayatımızı her gün daha da zorlaştırmak ve alım gücümüzü yok etmek. Düşman olsa yapmaz bunu.

Hayır, olay Çin malıysa Çin yine aynı parayı kazanıyor, burda satılanlar da aynı Çinden ithal mal ama ben aradaki çakal bir tüccara boş yere para veriyorum buradan aldığım zaman. Direkt Çinden alayım vergimi de devlete vereyim ne değişecek?

Tüccar para kazansın diye vatandaşın alım gücü düşüyor, olay tam bundan ibaret.

Adam Çin'den kapına ücretsiz kargo yolluyor.

Sen, ürün ülke sınırından girerken ücretsiz kargoyla gelen ürünün için "taşıma bedeli" adı altında 3 euro haraç ödüyorsun.

Bir de Türk olarak haracını belirlenmiş rakam Türk lirasıyla da ödeyemiyorsun, euroya endeksli olarak ödeyeceksin.

Fıkra bu kadar.

30 euro limiti geldiğinde zaten bir nevi yasak konmuş oldu zira çin malı hariç neredeyse hiç bir ürünü o limit altına getirtemiyorsun. Çin ise her yeni yaptırım da bunu delmek için bir yol buluyor. İlk olarak ürünün fiyatını 3 euro ama kargo ücretini 50 euro vs yaparak deldiler. Bu yüzden 30 euro ya kargo ücreti de dahil kararı çıktı. O zamandan beri sakız gibi uzadı.

Şu alınan karar falan hiç önemli bile değil bence artık. 30 euro altına incik cıncık harici bir şey zaten alınmıyor. Cari açığı düşürmek için yurtdışından satın alıma adı koyulmamış bir yasak diye yorumluyorum.
  • Ücretsiz kargolarda esasında kargo bedeli de eklenmiş halidir. Burada gizli bir zam vardır.
  • Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!

—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?

— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…
  • Robotik vs ile ilgilenen iş üreten gençlere geçmiş olsun. Teknofestte hava atması değil o gençlerle bi zahmet işlerini kolaylaştırın.
  • Sadece bu değil Yurt içi alışverişde satıcıdan stopaj kesintisi hemen kesilecek bu durum ürünlere en az %15 ile %25 arasında zam demek asgari ücretin zamlanmasıyla en azda %30 daha zam eklenecek. ha birde kargo fiyatlarının zamlanması var oradanda %10 zam olsa ha birde kargo iadelerinde müşteriden alınması olursa offf
  • Bu ulkede yasamak istemeyenler hergun cogalmakta...
  • RichesMen kullanıcısına yanıt
    O stopaj yüzde 1 olarak yayınlandı.
  • BTK Direk siteyi kapatsın ne uğraşıyorsunuz saçma sapan yasalarla
  • Biri aldığımız nefesten vergi almadılar
  • Direkt yurt dışı alışveriş yasaklansa daha kolay olmaz mı? Tüm bu çabanın amacı yurt dışı alışverişi engellemek değil mi ben mi yanlış yorumluyorum?
  • Kulak arkası da bitti.
    Achievements completed.
  • Ucuza ürün mü alıyordun sen? Aldırtmam.

Şimdi git 4 katına aynı Çin malı ürünü aracı satıcılardan al. Bu hükümetin tek amacı hayatımızı her gün daha da zorlaştırmak ve alım gücümüzü yok etmek. Düşman olsa yapmaz bunu.

Hayır, olay Çin malıysa Çin yine aynı parayı kazanıyor, burda satılanlar da aynı Çinden ithal mal ama ben aradaki çakal bir tüccara boş yere para veriyorum buradan aldığım zaman. Direkt Çinden alayım vergimi de devlete vereyim ne değişecek?

Tüccar para kazansın diye vatandaşın alım gücü düşüyor, olay tam bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Aralık 2024; 10:56:3 >
  • Özet : Aynı ürüne 5-10 kat daha fazla para vermek
  • Çok iyi oldu maşallah halkımızın beklediği bir düzenlemeydi
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    30 euro limiti geldiğinde zaten bir nevi yasak konmuş oldu zira çin malı hariç neredeyse hiç bir ürünü o limit altına getirtemiyorsun. Çin ise her yeni yaptırım da bunu delmek için bir yol buluyor. İlk olarak ürünün fiyatını 3 euro ama kargo ücretini 50 euro vs yaparak deldiler. Bu yüzden 30 euro ya kargo ücreti de dahil kararı çıktı. O zamandan beri sakız gibi uzadı.

Şu alınan karar falan hiç önemli bile değil bence artık. 30 euro altına incik cıncık harici bir şey zaten alınmıyor. Cari açığı düşürmek için yurtdışından satın alıma adı koyulmamış bir yasak diye yorumluyorum.
  • Valla artık küfür etmek istiyorum yeminle ya nasıl bi ülke oluyoz
  • Bunun bir sonraki adımı Çin'deki satıcıdan da vergi almak
  • Yurtdışı alışverişini komple kapatın sizde kurtulun bizde
  • Devam devam kulağımızda gitti zaten sıkıntı tınne
  • Alın bir tabanca hepimizin kafasına sıkın sizde kurtulun bizde kurtulalım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.