Şimdi Ara

[TENİS] *GRAND-SLAM* /// Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon, Amerika Açık (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.373
Cevap
17
Favori
142.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok rahat yendi. boyu da , ivanovic in yarısı kadar. ama mükemmel vuruşlar yaptı
  • elena 6-1 6-7 ve 6-3 ile Petrova'yı geçmiş. yüzde 61 ile ilk servis atmış.yarı finalde venus ile karşılaşacak.

serena'da radwanska'yı rahat geçmiş. (4-6 0-6)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weresth -- 2 Temmuz 2008; 9:51:02 >
  • Safinnn(valla Safin için bu smileyi koymayı öyle özlemişim ki)

Can dediğimiz oldu..güzel bir maç bizi bekliyor cuma günü.ne desem boş,çünkü daha hiç izleyemedim Safin'i bu turnuvada..ama aldığı sonuçlara bakıldığında umarım eskiden yaptığı gibi Federer'i geçmeyi başarır(sanırım Federer ile eşleşti değil mi?)

valla Can kötü bir durum taraftarı olduğun tenisçinin elenmesi(hele ki daha ilk karşılaşmalarda elenmesi) ben çok yaşadım.keşke sen tatmasaydın bu duyguyu ama bak Safin'e..burdan ne çıkarıyoruzzzz..umdumuzu yitirmemeliyiz

• nadal, çim kortta federer i yenebilir mi sizce?
    bakıyorum nadal ın maçlarına hepsini 3 0 alarak geliyor ,roland garrostaki gibi.
    bu adam neden çok etkili servis atamıyor onu anlamıyorum.. en güçlü tenisçi o olduğu halde. ondaki kollar kimsede yok. ama çok hızlı servis atamıyor.
  • Yarı final maçları ne zaman başlıyo arkadaşlar?

Edit: Şimdi öğrendim Cuma günüymüş sanırım cnntürk naklen verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brotcinekmegi -- 3 Temmuz 2008; 12:38:51 >
  • Yarın hangi maç var?
  • Elena Dementieva - Venus Williams

Serena Williaws - Zheng Jie
  • Eyvallah.

15:00 de cnn de ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

nadal, çim kortta federer i yenebilir mi sizce?
    bakıyorum nadal ın maçlarına hepsini 3 0 alarak geliyor ,roland garrostaki gibi.
    bu adam neden çok etkili servis atamıyor onu anlamıyorum.. en güçlü tenisçi o olduğu halde. ondaki kollar kimsede yok. ama çok hızlı servis atamıyor.

Önemli olan en hızlı servisi atmak değil şayet bu yeterli olsaydı Andy Roddick elenmezdi? Nadal' ın servisleri çok kavisli ve nete yakın gittiği için rakiplerini aldatıyor top düşerken de çok kavisli geliyor. Ancak return' leri çok çabuk yani topa hızlı ve etkileyici vurduğundan rakiplerini şaşırtıyor. Bunun dışında iyi bir baseline oyuncusu. Rakiplerini yüksek ve kavisli toplarla baseline' a hapsediyor!...

Federer ise oldukça teknik bir oyuncu. Ancak Nadal' a karşı oyun kurmakta zorlanıyor. Roland Garros' da sürekli backhand' ine gelen toplar normal oyun kurmasını etkiledi. Ayrıca nete geldiğinde vole smaçlarını yapamadı ve avlandı? Finalde çok dikkatli olması lazım zira otoriteler Nadal' ın şimdiye kadar böyle iyi oynamadığını söylüyor. Geçen seneki final çok çekişmeliydi bu seneki daha da ilginç olabilir ve sürpriz bir sonuç çıkabilir Nadal lehine?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 4 Temmuz 2008; 23:35:21 >

• Erkekler finalini hangi kanal verecek, bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xprofessorx -- 4 Temmuz 2008; 23:16:18 >
  • Ben de yaptığım gözlemlere dayanarak final maçı hakkında birkaç yorumda bulunmak istiyorum.

Nadal daha düz bir oyuncu, fazla teknik kullanmayan gücüne güvenen biri. Çok etkili ve sert vuruşları var, özellikle return'lerde çok etkili oluyor. Ama onun da hakkını yememek lazım sırf bu vuruşları için kol kaslarını özellikle geliştirmiş. Daha çok baseline'a oynayıp rakibini kortun dışına itiyor. Ayrıca çok açılı vuruşları var. Belki de en beğendiğim özelliklerinden biri inanılmaz inatçı olması her topu sabırla takip ediyor.

Federer ise çok daha teknik bir oyuncu, kesinlikle çok zeki. Bence ondan daha teknik bir oyuncu yok. Oyunu çok iyi okuyup uygun zamanlarda gereken vuruşları en iyi şekilde yapıyor. Slice, ace, paralel, kısa top... Hepsini çok iyi kullanıyor. Seyredene mutlaka zevk veren bir isim. En önemli artılarından biri de sakin yapısını maç içinde koruması.

Bence Federer'in en büyük şanssızlığı Nadal'ın solak olması. Nadal'ın forhand'i Federer'in backhand'ine denk geliyor. Federer tek eliyle müthiş backhand vuruyor ama bir süre sonra bu zorlaşıyor. Ayrıca Federer'in oyunu yönlendirmesi de engellenmiş oluyor. Federer'in rekor kırma durumu onu sıkıntıya da sokabilir, onun için avantaj da olabilir. Fakat Federer'in Wimbledon'a ambargo koymuş olması Nadal için psikolojik bir baskı oluşturduğunu düşünüyorum. Ben yine de Federer'i daha avantajlı görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brotcinekmegi -- 5 Temmuz 2008; 0:56:17 >

• quote:

nadal, çim kortta federer i yenebilir mi sizce?

Genelde servis hızını etkileyen faktorler servis teknigi, boy uzunlugu ve tabiki kol gucudur. Yani sadece en guclu kollara sahip olmak hızlı servis atmaya yetmeyebiliyor.

Bugun Williams kardesler hem tek hem de çift bayanlarda final mucadelesine cıkacaklar ilginc bir gun onları bekliyor olsa gerek. Tek Bayanlar mucadelesini bugun 16.05 itibariyle CNN Turk'den canlı izleyebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: uAburak89

Erkekler finalini hangi kanal verecek, bilgisi olan var mı ?

Erkekler finali yarın CNN Turk'de verilecek yalnız macı canlı vermeyecekler sanırım cunku F1 ile cakısıyor. Macı ancak bu Pazar'ı Pazartesi'ne baglayan gece 00.15'de bantdan izleyebilecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 5 Temmuz 2008; 11:27:26 >

• quote:

Erkekler finali yarın CNN Turk'de verilecek yalnız macı canlı vermeyecekler sanırım cunku F1 ile cakısıyor. Macı ancak bu Pazar'ı Pazartesi'ne baglayan gece 00.15'de bantdan izleyebilecegiz.

Bak işte bu kötü olmuş acaba EuroSport falan naklen verebilir mi?
  • ya cnni bi açtım resmen hayatımın en büyük şoklarından birini yaşadım...

nerde güzeller güzeli ivanoviç yaa.. finalde nie yok... haksızlığın dik alasıdır bu tenis dünyasına...

ben ivanoviç-şarapova finali beklerken,karşımdaki tablo....................

ah ivanoviç... sen finale yakışırdın.... kim bu serena venüz menüs yaa..

• quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

ya cnni bi açtım resmen hayatımın en büyük şoklarından birini yaşadım...

nerde güzeller güzeli ivanoviç yaa.. finalde nie yok... haksızlığın dik alasıdır bu tenis dünyasına...

ben ivanoviç-şarapova finali beklerken,karşımdaki tablo....................

ah ivanoviç... sen finale yakışırdın.... kim bu serena venüz menüs yaa..

Eee hocam alısmak lazım guzel olan kazanmıyor iyi oynayan kazanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Snake Pliskin

quote:

Eurosport ne yazıkki vermez ama sanırım Dspor canlı verecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Snake Pliskin

quote:

yukarıda verdiğim linkden izlemekten başka çare yok
  • venüs 2-0 yendi ve şampiyon oludu.serena iyi başlamıştı.ama ilk seti tiebreaklerde kaybetti.sonraki sette ortada geçti ama venüs kazanmayı bildi.maç genel olarak ortadaydı.üstünlük sağlayan biri olmadı.tebrikler venüs
  • quote:

Orjinalden alıntı: weresth

venüs 2-0 yendi ve şampiyon oludu.serena iyi başlamıştı.ama ilk seti tiebreaklerde kaybetti.sonraki sette ortada geçti ama venüs kazanmayı bildi.maç genel olarak ortadaydı.üstünlük sağlayan biri olmadı.tebrikler venüs

İzlemekten en keyif aldığım final bu ikisinin oynadıkları oluyor. Kazanan kaybeden yok, aile içinde maç yapıyorlar tüm dünya izliyor, süper bişe gerçekten...

Bugünde Federer'den bi Wimbledon zaferi daha bekliyorum...

• quote:

en güçlü tenisçi o olduğu halde. ondaki kollar kimsede yok. ama çok hızlı servis atamıyor.

Servis atmak komple bir vücut hareketi yani vücutun dönüşü ile başlayan ve en son kolla pekiştirilen bir hareketler bütünü? Benzer bir hareket mesela boksta mevcuttur. Yani bir boksör sadece kol kuvvetiyle rakibe yumruk sallamaz vücudunu (poizsyona göre) önce hafif sağa yada sola doğru çevirir sonra rakibine doğru dönerken ivme kazanır ve aynı şekilde yumruğunu çıkarır!... Tenistede servis yada etkili vuruşlarda benzer harekerleri slow motion' da görebilirsiniz!....

• Digitürk te guide a baktığımda saat 17.00 da erkekler finalinin olduğu yazıyor.isterseniz göz atın,gece yarısı izlemektense.umarım vardır..yalnız bu f1 kötü zamana denk geldi..canlı izlemek vardı maçı
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.