Şimdi Ara

Tepki Süreleri (3, 5, 8 ms) ve Etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
32.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki bir ful HD LCD panel alabilirim bu aralar. Kesin karar vermek için DH ı epey okudum. Aslında F/P olarak pilipis 42 " 9632 modeli mantıklı gelmişti. Ancak forumda genelde tercih edilmediğini gördüm. Daha çok sony x3500 ve samsung M87 falan öneriliyor. Tüm bu modeller 100Hz ve markalarının en ileri yazılımını ya da çipini- herneyse - kullanıyorlar. SONYde Bravia enginepro pilipiste perfect pixel Hd engine gibi...

Ancak samsung ve sonyde tepki süresi 8 msn iken pilipis te ise 3 msn..Bu maç gibi hızlı hareketli görüntülerde bir avantaj değil mi? Ben pek bu konunun konuşulduğunu görmediğinden soruyorum ...Bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.

edit-signore : başlık düzenleme
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu konu hemen her teknik detayın tartışıldığı konu başlığı altında yazıldı.
    Plasmaların en fazla 2-3ms tepki süresine, LCD'lerin de daha yeni 3-8ms tepki süresine sahip olduğunu biliyoruz. Samsung daha 8ms'nin altında tepki süresine sahip olan model piyasaya sürülmedi. Philips ise 3ms tepki süresi ile pahalı LCD'lerini piyasaya sürdü.
    Bu bazılarına göre avantaj. Bazılarına göre değil. Bana göre avantaj. Hızlı sahnelerde gölgelenmeyi minimuma indirdiğini düşünüyorum. Karşı çıkanlar ise; tepki süresinden kaynaklanan bir gölgelenmeye şahit olmadıklarını iddia ediyorlar.
    Başka bir açıdan baktığınızda; Samsung daha 15 gün önceye kadar prima modeli M87'de bile 8ms tepki süresinin altına düşememişti. F86'da aynı şekilde. Peki tepki süresi bu kadar önemliyse neden Samsung bu teknolojide geri kaldı. Yoksa önemli bir unsur değil miydi? Philips 3ms ile bu konuda en iyi. Onu Sharp izliyor.
    Bunu açıkça tespit edebilmek için; her iki LCD'yi (9632-M87) DG yayınına bağlayın ve maç, aksiyon sahnesi bol film izleyin. Fark yok derseniz kafanıza uygun olanını alın.

• philipsin üzerinde kocaman harflerle 5 msn yazan lcdsini gördüm teknosada.pek aman aman bi fark görmedim hızlı sahnelerde.bence milisaniyeden çok işlemci daha önem kazanıyo.özellikle perfect pixel hd adlı işlemcisinin olduğu lcdler iyi.onlarda çok pahalı.
  • 5 msn değilde 5 googletalklar daha iyi oluyormuş. Öyle diyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: waterfall_man

philipsin üzerinde kocaman harflerle 5 msn yazan lcdsini gördüm teknosada.pek aman aman bi fark görmedim hızlı sahnelerde.bence milisaniyeden çok işlemci daha önem kazanıyo.özellikle perfect pixel hd adlı işlemcisinin olduğu lcdler iyi.onlarda çok pahalı.
  • Sony de bildiğim kadarıyla 8 ms altında ürünü yok !

Niye Samsung ve Sony gibi firmalar bu konuda bir şeyler yapmıyor dedim ve bu fikirden 8 ms li bir lcd aldım. amacım 8 ms in altında almaktı.

hz ile ms arasındaki fark nedir. bana aynı gibi geliyor...
  • Bende Philips 9531 32 (3ms) LCD var ve 3 ms farkı ciddi anlamda hissediliyor.
    Örneğin, reklam yayınlarında ekranın altından hızlı ve küçük yazılar geçiyor.
    Onları bile bozulma olmadan okuyabiliyorum.
    Aynı yazıları 8 ms LCD'de de izledim, 3 ms kadar net algılanmıyor hatta hiç algılanmıyor diyebilirim.
  • sserin dostumuzun da dediği gibi olay kendi gözlerimizde..8 ile 5 arasında ya da 3 arasında rahatsız edici bir fark görüyorsanız ona göre karar vermemiz gerek..
    En büyük referansımız yorumlar değil, gözlerimiz olmalı..
    [Örn: Bir çok kişi TV'de keskin görüntüyü sevmezken,bir çok kişi de sever. Örneğin ben severim :) ]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden 8-9-10" değilde 7" tablet?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 8 ms li lcd de maçlarda falan sorun yasamıyorumda su bankaların reklamlarında alttan gecen miniminnacık yazıları okuyamıyorum,ama onunda cozumu var:)basıyorum ekran dondurmaya,okuyup sonra devam edıyorum cok ılgınc bıseyse,8 ms liyi deneyın rahatsız olmazsanız bence ms degerı ıcın okadar farka degmez
  • Yanlış bilmiyorsam Samsung F86 6 ms ve m87 de oyun modu 6 ms. Philipsdeki 3msn ise farklı bir ölçüm tekniğiyle yapılıyor diye biliyorum ama detay ve kaynak veremeyeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ice2blue

Sony de bildiğim kadarıyla 8 ms altında ürünü yok !

Niye Samsung ve Sony gibi firmalar bu konuda bir şeyler yapmıyor dedim ve bu fikirden 8 ms li bir lcd aldım. amacım 8 ms in altında almaktı.

hz ile ms arasındaki fark nedir. bana aynı gibi geliyor...

Birisi frekans birisi periyot. İkisi birbirinin zıttıdır. Birisi artarsa digeri azalır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Bende Philips 9531 32 (3ms) LCD var ve 3 ms farkı ciddi anlamda hissediliyor.
    Aynı yazıları 8 ms LCD'de de izledim, 3 ms kadar net algılanmıyor hatta hiç algılanmıyor diyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: gidakontrol

8 ms li lcd de maçlarda falan sorun yasamıyorumda su bankaların reklamlarında alttan gecen miniminnacık yazıları okuyamıyorum,ama onunda cozumu var:)basıyorum ekran dondurmaya,okuyup sonra devam edıyorum cok ılgınc bıseyse,8 ms liyi deneyın rahatsız olmazsanız bence ms degerı ıcın okadar farka degmez

Özellikle soldan sağa yada sağdan-sola hızlı hareket eden sahneleri LCD'de izleyin. Adım adım geçtiğini görürsünüz. Yada film takılıyormuş gibi izlenim verir. Bu DVD yayını olsa da böyledir. Örneğin, bir manzarayı sağdan sola, bir otomobili hızlı geçerken gösteren sahnelerde durum böyledir.
    Aynı kaynaktan beslenen Philips 7762-7862-7962 LCD'lerde takılmadan geçen bu sahneler, tepki süresi yüksek olan diğerlerinde takılıyor. Bunun, dijital doğal hareket yada pixel plus 2 HD'den kaynaklandığını da söyleyebilirsiniz. Bana kalırsa bunda tepki süresinin de rolü var.

• arkadaslar... 3ms 8ms dediginiz ekran tazeleme hızları
    iki farklı baremde belirtilir...

birincisi gray to gray (griden griye)
    ikincisi black to black (siyahtan siyaha)

bir lcdtv'nin gtg ile btb ms hızı birbirinden farklıdır...
    yani btb 3 ms ise gtg 8 ms olabilir...

"Bir LCD monitörün paneli bikaç milyon pikselden oluşuyor. Her bir piksel içerisinde sıvı kristaller barınıyor. LCD bu yüzden "Liquid Crystal Display" olarak adlandırılıyor. Monitörlerdeki tepki süresi tek bir TFT hücrenin açıp kapanması için geçen süreye denk geliyor. Bu işleme Black-to-Black tepki süresi deniliyor. Bu tepki süresinin uzun olması görüntünün akıcılığını bozan bir etken. Bu yüzden düşük tepki süreli monitörler tercih sebebi. Black-to-Black günümüzde pek duyulmuyor; nedeni ise herkesin yeni bir standart olan Gray-to-Gray tepki sürelerine daha çok önem vermesi. Çünkü Gray-to-Gray hücrelerin çeşitli gri tonlamalar için harcadığı zamanı gösteriyor. Bu üzerinde durulması gereken bir özellik. "

firmalar hangisi işine geliyosa onu yazıyolar... yanlıs bilmiyorsam
    mesela philips'in 3 ms dediginiz LCD'leri btb degeri olabilir yani gtg degeri gene 8ms dir...
    onemli olan "GTG" degeridir...

Bir arkadasın dedigi gibi Sony ve Samsung neden daha cok 8ms ekran modelleri uretip satıyor su anda...
    demekki 8ms onlar icin teknolojik acıdan verimli ve yeterli...
    ayrıca sunu soyliyim... teknolojik acıdan Sony, Samsung, Pioner, Panasonic bunlar baba firmalardır...
    Philips bunların yanında bebek kalır... Philipsin butun modellerine dikkat edin sırf dıs gorunumu farklıdır... goz boyarlar...
    Gene kişisel tercih... bence 8 ms verimli ve yeterli bir teknolojidir... Marka tercihi gene zevk işidir... herkeze gore değişir.

NOT : kısacası demek istedigim... iki lcdtv'yi karsılastırırken... ikisininde ya GTG surelerine bakcaksınız yada BTB ... aynı baremdeki
    degerlere bakmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ReNoVaTiO] -- 18 Aralık 2007; 16:21:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Bende Philips 9531 32 (3ms) LCD var ve 3 ms farkı ciddi anlamda hissediliyor.

Lol samsung M87 de 8ms tepkime süresi var ama o alttan geçen yazıları gayet net ve akıcı bir şekilde okyabiliyorum buna ne diyeceksin? Bence kaynağın olmadan öylesine yazmışsın gibi geldi bana kusura bakma...Örnek verirken daha gerçekçi olalım lütfen.
    Ben uzun lafın kısası uzun süredir gerek monitörüm olsun gerekse tv olarak LCD kullanıyorum 2ms de gördüm 6ms de 8 ms ve hatta ilk zamanlar 16 ms olana monitörlerden bile kullanmıştım bana hepsinin arasında ne fark vardı diye sorarsanız hiç bir fark göremedim açık konuşayım.Ha dersinizki 3000:1 mi 8000:1 contrastmı iyi tabiki gözle görülür bir fark oluyor contrast olayında ama ms olayında hiç gözle görülür bir fark yok maalesef...

Saygılar...

• bazı arkadaşlar 3ms farkını kendi kullandıkları lcd de ciddi sekilde hissedebildiklerini yazmış..bana ilginç geldi..ben daha önce bi kac yerde yazdıgım bir testi burayada yazayım..
    teknosanın ankamall magazasında o dönemde almayı düşündügüm samsung R81 i incelerken görevli beni panasonic LX70 in yanına götürdü , biraz sohbetten sonra hızlı alt yazı geçişi olan bir cd koydu ve karsımdakı yaklaşık 20 tv dede altyazı geçişinde bulanıklaşma olurken LX70 oldukça net ve etkileyiciydi..tvlerin hiçbiri 3 ms falanda degildi..hepsi 8 ms saniyeli tvlerdi..bence öncelikli olay panel , yazılım teknelojisi ve 100 hz olayı..cünkü tvler arasıanda sadece LX 70 100 hz di , satıcıda farkın bu teknoloji ve panelden kaynaklandıgını belirtmişti..görüntüde çok net bir farklılık vardı ve tvler araındakı tek fark 100 hz olayıydı..ayrıca philipsin 3 ms lık tvlerını baska 8ms lik tvlerde kıyasladıgımda da bırakın CİDDİ bir farkı , fark bile göremedim..
    8 MS olan d3000 cihazımdan alınmış bir foto ekliyorum..reklamda sol alt kösede uçarak gecen yazının durumuna bakın bi..tv 3ms degil , ama yazı net..reklamı izlediyeseniz yazının ne akadar hızlı gectigini de görebilirsiniz..

• Öncelikle MSN kısaltması yanlış kullanılmış; doğrusu MS'dir.

quote:

Orjinalden alıntı: sserin
    Plasmaların en fazla 2-3ms tepki süresine.... sahip olduğunu biliyoruz.

Ben böyle bilmiyorum.
    Benim bildiğim, Plazma Tv'lerde tepki süresinin ölçülmesine gerek olmadığı ve genel olarak 1 ms'nin altında olduğunun söylendiği.
    Çünkü Plazma Tv'lerde görüntünün oluşması için her piksel için bir impuls'a ihtiyaç vardır.
    Ancak Lcd Tv'lerde pikselin aktif iken inaktif ve tekrar aktif olması gerekir; tepki süresi de bu oluyor zaten.

quote:

Orjinalden alıntı: [ReNoVaTiO]
    mesela philips'in 3 ms dediginiz LCD'leri btb degeri olabilir yani gtg degeri gene 8ms dir...
    ...onemli olan "GTG" degeridir...
    ...aynı baremdeki degerlere bakmak lazım...

Philips'in 3 ms derken, diğer markaların 8 ms dediği ile aynı ölçümü dikkate aldığını sanıyorum.
    Çünkü;
    - Philips böyle bir kurnazlık düşünecek olsa, diğer markalar da aynısını yapardı,
    - Bu kadar basit bir oyun markanın imajını etkiler, göze alamazlar.

Benim 3 ms hakkındaki görüşlerim :
    Philips'in Clear Lcd teknolojili ve 3 ms olan modelini gözlerimle izledim. İyileştirme yapıyor olabilir ama, yine de birşeylerin eksikliği hissediliyor. Plazma Tv'lerin yatay akan görüntülerdeki performansına yaklaşamıyor.

• sn. bitter end
    Eklediğiniz resim hareketli değilde ekranda durdurma yapıldıktan sonra çekilmiş hissi veriyor, yanılıyorsam düzeltin ekranın sağ üst köşesindeki işaret pause veya stop benzeri bir PVR kaydediciye ait bir sembol görünmekte sanki, reklamın orijinalinde öyle bir sembol şekil var mı?
    bir de tv nin üzerindeki stickerler ve duvarkağıdı bir sony show room havası vermiş

quote:

Orjinalden alıntı: bitter end

bazı arkadaşlar 3ms farkını kendi kullandıkları lcd de ciddi sekilde hissedebildiklerini yazmış..bana ilginç geldi..ben daha önce bi kac yerde yazdıgım bir testi burayada yazayım..
    teknosanın ankamall magazasında o dönemde almayı düşündügüm samsung R81 i incelerken görevli beni panasonic LX70 in yanına götürdü , biraz sohbetten sonra hızlı alt yazı geçişi olan bir cd koydu ve karsımdakı yaklaşık 20 tv dede altyazı geçişinde bulanıklaşma olurken LX70 oldukça net ve etkileyiciydi..tvlerin hiçbiri 3 ms falanda degildi..hepsi 8 ms saniyeli tvlerdi..bence öncelikli olay panel , yazılım teknelojisi ve 100 hz olayı..cünkü tvler arasıanda sadece LX 70 100 hz di , satıcıda farkın bu teknoloji ve panelden kaynaklandıgını belirtmişti..görüntüde çok net bir farklılık vardı ve tvler araındakı tek fark 100 hz olayıydı..ayrıca philipsin 3 ms lık tvlerını baska 8ms lik tvlerde kıyasladıgımda da bırakın CİDDİ bir farkı , fark bile göremedim..
    8 MS olan d3000 cihazımdan alınmış bir foto ekliyorum..reklamda sol alt kösede uçarak gecen yazının durumuna bakın bi..tv 3ms degil , ama yazı net..reklamı izlediyeseniz yazının ne akadar hızlı gectigini de görebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 19 Aralık 2007; 15:36:54 >

• sn mastor1
    tv görüntüsü tabiki durdurulmuş bir resimdir.. kendi actıgım topictede resımlerın hepsi bu sekıldedır , tvnın resım kalıtesını göstermenın en ıyı yolu fotograf makınası ıle flaş patlatmadan manuel ayarlarda foto cekmektır..ekranın parlamaması için sony t7 ile flassız cekım yapmaktayım.digital makınalara ilginiz varmı bilmem ama flassız manuel ayarlamalar ile bır cekım yapıldıgında en ufak hareketlı goruntu bulanıklaşmaya sebep olur , flas patladıgında ise ekran yansıttıgı için çok basarısız bir resim ortaya cıkar..bu resmi cekerkenkı amacım zaten hızlı yazıyı yakalama degıl , görüntü netligini ortaya koymaktı..kaldıkı görüntü donduruldunda ekranda o an ne varsa onu yansıtmakta , dondurulan görüntü herhangi bir sekılde düzelmemekte..daha hızlı aksıyon sahnelerınde ( mesele bır kızın elını cok hızlı sallaması sonucu ortaya cıkan elin kaybolması ) görüntü durduruldugunda da gene el tvde kaybolmuş şekilde donar..
    istersen bu anlatımı bir foto ile gösterelim..bahsini ettigim flaşlı cekıldıgınde görüntü kötü cıkar dedigim , tv yi ilk aldıgımda cektıgım eskı bir fotoya bakalım istersen..sag kösede durdurma işaretide yok..alt yazıda ise bir bombacı ile ilgilli haberlerin yeraldıgı hızlı bir alt yazı geçişi var..hernekadar görüntü bahsettigim kadar kötü olsada hızlı yazı geçişine dikkatle bi bak .. yazılarda silinme , biRbirine girme diye bişi yok..hersey NET.. görüntü fotograf makına kaynaklı cok kötü , ama benim o an seyrettigim görüntü , suana kadar aldıgım tüm hızlı yazı geçişinin oldugu görüntülerde de oldugu gibi NET..sanırım acıklayıcı olmuştur..8 MS saniyelik D3000 görüntüsü de inanın kayma yok arkadaslar aynı seklıde LX70 model tvde 8ms sanıye olamsına ragmen son derece nettir ( yukarıda yazdıgım üzere bizzaat hızlı yazı geçiş testi yapmışımdır ve o dönemde panasonic tx-32lx700f aldım. Resimler ekte seklınde bir topic oluşturan lion 2103 adlı arkadasın topigindede hayranlıgımı belirtmişimdir )

birde sanırım stickerle ve duvarkagıdı buranın bır sony showroom u oldugu konusunda süphe yaratmış sanırım..burası tv odam , benım showroom um

saygılar , herkese iyi bayramlar.. dikkat edin kurbanı kaçırmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: bitter end
    kaldıkı görüntü donduruldunda ekranda o an ne varsa onu yansıtmakta , dondurulan görüntü herhangi bir sekılde düzelmemekte.

Eğer akan yazılardan bahsediyorsak, görüntüyü durdurduğunuzda yazılar net olur. Ben imzamdaki tv ve uydu alıcı ile görüntüyü durdurduğumda, akan yazılar çok net oluyor; ancak doğal akışta o netlik yok.

Yukarıda koyduğunuz örnek resimde ise, elin hareket ederken görüntü durduğunda yine bulanık gözükmesi sanıyorum benim de gördüğüm bir durum.

Akan yazı ile akan görüntünün farkını şuanda açıklayamıyorum, deneme yapmam gerekiyor; ancak görüntü durdurulmasında oluşan sonuçta aralarında fark olduğunu biliyorum.

Bunları "sizin Lcd Tv'niz anlattığınız gibi değil" anlamında söylemiyorum. Mutlaka görüntü işlemeleri ile fark yaratıyorlardır bahsettiğiniz modeller; ancak bu farkları doğru tanımlamak gerekir diye düşünüyorum.

• Sn Bitter end
    Açıklamalarınız için teşekkürler, Sony nin kalitesinden kuşkum yok, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum. Ben de PVR özellikli uydu alıcı kullanıyorum durdurma yaptığınzda PVR birebir digital olarak kaydettiği kaynağından gelen resmi göstermekte yani tv ekranının response time vs. kaynaklanan hareket etkilerini görmüyorsunuz. Örneğin maç yayınlarını kaydedip durdurup kare kare izlediğinizde bir çok arkadaşın tv den kaynaklı diye şikayet ettiği maç yayınlarındaki yatay kamera hareketlerindeki bulanıklıkların aslında yayından olduğunu görebiliyorsunuz. Ama ekranın hareket performansını gösterebilmek için durdurmadan çekim yapmak gerekiyor ki bu oldukça zor.
    Aslında 3-5-8 ms lik değerlerin arasındaki fark birbirinin 2-3 katı gibi görünse de gerçekte hepsinin gözün algılama süresinin çok altında olduğunu unutmamak lazım, bunlar böyle ayaküstü tartışılarak cevap bulunacak şeyler değil bu konuda yapılan ciddi testler ve çalışmaları zaman ayırıp bulmak ve okumak gerekiyor.
    Saygılar ve herkese iyi bayramlar diliyorum

• slm arkadaslar ..
    sonuçta hepimiz burada gördüklerimizi paylaşıyoruz..sende haklısın bende , o da ..bahsi gecen tepkime süresinin ben pek işe yaramadıgını( en azından net bir fark yaratmadıgını ) düşünüyorum , benim kendimce yaptıgım testlerde 8ms olan tvlerde altyazı geçişinin diger bircok modele göre çok daha basarılı oldugunu gördüm ..ve bu farka sebep olarakta görüntü işleme teknolojleri ve paneli öncelikli görüyorum..yada sunu diyebiliriz.bence tv tercihi yapılacagı sırada MS süreleri belirleyici bir etken olmamalı..basarısız bir panel , vasat bir yazılıma sahip bir tvde MS süresi ne kadar etkılı olabilirki.ancak dediginiz gibi bu bikaç foto yada kısa bir anlatımla acıklıga kavusucak bir konu degil.ancak fikir vermesi açısından resimleri ekledim..körü körüne hiçbirşeyi savunmam..tüm yorumlarınızı dogruya ulaşma yolunda seve seve kullanırım .. saygılar

sn mastor1 showroom nasıl

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.