Geçen sene doğru düzgün hazırlanmayıp bu sene de şansını denemek isteyenlerden biriydim.Ama bu sene de doğru düzgün hazırlanamadım tabii.Sormak istediğim şey şu: geçen sene ile bu sene arasındaki başarı sırası uçurumu. Trakya üni gıda mühendisliği 355 (107bin) puan ile öğrenci almış MF4'ten.Benim MF4'teki puanım 338(92bin).Bazıları sıralamalar değişecek,bi sorun var,yanlışlık var diyorlar.Zaten tercih yapıp yapmama konusunda da aklım bulanık.Gıda mühendisliği bildiğiniz kadarıyla nasıl bir bölümdür?
Puanlarımın bu haliyle şu üni.ler tutuyor gıda mühendisliğinin: çanakkale onsekiz mart 366(95bin) erciyes,abant izzet baysal,trakya,pamukkale,celal bayar,selçuk,ondokuz mayıs,çukurova,namık kemal,afyon kocatepe,süleyman demirel,mersin üni.
İstanbul'da oturuyorum bu arada.Hangi üni daha iyi ve tercih yapmam daha mantıklı? Bu arada Selçuk,Çukurova,Namık Kemal ziraat fakültesi ve bir başka sitede gıda mühendisliği ziraat fakültesinde okunmaz diyorlar.Ne kadar doğru?
Acayip bi çıkmazdayım en azından bir soruma bile cevap verirseniz çok mutlu olurum.
tercih yapıp yapmamakta kararsızsan istediğin yerleri yaz istemediğin yerleri yazma. istemediğin yerler gelirse keşke bir sene daha hazırlansaydım dersin. bu sene sıralamalara pek güven olmayacak gibi. yine de sıralamanın üstünü altını yazmakta fayda var. gıda mühendisliği niye ziraat fakültesinde okunmazmış? tam bir saçmalık! gıda müh.de okuyan bir kaç arkadaşım var, pişman değiller. ama sen istediğin bölümü ciddi anlamda araştırmalısın. daha sonra tercih edeceğin üniversitelerin geçmişini, ne kadar köklü olduğunu, profesor sayısına kadar... şansın bol olsun.