Örneğin tıp fakültelerini sıralarken evime yakınlık, doğuya uzaklık, kampüsü, profesör sayısı gibi şeylere bakıyorum ama başka nelere bakılmalı? Örneğin x üniversitesinin y üniversitesinden akademik açıdan daha başarılı olduğunu nasıl öğrenebilirim? Kıstas alınabilecek şeyler yazabilir misiniz sıralamakta zorlanıyorum bayağı |
Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? Kıstas önerileri?
-
-
up
-
hocam ben de tıp yazacağım ve tıp öğrencilerinden öğrendiğim bilgilere göre şu konuları da araştırmak faydalı olabilir. sınavlardaki çıkmış soru oranı, sınıfta kalma oranı, finalsiz geçme notu ve kalma notu.
-
Tıp okuyanlar sanırım okumadan önce yks den daha çok çalışcaklarını zannetmiyordu o yüzden hangisine sorsan tek dertleri sınıf geçme kolaylığı ama hepsi ona dikkat etmeden tercih yapmış şehre göre vs
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çoğu bölüm için geçerli olan şey üniversite ismidir. Kesinlikle üniversite tercih edin. Kötü üniversite iyi bölüm ifadesi bence doğru değil. Sırf üniversite ismi dahi çok kapı açıyor. İTÜ ODTÜ Boğaziçi gibi top okullarda tutan bölümler kötü üni iyi bölümlerden daha avantajlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çıkmış oranı, geçme notu, idarenin bu konudaki tutumu ASIRI ÖNEMLİ.
2 puan eksik olduğum için sene tekrarı yapacağım anlıyor musunuz hocam, 2 puan. x okulunda millet patır patır geçerken y okulunda böyle abuk subuk şeylerle uğraşmak insana çok koyuyor.
o yüzden hedeflediğiniz yerlerdeki öğrencilerle iletişime geçin sorun çekinmeyin
-
Hangi okul hocam
Hangi okul söyleyin kimse yazmasın gerilesin
koü. okul iyi de milleti 64'le bıraktılar bu sene, tam sövmelik
-
Hocam gecmis olsun ne diyim
Bunların yanında ek olarak yaz tatilinin kısa olduğu üniversiteleri seçmemeye bakın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thatisreal -- 23 Temmuz 2024; 15:10:13 >
2 puan diye kucumsuyosun da finalde 2 puan az bi puan degil ha eger final degil de ortalama olarak 2 puanla kaldıysan vah vah haline
bu arada sınıfta kalmana üzüldüm gecmis olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 29 Temmuz 2024; 22:58:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X