Şimdi Ara

Tercihimi yaptım gidiyorum, hem gezip hem çalışırım diyenlerdenim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aöl mezunuyum. Yaklaşık olarak ilk 3 yıl dersle alakası olmayan, sınıf sonuncusu olarak arkada uyuyan bir tiptim. Dershaneye kayıtlıydım ama hafta sonları olan 5 saatin sonuncusuna girerdim. Okuldaki hocalar falan ciddi anlamda küçümserdi beni. Bu arada TM bölümündeyim. Sonra 11.sınıfın ortalarında ne yapıp ne yapmam gerektiğini düşünmeye başladım. Kendime sorular sorup cevaplarını aradım:
    Hangi bölümü istiyordum?
    Hangi şehre gitmeliydim?
    Nereye kazanabilirdim?

Belki size saçma gelebilir bunlar. 11.sınıfta bunlar mı düşünülür? Ama hiç öyle olmuyor arkadaşlar. Ben hedefimi Galatarsay koysaydım kesinlikle çalışabileceğime inanmıyorum. Çünkü bir hayalin peşinden gitmek insanı ayakta tutmuyor. Sadece gerçekler destek oluyor. Sonra sorularıma tek tek cevap verdim. Hem bir tercih süresi uzunluğunda da değil. Tam bir karara varmam 1 ayımı aldı. Malum TM bölümü meslek ve maddi bakımdan düşünülünce elle tutulur sayılı bölüm kalıyor. Ben kişiliğimin verdiği destekle, hukuk bölümünü tercih ettim. Sonra üniversiteler içinden vakıfları çıkardım. Elle tutulur ve benim istediğim 3 şehir kaldı:
    İzmir
    Antalya
    İstanbul

Bu şehirler içinden maddi imkanlar şehirlerdeki insan tipi vb koşulları sıralayarak elemeler yaptım. İstanbul, güzel pahalı ve çok kalabalık bir şehir. Haliyle trafikte yoğun. Kalabalık ve gürültü açıkçası hiç sevmediğim bir şey. Üstelik evde kalmayı planlıyorum. İstanbul da evde kalmak için ciddi anlamda bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor buna da durumum müsait değil. (Genel aylık; 1400-1500) Sonuç olarak İstanbul'u eledim. Sonra elimde 2 şehir kaldı. İzmir ve Antalya. İkisi arasında tercih yapmak uzun bir süremi aldı. Kira fiyatları olarak Antalya daha ucuz. Eğitim bakımından deü(izmir) daha iyi. Antalya İzmir kadar kalabalık değil. İzmir kızları . Sorular sorular falan böyle çok gidip geldim. Sonra tercihimi DEÜ(İzmir) olarak yaptım. Sonra bir gazla haziranda ders yapmaya başladım.
    11.sınıfı ygsde 50 netle kapatmışken. 12.sınıfa döndüğümde 90-95 net civarı yapıyordum. Tabii bir şok etkisi oldu. Malesef içinde bulduğumuz sistemde ne kadar ders yapıyorsanız o kadar varsınız. Yoksa zeka seviyeniz, düşüncelerinizin hiçbir değeri yok. Sonra tempoyu erken arttırdım ve ygsye 2,5 ay kala 115 net civarına geldim. Bir tmci için gerçekten iyi netler olduğunu düşünüyorum ben. Fakat burda tecrübesizlik ve yol gösterecek kimsenin olmamasından dolayı o ilk başlarda fazla yüklenmemin bedelini bocalamayla aldım. Netlerim birden düştü. Sonra ders yapma olayını kaybettim. Sonra toplamaya çalıştım ama ipin ucu kaçınca yetişemiyorsunuz. Böyle dediğimede bakmayın. YGS-5 37.000 geldi. Burda ufak bir tavsiye vereyim 1 kişiyi bile etkilesem çok memnun olurum. Formunuzun zirvesine çok erken çıkmayın. 95'ten 100'e 2 haftada. 115'ten 117'ye 1 ayda çıkarsınız. Bu arada sonuç belgesinide ekleyeceğim. Velhasıl kelam ygs serüveni böyle bitti. Şimdi LYS'ye geldik. LYS'ye malesef hiç çalışmadım. Edebiyatı küçümsedim.(Karşılığını çok fena aldım ) Matematik bende Allah vergisi dersem yalan konuşmam heralde. Çok bir şey yapamadım iyide geçmedi ama bana yetti. Baya uzattım heralde arkadaşlar Sonuçlar açıklandı. OBP adeta bir balyoz gibi kafama indi. tam olarak 1500 kişi geri attı beni. Ve malesef o belirlediğim DEÜ - Hukuk Fakültesinin hayal olmasına sebep olabilir. DEÜ - Hukuk 15900'le kapattı 2013'ü gördüğünüz gibide benim Y-TM2 sıralamam 16250. Açıkçası çokta umrumda değil. Ama tekrar bir şansın olsa 9-10-11'de ne yapardın diye sorsanız. Yine aynısını yapıp yatardım İşte böyle bir hikayem var arkadaşlar. Sizlerde bir kaç tavsiye bırakmak istiyorum yine.

Sizin bulduğunuz konumun hiçbir önemi yok. Sadece gerçekçi olun. Ne olduğunuzu bilerek hareket edin. Ailenizin bekletisi çoksa bunu düşürün. Siz Ankara Hukuk kazanabilecekken aileniz sizden Galatasaray Hukuk beklerse hayal kırıklığı olursunuz. Etrafınızdakilerin nereye gittiğini, ne yaptığını umursamamaya çalışın. Çünkü onun size bir yararı olmayacak. Bırakın insanlar ne yaparlarsa yapsınlar. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar derler ya. Bu da öyle. Çalışkanın neti çalışmayanın çenesini yorar . En önemli söyleceğim şey ise. Hiçbir zaman geç değildir. İntegrali sınavdan 1 gün önce bitiren birisi olarak gönül rahatllığıla söylüyorum bunu Umudunuzu kaybetmeyin. Ne olursa olsun kendiniz için ders yapın başka hiç kimse için değil. Çünkü siz biriciksiniz

[Bu yazıyı neden yazdığımı sorugulayacak olursanız da 11.sınıftayken ben herhangi bir hikaye dinleyip kendi payıma bir şeyler çıkarmak isterdim. Malesef öyle şeyler bulamadım o yüzden yazdım bu yazıyı. Ve bu kadar konuştunda ne yaptın derseniz sonuçlarımıda paylaşıyorum çok iyi olmasada]
     Tercihimi yaptım gidiyorum, hem gezip hem çalışırım diyenlerdenim. Tercihimi yaptım gidiyorum, hem gezip hem çalışırım diyenlerdenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slipknot55 -- 20 Temmuz 2014; 17:47:17 >

• Diploma notun okadar kötü değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fightclub8106

Diploma notun okadar kötü değil

Hocam çok kötü değil elbette ama beni alıp getirdiği yeri düşününce çok kötü geliyor. Ve özel okulda olanları 5k ileri atıyorken bizi geri atması..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.