Şimdi Ara

Tercihlerle İlgili Küçük Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Tercih yapacağınız üniversite ve bölümleri karışık olarak bir kağıda yazın. Ve sıralamalara bakmayı bu aşamada bırakın. Sevme ve kazanınca mutlu olma sıranıza göre yerleştirin, puan sırasına göre değil.
    -Ölü tercih lafını duyduğunuzda gülün sadece.
    -Hangi bölümün size daha uygun olduğunu anlamanın en güzel yolu ders programına bakmaktır. İnternetten üniversitenin sitesine girip bölümün derslerine mutlaka bakın.
    -ÇAP yaparım düşüncesiyle sevmediğiniz, sizinle alakasız bir bölümü yazmayın. Çünkü sevmiyorsanız zaten çap da yapamazsınız. Hele iyi üniversite-dandik bölüm mü diye sorabiliyorsanız kesinlikle hiç girmeyin oraya. Dandik dediğiniz bölümde başarı gösteremezsiniz, mutsuz olursunuz, bölüme de haksızlık yaparsınız.
    -Tercihleri yukarıdan başlatın ve sizden aşağıda bitirin. Tam burslu 4 kişi alıyorsa bir yer sıralamalar çok değişiklik gösterebilir.
    -Kazanınca sizi mutlu etmeyecek bir yeri zaten gelmez diye yazmayın.
    -Çok fazla kurcalamayın. Şunu aşağıya alıyım bunu yukarı alıyım şu okulu ekliyip şunu çıkarıyım diye günlerce uğraşmayın. Daha da karışır kafanız.

Ben de şuan tercih yapmaya çalışıyorum ama biraz tavsiye vermek istedim daha doğrusu bana verilenleri size aktarıyorum :)

• Guzel...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk yazdığını yaparım ama ailem izin vermez.istediğim bölümü kazandım çok büyük ihtimal artık en önemli şey şehir benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BringMeToLifeX

ilk yazdığını yaparım ama ailem izin vermez.istediğim bölümü kazandım çok büyük ihtimal artık en önemli şey şehir benim için.

Hukuk sanırım tebrik ederim Benim 15k tm2, hukuk yaz diyorlardı ama bana uygun olmadığı için yazmıyorum. Bütün şehirlerin avantajları dezavantajları olacak, kolay gelsin seçim konusunda

• Ne yazmayi dusunyorsunp

• Tercihlerin bitmesine de açıklanmasına da daha çok var. Takıntılı bir insanım kafayı yiyecekmişim gibi geliyor keşke çabuk bitse :D
    Size de oluyor mu? Hayatımda en çok yıprandığım dönem herhalde. Sonuçların açıklanması da stresliydi gerçi de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysis

Tercihlerin bitmesine de açıklanmasına da daha çok var. Takıntılı bir insanım kafayı yiyecekmişim gibi geliyor keşke çabuk bitse :D
    Size de oluyor mu? Hayatımda en çok yıprandığım dönem herhalde. Sonuçların açıklanması da stresliydi gerçi de.

Tercihler calismaktan sinava girmekten sonuc beklemekten hepsinden daha stresli tm3de 50 bindeyim bi haftadir kafayi yicem gitsem mi kalsam mi diye cok zor gercekten

• mardaval M kullanıcısına yanıt
    Galiba kafayı yemeden yarın veya öbür gün yapıcam tercihleri. Sınav öncesi boğaziçinden başkasına gitmem yaa diye dolanıyordum sonra derin bir boşluğa düştüm orası olmayınca bir yıl daha hazırlanmaya çok üşeniyorum. Yazdığım yerlerin de hepsi özel ve %100 burslu olunca açıkta kalır mıyım acaba diye de saçım dökülecek
  • quote:

Galiba kafayı yemeden yarın veya öbür gün yapıcam tercihleri. Sınav öncesi boğaziçinden başkasına gitmem yaa diye dolanıyordum sonra derin bir boşluğa düştüm orası olmayınca bir yıl daha hazırlanmaya çok üşeniyorum. Yazdığım yerlerin de hepsi özel ve %100 burslu olunca açıkta kalır mıyım acaba diye de saçım dökülecek

Kacinci girisin bu

• Merhabalar, bir sorum olacaktı.
    TM 1 Sıralamam 100 bin geldi.
    2012 sıralaması 57 bin olan, 2013 sıralamasında 90 bin olmuş. Kontenjanı 3.
    Gelme ihtimali var mıdır sizce?
    Teşekkürler.
    Edit : Ayrıca vakıf üniversitesi ve tam burslu geliyor. Bunun bir dezavantajı olur mu sizce mezun olduktan sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tryagain4 -- 8 Temmuz 2014; 17:21:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tryagain4

Merhabalar, bir sorum olacaktı.
    TM 1 Sıralamam 100 bin geldi.
    2012 sıralaması 57 bin olan, 2013 sıralamasında 90 bin olmuş. Kontenjanı 3.
    Gelme ihtimali var mıdır sizce?
    Teşekkürler.
    Edit : Ayrıca vakıf üniversitesi ve tam burslu geliyor. Bunun bir dezavantajı olur mu sizce mezun olduktan sonra?

%100 burslu ve az kontenjanlı yerlerde kesin bir şey söylemek çok zor oluyor. Çünkü önümüzdeki kişilerin nasıl tercihlerde bulunacağını kestiremiyoruz. Yani tamamen orayı yazacak kişilerin kim olduğuna bağlı. Ama 2013'de bu kadar düştüyse bu yıl da düşebilir ve girebilirsiniz gibi geliyor. Kontenjanda değişim olmadıysa tabi. Mesela geçen yıl 5 bu yıl 3 değilse.
    Sayısal bölümlerde tam burslu ve ücretli girenler arasındaki fark eğitim süresince de kendisini gösterebilir ama tm ile alanlarda bu kadar sıkıntı olmaz. Mezun olduktan sonrası üniversite ve bölüme bi de kendinizi geliştirmenize bağlı.
    Ha bir de bu yıl tm'ler için sürprizler olabilir deniyor, tercih aralığını geniş tutmakta fayda var, ilk tercihleri uçun

• quote:

Orijinalden alıntı: mardaval

quote:

Kacinci girisin bu

İlk
  • dionysis kullanıcısına yanıt
    Haha :D Geliştirme konusunda güveniyorum kendime açıkcası. Tek korkum 10 bin artmaması bölümün. Umarım dediğiniz gibi olur. :D O zaman 70 lere kadar indireyim ilk tercihlerimi, çok teşekkürler :D
  • Tryagain4 T kullanıcısına yanıt
    Ne demek, 2 farklı tercih seminerine katıldım hep yukarılardan başlayın sonra neden yazmadım diye pişman olmayın dediler İstediğimiz yerlere girelim ve bitsin bu çile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.