Şimdi Ara

Termal macun değişiminden önce mutlaka okuyun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir hafta önce bilgisayarımın TERMAL MACUNUNU değiştirdim. Termal macun AMD işlemcimin kenarlarını taştığı için kısa devre sonucu birisi 8 diğeri 4 olan iki RAMimi kaybettim.

Bana maliyeti 800 lira oldu. Siz siz olun özellikle AMD işlemcisi olan bilgisayarınızın -en çok AMD'de oluyor bu sorun- termal macun değişimini emin ellere bırakın.

Umarım konuya denk gelirsiniz ve değişim esnasında daha hassas olur veya tamirciye verirsiniz bilgisayarınızı. Amacım sizi yüklü bir zarardan kormak ve kurtarmaktı. Umarım faydalı olur. Sağlıcakla kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sıvı metal kullanmadığınız sürece termal macunlar iletken değildir, isterseniz ramleri termal macuna bulayın yine sıkıntı yaşamazsınız, sizin durumunuz muhtemelen statik elektrik boşalması sonucu ram'lerin kontrolcülerinin yanmasındandır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

sıvı metal kullanmadığınız sürece termal macunlar iletken değildir, isterseniz ramleri termal macuna bulayın yine sıkıntı yaşamazsınız, sizin durumunuz muhtemelen statik elektrik boşalması sonucu ram'lerin kontrolcülerinin yanmasındandır.
    Hocam google 'termal macun sonrası bilgisayar açılmıyor' türü şeyler yazarsanız benim gibi pek çok kişinin özellikle de amd işlemci kullanıcılarının bu konudan muzdarip olduğunu görürsünüz. Macunların bazıları aşırı iletken olduğundan taştığında özellikle kısa devreye yol açabiliyormuş. Bir şey iddia etmiyorum sadece bilgilendirme amaçlı yazdım yine de sağol yorumun için :) Statik elektrikte bir ihtimal ama zor bir ihtimal sanırım çünkü ramlare dokunmamıştım bile :)

• dandik macun kullanmışsındır.
  • Elektrik ileten macun bulmayı nasıl becerdiniz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

dandik macun kullanmışsındır.

Katiliyorum , kalite termal macun elektrik gecirmez , ozellikle ve inatla MX4 kullaniyorum .
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Macunlarda iletken olanlar da var olmayanlar da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle geçmiş olsun bunu tecrübe edinerek bundan sonraki sistem kurulumlarında amd /intel gözetmeksizin macun kullanımında aşırıya kaçmamaya özen gösterin orta kısma mercimek tanesi ebatında sürmeniz yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

dandik macun kullanmışsındır.
    Almadan önce bayağı araştırmıştım, dark freezer kullanmıştım. Kalitesiz bir ürün mü ki 🤔

• Statik elektrikten pc açılmayıp ramler hata vermiştir.Sizde yandı sandınız tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

Statik elektrikten pc açılmayıp ramler hata vermiştir.Sizde yandı sandınız tabii
    Vallahi ramlar hala duruyor bende. Başka ram takınca formatlayabildik cihazı yoksa formatta atılmıyordu. Sürekli windows otomatik onarım hatası verip yeniden başlatıyordu kendini. Nasıl sağlam olabilir ki ramler 🤔

• gizemliel G kullanıcısına yanıt
    Galiba siz macunu boca ettiniz soğutucu da işlemcinin her yanına ittirdi ama ram a nasıl ulaştı o ilginç ram bozulduysa geri dönüşü yoktur garantisi varsa gönderin değişim yapılır 1 hafta önceden iyi marka dediğimiz bir ram bozuldu gönderdim sağolsunlar yenisini yolladılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

Galiba siz macunu boca ettiniz soğutucu da işlemcinin her yanına ittirdi ama ram a nasıl ulaştı o ilginç ram bozulduysa geri dönüşü yoktur garantisi varsa gönderin değişim yapılır 1 hafta önceden iyi marka dediğimiz bir ram bozuldu gönderdim sağolsunlar yenisini yolladılar :)
    HP Laptop'umun içinden çıkardım. Bilgisayarın garantisi bitti ram devam eder mi ki ? 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemliel -- 13 Haziran 2020; 0:52:33 >
  • laptop u açtığınızda varsa bile garanti void e düşüyor maalesef :/
  • gizemliel G kullanıcısına yanıt
    Anakartın ustunde siyah kondansatorler var onlarda enerji birikiyor bi kontrol kalemiyle enerjilerini bosaltabilirdiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    Şu an yeni bir ramle çalıştırdım bilgisayarı sorunsuz çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.