Şimdi Ara

Termal macun hakkinda yardiminiza ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eski 7,8 yillik toshib pcmi temizleme karari aldim ne kadar gec olsada. Arkadaslar fan ve toz temizleme islemim bitti. Termsl macunu nasil kullanacagimi bilmiyorum . İki yer cikti resimde oldugu gibi ikisinede kullanmalimiyim?
    Sagdakinin ustune yanlislikla bi parca koydum ustundeki macunumsu sey bozuldu buyuk olandan bahsediyorum.
    Yardiminiz gerek arkadaslar.
    http://hizliresim.com/7oyL0Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Stark -- 22 Şubat 2015; 21:53:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• John Stark kullanıcısına yanıt
    Öncelikle o iki yerdeki ve onun üstüne gelen soğutucudaki eski macunları temizle ve alkol ile sil, hiç eski macun kalmasın. İki yerin de ortasına bir mercimek tanesi büyüklüğünde macun sık soğutucuyu vidala baskı ile macun ortadan kenarlara doğru yayılır. Daha da emin olmak içi youtube'da linkteki gibi bir sürü video vardır onları izle https://www.youtube.com/watch?v=kyZwmE_Ufpw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 22 Şubat 2015; 22:20:03 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Hocam onlardan biri islemci digeri nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birsi merkezi işlem, diğeri grafik işlem birimi. Arkadaşın dediği "mercimek tanesi" kadar olayına katılmıyorum deneyimlerime göre. Bildiğin taşması lazım macunun dışarı ama anakartın üstüne taşmasın, dikkat etmek gerek. Macunu iki tarafa da sürüp bakır kısmı hafif oynatarak kontrol edilmedi boşluk kalıp kalmadığına dair.

Arkadaşın haklı olduğu kısım masaüstü işlemcilerde öyle ama bugüne kadar temizliğini yaptığım dizüstü bilgisayarlarda macunu biraz bol sürmezsen iş kötüye biniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

Birsi merkezi işlem, diğeri grafik işlem birimi. Arkadaşın dediği "mercimek tanesi" kadar olayına katılmıyorum deneyimlerime göre. Bildiğin taşması lazım macunun dışarı ama anakartın üstüne taşmasın, dikkat etmek gerek. Macunu iki tarafa da sürüp bakır kısmı hafif oynatarak kontrol edilmedi boşluk kalıp kalmadığına dair.

Arkadaşın haklı olduğu kısım masaüstü işlemcilerde öyle ama bugüne kadar temizliğini yaptığım dizüstü bilgisayarlarda macunu biraz bol sürmezsen iş kötüye biniyor.

Hocam ikisinede güzelce temizleyip surucem o zaman değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen. Eski macunu iyice temizle kuru bezle. Dediğim gibi hafif taşacak şekilde iki tarafa da uygula, hem soğutucu bloğa hem de çiplere.
  • sertacaygun kullanıcısına yanıt
    Hocam su an bi parca macun aldim. Kalmamisazcik posete sikti verdi. Hocam simdi bunun ustunde fana baglayan turuncu bir boru var. O borunun islemci ve digerinin ustune karsi gelen iki taraf var. İslemci uzerine denk gelende macun kalintisi var. Onu temizleyip orayami sureyim islemci icin yoksa direk ustunemi,mazur gorun yabanciyim bu konugada.. Tesekkurler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WIBTEK nasil bir anakarttir
    10 yıl önce açıldı
    Yazilim icin laptop tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geç cevap verdim kusura bakmayın. Hocam işlemcide de soğutuca da eskimiş, kurumuş macun kalmasın. İki tarafa da sürün bolca, çok hafif taşacak şekilde.

Dediğim gibi masaüstü bilgisayarlarda iş farklı ama notebook'ta biraz fazla sürmek şart deneyimlerime göre.
  • bol sürmek neden? merak ettim
    zararı olmaz ama faydası da yok
    soğutucu blok işlemci üzerine oturunca macunun hemen hepsi dışarı taşacak zaten
  • sertacaygun kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi paylastiginiz icin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.