Şimdi Ara

Termal Macun Temizleme Maddesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu işlemci yüzeyine sürdüğümüz termal macunu asetonla temizleyebilir miyiz?Bildiğim kadarıyla termal macun temizleme kitlerininde içinde aseton var.Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Z0098 bu ısını gorur

kardes ben peceteyle emızlemıstım tertemız olmustu
  • ben kolonyayla temizliyorum.
  • Izopropil alkolle temizlemen lazım, diğer maddeler çok küçük, gözle görülemeyecek maddeler bırakır soğutucu yüzeyinde, buda performansı düşürür. İzopropil alkolü de eczacılara sor, onlar bilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Izopropil alkolle temizlemen lazım, diğer maddeler çok küçük, gözle görülemeyecek maddeler bırakır soğutucu yüzeyinde, buda performansı düşürür. İzopropil alkolü de eczacılara sor, onlar bilir.

Çok teşekker ederim arkadaşım.İlk defa sizden duydum izopropil alkol.Nasıl birşeydir bu?Yenir mi, içilir mi, kabı nasıldır?Peki benim söylediğim asetonla temizleme yanlış mı?
  • Kimyasal bir madde işte, ne olduğu çokta önemli değil. Asetonla temizleme yanlış olur. Zaten thermal macunların kitapçığını okudu isen orada da yazar özellikle, aseton ya da kolonya kullanmayın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 29 Kasım 2007; 18:48:18 >
  • Arkadaşım kesinlikle aseton kullanma, aseton bilenen en büyük plastik eriticilerinden biridir. Her türlü boyayı da söker atar. Termal macun silikon bazlı bir yağdır, bu nedenle yağ çözücüleri kullanmanı tavsiye ederim. Örneğin Triklor etilen, karbon tetra klorür ve kloroform gibi, ancak bu kimyasalları teneffüs etmemen lazımdır bu na dikkat et. İzopropil alkol kullanılabilir ancak tüm alkol türevlerinde bir miktar su vardır bu nedenle derişik yoğunluklu izopropil alkol kullanman gerekir. Kolonya kullanma çünkü içinde pudra ve diğer katkı maddeleri vardır. Bu kimyasalları herhangi bir kimya deposundan temin edebilirsin. Eczanelerde de bulunabilir.Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun değişimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ertie

Arkadaşım kesinlikle aseton kullanma, aseton bilenen en büyük plastik eriticilerinden biridir. Her türlü boyayı da söker atar. Termal macun silikon bazlı bir yağdır, bu nedenle yağ çözücüleri kullanmanı tavsiye ederim. Örneğin Triklor etilen, karbon tetra klorür ve kloroform gibi, ancak bu kimyasalları teneffüs etmemen lazımdır bu na dikkat et. İzopropil alkol kullanılabilir ancak tüm alkol türevlerinde bir miktar su vardır bu nedenle derişik yoğunluklu izopropil alkol kullanman gerekir. Kolonya kullanma çünkü içinde pudra ve diğer katkı maddeleri vardır. Bu kimyasalları herhangi bir kimya deposundan temin edebilirsin. Eczanelerde de bulunabilir.Kolay gelsin

Valla arkadaşlar forumda işin bu kadar teknik detayını bilen insanların olabileceğini düşünmemiştim.Verdiğiniz bilgiler beni çok mutlu etti.Ulaştığımız sonuç ise:TERMAL MACUN TEMİZLEME KİTLERİNDEN ALINMASI

• Ben kulak çöpüyle temizliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LogSgLe

Ben kulak çöpüyle temizliyorum.

• saf alkol
  • Cpu'yu çıkarıp vitrine koycaksanız her türlü kimyasal maddeyi kulanın cila felan da attın.Yok geri takcam diyosanız peçete ,bez ,cart curt temizle geç.
  • neyse ki bizim memlekette cpuyu alinca 200 grit zimpara ile yuzeyi hasat etme aliskanligi yok ama masallah termal macun cikarmak icin bir fabuloso kullanmayan kalmis.islak mendille silin gecin yav bunun icin de temizleme kiti mi varmis?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LogSgLe

Cpu'yu çıkarıp vitrine koycaksanız her türlü kimyasal maddeyi kulanın cila felan da attın.Yok geri takcam diyosanız peçete ,bez ,cart curt temizle geç.

Valla en mantıklı yorum ömrünün sonuna kadar kullanıcan sanki sil geç işte.
  • oc de hersey mubah hocam. macunu eliyle surmeyen islemci yuzeyine parmaginin yagi bulasmasin diye dokunmayanlar temizleme otesi yapanlar var kendim dahil ama termal macun icin temizleme kiti beni bile dumur etti.
  • Aseton
  • quote:

Orjinalden alıntı: can-selcik

ben kolonyayla temizliyorum.

Aynen ne gerek var extra masrafa kolonyayı koklatarak mendille sur cillop gibi yapıyo
  • porçöz veya tuz ruhuda olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

porçöz veya tuz ruhuda olabilir

İkisindede HCL Var

Valla Ben Pecete İle İyice Kuruluyorum Sonta Peceteye Camsil Sıkıyorum Siliyorum Sonra Islak Pecete İle Durulayıp Kuruluyorum Pecete Çok Islıak Olmasın
    Oürünleri Görmüştüm Çok Pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 3 Aralık 2007; 16:32:32 >

• Suyla ıslattığım mendil yetiyor bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.