Şimdi Ara

ters yöne giren araç yüzünden ölümün kıyısından döndüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün kpss sınavından çıktım eve gidiyordum. hız sınırı 90km olan şehirler arası yolda bir tırın arkasında 80 km hızla gidiyordum. bir zaman sonra sinyal verip tırı sollamak için sol şeride geçtim. neyse yolda eğimli ve birkaç yüz metre sonrası gözükmüyor ama insanın bölünmüş yola bir beyni kıt insanın ters gireceği aklına gelmiyor. biraz sonra son hız bir tane beyaz kango(plakasını alamadım tabi) son hız bana doğru geliyor ve bende tırın hizasındayım.frene basıp tırın arkasına girmeye kalksam tırın arkasında bir tane megane var. allahım ölümü geldi dedi içimden ve saniyelik refleksle gaza abanıp tırın önüne girmeye çalıştım. allahtan ki verilmiş sadakamız varmışta tırın önüne son anda girdim. allahtanki arabada tektim

tabi elim ayağım buz kesti ve kenara çektim. kendime gelmem bir kaç dakika sürdü. ilerde trafik yoğun olduğu için polis varmış dedim böyle böyle oldu. hemen plakayı ver dedi. ben canımı zor kurtardım plakayı nasıl alayım dedim. tabi plaka olmadan nerden bulayım dedi.

neyse bugün trafik şubeye gittim. olayı anlattım mobese kayıtlarına bakabilir misiniz dedim. mobese kayıtlarına bakmak içinde sulh ceza mı bilmem nereye dilekçe vermem lazımmış. dedim ne ceza alır ters yöne girmenin 200tl mi ne cezası varmış. tabi ülkemizde saçma sapan şeylerin cezası bile daha ağırdır. neyse siz siz olun bölünmüş yolda bile 500m sonrasını görmüyorsanız sollamaya çıkmayın. beynini yanına almadan dolaşan insan çok çünkü.

benim olayda aynı şu videodaki gibi oldu
    https://www.youtube.com/watch?v=KuljY4Z3Das

• Bunu yapan adamın ehliyetine ömür boyu el koyulması lazım ve psikolojik destek alma zorunluluğu olmalı. Trafikten uzaklaştırılsa bile gündelik hayatında sıkıntı çıkarır bu tipler.

Geçmiş olsun bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 22 Mayıs 2017; 17:3:10 >
  • Geçmiş olsun ama cok acele etmişsin. Bu tip yollarda sollama yapılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bölünmüş yolda ters yöne keyfi olarak girmemiştir, yolun devamına baktın mı? ileride yol inşaatı varsa yanlış tabelalar veya ağır vasıtalardan birinin uyarıları devirmesi sonucu böyle durumlar olabiliyor, başıma onlarca kez geldi, son sürat geliyorsa da tahminen kendi yolu zannediyordur, en psikopatı bile bu şekil bir yola ters girdiyse bile gazlamaz
  • En az 500 metre ötesini görmediğin yolda sollamaya çıkma.Eğer altında 200 300 beygirlik bir motor yoksa,giremeden çarpılabilirsin,hiç şakaya gelmez.Sabırlı olmakta fayda var.O herife de sonsuz küfürlerimi iletiyorum buradan,dangalak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hatalı sollama yapana denk geldim geçen hafta. Kafa kafaya girecektik az kalsın. Bayır çıkıyorum. Yol gidiş-geliş.Önümde bir viraj var. Virajı bir döndüm ki karşıdan bir beyaz şahin sollamaya çıkmış bayır aşağı kaptırmış geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Frene bastım. Bayır çıktığım için hemen durdum durmasına da şahin kaymaya başladı. Çok şükür ki vurmadan kafa kafaya durduk elemanla.
  • Bölünmüş yollar çok tehlikeli heleki geceleri. Yol çalışması vs olan yerlerde Tabelalar rüzgarın yada araçların etkisiyle yön değiştiriyor yıkılıyor yada insan tabela kalabalığından farkına varmadan ters yöne giriyor. Muhtemelen o şahısta şize küfretmiştir çünkü muhtemelen oda kendince doğru yolda ve siz hatalı sollamaya çıktınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun. Her gün bir ilki yaşıyoruz. Ilginc.

• İnsen sorsan bide haklıdır
  • Welcome to Turkei bro.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALEXİST kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam.teşekkür ederim. Avrupa da otoyola ters gitmenin cezasını araştırdım 6ay hapis cezası ndan başlıyor

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Hocam bölünmüş yolda sollama yapmayacazda hangi yolda yapacaz Allah aşkına

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Yolun devamında çalışma yada yolu teke düşüren bir levha yoktu. Ayrıca yan yolda arabalar giderken insanın aklına ben ters gidiyorum diye gelmez mi

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam arabanın seri olması da bazen tehlikeleri savuşturma da etkili oluyor.

• QRX kullanıcısına yanıt
    Sizede geçmiş olsun hocam. İnsan kendine guvenmemeli karşıdaki insanın hatasida bazen size mâl olabiliyor Allah korusun

• AO A kullanıcısına yanıt
    Hocam olay gündüz vakti oldu ve yan yolda arabalar bu dingilin gittiği yönde seyrediyordu. İnsan hiç olmadı oradan anlar ters gittiğini

• Sağolun hocam

• xnoname kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bir de tartışmaya kalkar boyleleri. Yaptığı hatanın büyüklüğünü idrak etmez

• Hoşbulduk hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: aye aye

Hocam bölünmüş yolda sollama yapmayacazda hangi yolda yapacaz Allah aşkına

Yap tabi de böyle yokuş çıkarken sonu görünmeyen yollarda yapılmaz. Çok tehlikelidir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.