Merhaba arkadaşlar. Kafama takılan bir konu var. Saçım kalın telli. Saçımı hep bir tarafa attım ve diğer tarafa atınca dipleri dayanılmaz derecede acıyor. Tabi bunu yıkayıp yapınca pek acımıyor. Ama asıl konu, saçımı ters tarafa atarsam acıdığı kadar saç tellerime zarar verir mi ? Ve ya döker mi ?
Saçların sıkı ve kalın telliyse alışmadığı bir yöne atmak ve zorlamak tabiki acı verecektir ve zarar verecektir. Saçını illa alışmadığı yöne yatırmak istiyorsun bunu saçların kısasya uzatıp denemeni öneririm, eğer saçların uzunca bakım yağlarıyla veya saç maskesiyle saçını beslemen ve ıslak bir yapıya kavuşturduktan sonra ters yöne taramandır.
Saç kesiminde önemlidir bu noktada, saç tıraşını yapan kuaför her zamanki gibi sağa veya sola doğru kesiyordur saçlarını ters tarafa doğru kesmesini isteyebilirsin. Unutma saçını hangi tarafa doğru yatırır/tarar ve şekil verirsen o tarafa alışır.
sralphad
kullanıcısına yanıt
çok teşekkürler, denicem. Zaten uzatıyorum ağzıma yaklaşıyor saçımı öne yatırınca. Sadece zararlı mı, değil mi onu öğrenmek istiyordum ama cevabı öğrenmiş oldum.
quote:
Orijinalden alıntı: thechainsaw
çok teşekkürler, denicem. Zaten uzatıyorum ağzıma yaklaşıyor saçımı öne yatırınca. Sadece zararlı mı, değil mi onu öğrenmek istiyordum ama cevabı öğrenmiş oldum.
benimde öyle oluyor herzaman sola doğru tararım bazen sağa doğru taradığımda saç dipleri ağrıyor. tabi saç kuruyken ıslakken problem yok. ama 1-2 yıla tarayacak saçım kalmayacak gibi beni terk ediyorlar
Üzüldüm :( Bu durumda önlem almam gerekir. Şuan bile ters yönde :) ama artık dersimi alırım
Bu arada açılma yoksa dökülmeye kafayı takma. 17 yaşımda saçım aşırı dökülüyordu tam 1 yıl çok fazla döküldü sonra durdu şuan normal dökülüyor.