Şimdi Ara

Dalgalı saçlar için saçı ters tarafa tarama taktiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle saçı neden ters tarafa taramanın gerektiğinden bahsedeyim. Özellikle dalgalı saçlar kimi evresinde güzel dururken kimi evresinde kolay şekil almaz yasılık ve kötü durur. Bunun nedeni dalganın bir o tarafa bir bu tarafa dönmesidir. Bu yüzden 2 3 haftada bir saçımızı ters tarafa taramamız gerekir. Peki nasıl tarayacağız? Anlatayım...

Duşa giriyorsunuz. Saçınızı sabunluyorsunuz ve hafif köpürüyor. Sabun zeytinyağlı sabun olmalı. Eğer cilt sabunuyla yıkarsanız saçı kurutur ve kabarır. Kazık gibi olur. Eski halinden çok daha kötü durur. Bu yüzden tercihim zeytinyağlı sabundan yana. Fazla köpürtmeden saçınızı istediğiniz yöne tarıyorsunuz. O şekilde bekliyorsunuz. Beklerken vücudunuzun diğer yerleirni yıkayabilirsiniz. Duştan çıkarken aynı yöne doğru duruluyorsunuz. Kafanızı yana yatırmanız gerekebilir. Duştan çıktınız. Kafanız ıslakken havluyla aynı yöne sürerek fazla suyunu alıyorsunuz. Tarakla aynı yöne tarıyorsunuz. Eğer ilk ters tarafa yatırışınızsa fön yapmayın. Saç zaten ters tarafa gitmeye meyilli olduğundan işini kolaylaştırmış olursunuz.

İlk gün bi tuhaf olabilir. Bir iki gün sonra saç alıştığından daha hoş ve hacimli gözükecektir.

Peki saçınızı hangi yöne taramanız gerektiğini nasıl anlayacaksınız? Şöyle...
    Saçın dibi yani deriden ayrıldığı kısım ne tarafa dönükse o tarafa tarayacaksınız. Böylece saç dik ve hacimli duracak.

Bu şekilde saçlarınızı 2 3 haftada bir (saçın uzama miktarına dalgasına bağlı olarak değişir) ters tarafa tarmanızı öneririm. Böylelikle saç her iki tarafa da alışmayacak ve yasılmayacak. Hep dik ve diri duracak.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sert saçlı arkadaşlar için sirke tatkiğime bu linkten ulaşabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/sert-sacli-arkadaslar-konuya-efsane-taktik-100-calisiyor--124237147

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaussure -- 4 Nisan 2017; 19:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuya bakıp çıktım.
  • Bir kaç kere denemiştim. Güzel sonuçlar veriyor doğrusu.
  • kıvırcık dalgalı şekil alamayan ama kısa saçı sevmeyen insanlar keratin uygulaması yapıyor çevremdede gördüm kafası koyun gibi iken dümdüz çıkanlar bi bakarmısın:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 4 Nisan 2017; 19:53:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

kıvırcık dalgalı şekil alamayan ama kısa saçı sevmeyen insanlar keratin uygulaması yapıyor çevremdede gördüm kafası koyun gibi iken dümdüz çıkanlar bi bakarmısın:

Hocam bu kalıcı bişey mi yoksa belirli periyotlarla yaptırmak mı gerekiyor?

Marketlerde falan keratin satılsa da şampuan gibi alsak

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

quote:

kıvırcık dalgalı şekil alamayan ama kısa saçı sevmeyen insanlar keratin uygulaması yapıyor çevremdede gördüm kafası koyun gibi iken dümdüz çıkanlar bi bakarmısın:

dostum benim kuaför arkadaş var ilk önce saçı tuzsuz şampuanla yıkıyor pişyasada bolca var zati,sonra keratini sürüyor saçı 15 dakka bekletiyor sonra saç maşası ısıtıcı ile düzlüyor sonra sana tuzsuz şampuan kullan diyorki tuzsuz şampuan gerçekten iyi oluyor birde mentollü olmıycak şampuan saç uzunsa daha verimli oluyor bu keratin olayı ve benim arkadaşın saçı 5 ay bozulmadı sadecealtlardan yeni saç çıkınca uzayınca saçlar bozulma oluyor çokta değil bu uyhulamayı kullanan çok kişi var birebir gördüğümü yazdım sana kuaför salonunda...şu videoyuda izle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

quote:

dostum benim kuaför arkadaş var ilk önce saçı tuzsuz şampuanla yıkıyor pişyasada bolca var zati,sonra keratini sürüyor saçı 15 dakka bekletiyor sonra saç maşası ısıtıcı ile düzlüyor sonra sana tuzsuz şampuan kullan diyorki tuzsuz şampuan gerçekten iyi oluyor birde mentollü olmıycak şampuan saç uzunsa daha verimli oluyor bu keratin olayı ve benim arkadaşın saçı 5 ay bozulmadı sadecealtlardan yeni saç çıkınca uzayınca saçlar bozulma oluyor çokta değil bu uyhulamayı kullanan çok kişi var birebir gördüğümü yazdım sana kuaför salonunda...şu videoyuda izle

Güzelmiş hocam sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç ne tarafa taranmalı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Chaussure kullanıcısına yanıt
    Şurdan itibaren videolara bak kardeşim.
    https://www.youtube.com/results?search_query=sa%C3%A7+d%C3%BCzle%C5%9Ftirme+erkek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 4 Nisan 2017; 20:13:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.