Şimdi Ara

Tesbih Hastası Olan var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
55.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi bir tesbih almak istiyorum.İstanbulda avrupa yakasında nerede bulabilirim?Birde hangi taşlı olanı iyidir yada makbuldür?
  • Tesbih çekmek bünyeye iyi gelir

Misal olarak oltu taşı insan vücudundaki statik elektriği toplar

Tabi bendede küçük çaplı bi koleksiyon var

3 Adet Oldu Taşı ( Gümüş İşleme )
    1 Adet Kaplan Gözü
    1 Adet Gümüş
    1 Adet Akik
    1 Adet el yapımı örme ( normal plastik taşlardan hapishanede yaptırmıştım )
    1 Adet ağaç ( Ne ağacı olduğunu bilmiyorum :) )

Gönül ister ki kehribarımız olsun

• Ben genelde cebimde taşırdım bir aralar,fakat bazı kendini bilmezler olaya hacı-hoca gözüyle bakıyordu

Gerçekten de sinir denen şey bırakmıyor insanda,özellikle araçlarda kesinlikle bulunması gereken bir aksesuar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emre!

Tesbih çekmek bünyeye iyi gelir

Misal olarak oltu taşı insan vücudundaki statik elektriği toplar

Tabi bendede küçük çaplı bi koleksiyon var

3 Adet Oldu Taşı ( Gümüş İşleme )
    1 Adet Kaplan Gözü
    1 Adet Gümüş
    1 Adet Akik
    1 Adet el yapımı örme ( normal plastik taşlardan hapishanede yaptırmıştım )
    1 Adet ağaç ( Ne ağacı olduğunu bilmiyorum :) )

Gönül ister ki kehribarımız olsun

Hocam kehribarın özelliği nedir sadece değerli bi taşmı olması yoksa başka özellikleride varmı?

• var ama kullandırmıyolar

tanıdıklar ne lan bu kromusun sen diyo

tanımadıklar içinden allahın krosu diye düşünüyor/bakıyor

baskıdan dolayı kullanamıyorum
  • elde sallamamda kullandığım arabanın vitesine koymadan o arabayı sürmem mesala
  •  Tesbih Hastası Olan var mı
  • @mrhusnu ;

Hocam kehribar gerçekten çok değerli bir taştır. Eğer ki kehribar alacaksanız mutlaka iyi bir araştırma yapmanızı öneririm :) Piyasada bol miktarda sahtesi mevcut...Çünkü işlenmiş ve parlamış gerçek el işi olan bir kehribarın değeri ülkemizde 8000 tl'ye kadar çıkmaktadır.

Taş olarak bilinir ama, reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar. Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatr tedavisinde kullanıldığı gibi günümüzde de bu yöntem çok yaygındır. Bütün sarı taşların aslan burcu insanına iyi geldiği bilinir. Bu sebeple aslanlara uyarıcı bir etki yapar.

Eğer fiyatı fazla gelirse buna ek olarak Azurit , Kaplangözü , Mercan , Oltu yada turkuvaz taşlarından herhangi birini almanızı öneririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre! -- 1 Nisan 2009; 23:17:19 >

• Ya arkadaşlar istanbul bakırköy taraflarında nerelerde bulabilirim güzel tesbih çeşitleri?Elimde var bi tane ne olduğu belirsiz şöle orta yollu güzel bişi almak istiyorum.Avucuma koyduğumda buz gibi olsun?Önerebileceğiniz bi taş varmı?
  • benm koleksiyon var tam koleksiyon deyilde eh iste biraz biseyler var sari kehribar, oltu, andiz,bide garip bi tasdan cam gibi ama deyil ici renkli nar tanesi gibi taslari var bikactanede oyle deyisik taslardan var ama sallamayi pek sevmem genelde elimde cekerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emre!

@mrhusnu ;

Hocam kehribar gerçekten çok değerli bir taştır. Eğer ki kehribar alacaksanız mutlaka iyi bir araştırma yapmanızı öneririm :) Piyasada bol miktarda sahtesi mevcut...Çünkü işlenmiş ve parlamış gerçek el işi olan bir kehribarın değeri ülkemizde 8000 tl'ye kadar çıkmaktadır.

Taş olarak bilinir ama, reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar. Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatr tedavisinde kullanıldığı gibi günümüzde de bu yöntem çok yaygındır. Bütün sarı taşların aslan burcu insanına iyi geldiği bilinir. Bu sebeple aslanlara uyarıcı bir etki yapar.

Eğer fiyatı fazla gelirse buna ek olarak Azurit , Kaplangözü , Mercan , Oltu yada turkuvaz taşlarından herhangi birini almanızı öneririm...

Sağol hocam detaylı anlatımın için.Yok kehribarı görünüşü itibariyle beğeniyordum yalnız fiyatının böle olduğunu duyunca kaçtım hemen o düşünceden
    Bana böle yukarıdada yazdığım max 20-30 liralık günlük bi tesbih önerebilirmisin?

• quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Tesbih sallayan adamlar hakkında söylenenlere tamamen katılıyorum. Bu araç artistlik malzemesi değil adı üstünde tesbih etmek içni kullanılır. Dışarı çıktığım an cebimde çekerim bir yere oturduğumda dizimin yanında çekerim. İnsanı çok sakinleştiriyor ve düşünmeye itiyor.

Evet bende aynı şekilde motumun cebinde taşıyor ve çekiyorum. Oturduğum zaman dizmin yanında çekiyorum. Hastalık oldu bende ya. Önce böyle bir tesbih takıntım yoktu. Ama sakinleştirdiği bir gerçek.
  • tesbih taşırken ayrıca günahlardan da korunabiliyorum..manevi bir güç veriyor.
  • Aboww tesbihlere bayılırım.mekke den geln bir tane var hiç yanımdan ayırmam.kan ağacından yapılmış.

Tesbih Hastası Olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amele -- 2 Nisan 2009; 10:13:19 >
  • Teşbihte hata olmaz.
  • Bende tesbih kullanırım. Öyle her yerde çıkarıp sallayan tiplerden olmadıınız sürece sorun yapmaz. Stresinizi alıyor ve sabırlı olmanızı sağlıyor kullanırken. Çoğu kez şahit oldum.
  • 2tane oltu taşı gümüş işlemeli birde babama hediye edilen gümüş işlemeli inci tespih var.
    etraftakilere aldırmam kim ne düşünürse düşünsün canım sıkıldıgında çıkarır çekerm
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavibuzul

ağaç tesbihler hakkında bilgisi olan varmı. Çünkü taşlı olanlar olmadık yerde kopuyor belli bir süre sonra. Kuka ağacını tavsiye ettiler ne dersiniz

Koka çok iyi bir tesbih malzemesidir.Gerçekse hiç düşünmeden alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

quote:

Orjinalden alıntı: S!LENT SCREAM

BİRAZ TESBİH MERAKIM VAR
    HATTA OLTU TAŞINDAN 2 TANE TESBİHİM VAR AMA YANIMDA TAŞIMAM ARKADAŞ ÇEVREM BİRAZ FARKLI MANALARA ÇEKİYO

Bu tesbihe neden kötü gözle bakıyor bazıları anlamış dediğim bu bizim kültürümüz Osmanlı zamanında dünyanın en iyi Tesbihleri İstanbul da yapılırmış ama Cumhuriyet sonrası tesbih yok olmaya yüz tuttu işte sayılı bikaç usta kaldı

Bazı görgüsüz insanlar ve kültürünü bilmeyenler kıro kıro sokakta insanın gözünün içine soka soka gezince adı kötüye çıktı ne yazık ki.

quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

tesbih taşırken ayrıca günahlardan da korunabiliyorum..manevi bir güç veriyor.

Bana da öyle oluyor,normalde hep içimden küfür ettiğim durumlarda sessiz kalıyorum Allah tam başımın ucundaymış gibi hissediyorum tesbih taşıyınca yanımda,gerçi Allah hep başımızın ucunda ama tesbih taşıyınca insan manevi huzura ermiş gibi hissediyor.

• Arkadaşlar istanbul avrupa yakasında güzel tesbih çeşitleri nerede bulabilirim,acilen hediye almam gerekiyorda?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.