Şimdi Ara

Tesbih Hastası Olan var mı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
55.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tesbih Hastası Olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mck55

REİS'ten hediye....

adam sedat pekerin yeğeni beyler dağılın
  • Kehribarlardan en değerlisi ve kendisine haz bir ışıldaması olan mavi dominik taşından tesbih ustası tarafından özenle yapılmıştır. Piyasada çok nadir bulunur ve şeffaflarını bulmak daha zordur.

Mavi dominik taşlarında Fluoresan özelliği vardır. Işığa göre sarı veya okyanus mavisi rengini alırlar. Elinize aldığınızda direk olarak mavmavi veya yemyeşil olan ve dominik tesbihi adı altında satılan ürünlerin hepsi sahtedir. Dominik kehribarı Yeşil ve Mavi renklerindedir. Fakat sadece bu renklerini ışığa göre almaktadırlar.

En değerli ve ender olanı ise mavi dominik kehribarıdır, diğer renkler ancak ultraviyole ışık altında belirgin renk değişimi gösterirken, mavi kehribarlar güneş ışığında bile renk değişimi yaparlar.

Tesbihe bakmak bile içinizi rahatlatıyor. Fiyatı ise, tesbihin gramı altından daha değerli.

Bilgi içinhttp://www.kehribar-amber.com/mavi_kehribar.html

• ne güzel tesbihler bende çekerim ama öyle 200 liralık tesbihim malesef yok bi tane rus yada oltu taşı sarı işlemeli var değerli oda hediye gerisi 5 tl lik 1 tllik
  • benimde tesbih merakım var dedemin koleksyonu vardı benimde küçük çaplı var 15e yakın dedeminkilerle 30 tane falan oluyor belkide geçiyor dedeminkiler değerlide benimkiler çakma 1 tane oltu var babam erzincandan almış o orjinal 200e almış şu an değeri dediğine göre 400-500 bu devirde bu kadar tesbih meraklısı dh de olması hoşuma gitti artık çoğu kişi kroluk olarak algılıyor ne anlıyorsunuz diyor şu "milletin gözüne sokmak azını büzerek oluuuum diye konuşmak kabadayılık, soytarılıktır" ama allaha tesbih etmek var 99luk gibi çekmek bide öylesine sakince çekmek sallamak vardır ve herkes manasızca soruyor ne işe yarıyorki diye :) bu düşüncelere sahip kişileri görmek ne güzel benden başka damla en çok hoşuma giden bide küçükleri seviyorum biraz esnekleri bendekiler : kehribar,oltu,kemik,kesme,büyüklerden

• quote:

Orijinalden alıntı: desertylmz

benimde tesbih merakım var dedemin koleksyonu vardı benimde küçük çaplı var 15e yakın dedeminkilerle 30 tane falan oluyor belkide geçiyor dedeminkiler değerlide benimkiler çakma 1 tane oltu var babam erzincandan almış o orjinal 200e almış şu an değeri dediğine göre 400-500 bu devirde bu kadar tesbih meraklısı dh de olması hoşuma gitti artık çoğu kişi kroluk olarak algılıyor ne anlıyorsunuz diyor şu "milletin gözüne sokmak azını büzerek oluuuum diye konuşmak kabadayılık, soytarılıktır" ama allaha tesbih etmek var 99luk gibi çekmek bide öylesine sakince çekmek sallamak vardır ve herkes manasızca soruyor ne işe yarıyorki diye :) bu düşüncelere sahip kişileri görmek ne güzel benden başka damla en çok hoşuma giden bide küçükleri seviyorum biraz esnekleri bendekiler : kehribar,oltu,kemik,kesme,büyüklerden

Bir daha ne işe yarıyor diyen olursa, sen ne halta yarıyon diye cevap ver. İnsanların bu zihniyeti adamı hasta ediyor herkesin keyfi kendisine.

• quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Orijinalden alıntı: desertylmz

benimde tesbih merakım var dedemin koleksyonu vardı benimde küçük çaplı var 15e yakın dedeminkilerle 30 tane falan oluyor belkide geçiyor dedeminkiler değerlide benimkiler çakma 1 tane oltu var babam erzincandan almış o orjinal 200e almış şu an değeri dediğine göre 400-500 bu devirde bu kadar tesbih meraklısı dh de olması hoşuma gitti artık çoğu kişi kroluk olarak algılıyor ne anlıyorsunuz diyor şu "milletin gözüne sokmak azını büzerek oluuuum diye konuşmak kabadayılık, soytarılıktır" ama allaha tesbih etmek var 99luk gibi çekmek bide öylesine sakince çekmek sallamak vardır ve herkes manasızca soruyor ne işe yarıyorki diye :) bu düşüncelere sahip kişileri görmek ne güzel benden başka damla en çok hoşuma giden bide küçükleri seviyorum biraz esnekleri bendekiler : kehribar,oltu,kemik,kesme,büyüklerden

Bir daha ne işe yarıyor diyen olursa, sen ne halta yarıyon diye cevap ver. İnsanların bu zihniyeti adamı hasta ediyor herkesin keyfi kendisine.

kesinlikle

• Benimde tesbih hastaligim demiyelimde ilgim var. Gumus var oltu var. Simdi de kiz arkadasim kizil kehribar aldi ve kehribardan hic anlamam. Sadece genel bi bilgim war. Bunun sikma mi orjinal mi kalitelimi oldugunu nasil anlarim?

Sevgiler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oltutaşına hastayım bi tane akraba getirmişti erzurumdan kaybettim şimdi dandikleri çekiyoruz
  • Çalıştığım yerde patron bu tesbihten kullanırdı. Bir gün düşürmüş jipinin orada ben buldum yardımcısıyla gönderdim çok teşekkür etmişti. Çok değerli olduğunu tahmin ediyordum ama ben anlamam böyle şeylerden, sonradan araştırdım meğer kehribar taşıymış değerliymiş. Eee yakışır bizim patronda tip karizma miroğlu gibi adamdı vesselam.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRanc3r

Benimde tesbih hastaligim demiyelimde ilgim var. Gumus var oltu var. Simdi de kiz arkadasim kizil kehribar aldi ve kehribardan hic anlamam. Sadece genel bi bilgim war. Bunun sikma mi orjinal mi kalitelimi oldugunu nasil anlarim?

Sevgiler..

up
  • up !
  • Tesbih kro işi geliyor.
    insanlara böyle bir algı yerleştirdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRanc3r

Benimde tesbih hastaligim demiyelimde ilgim var. Gumus var oltu var. Simdi de kiz arkadasim kizil kehribar aldi ve kehribardan hic anlamam. Sadece genel bi bilgim war. Bunun sikma mi orjinal mi kalitelimi oldugunu nasil anlarim?

Sevgiler..

Up
    Up
  • Sigaradan beter bağımlılık, elimden atamıyorum. Eve gelir gelmez şakkıdı şukkudu başlıyorum. Arkadaşlarım kro der diye dışarıda yapamıyorum.
  • hadi byler. Bi cvp atin bana
  • Hastalık değil ama özellikle film izlerken tesbih çekmeye bayılırım
  • Ben hastası değil ama meraklısıyım.En büyük şansımda tebihte en büyük ustalardan olarak kabul edilen kişinin eniştemiz olması.

Ben soruyorum, sağolsun kendisi cevaplıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.