Şimdi Ara

Tesbih Hastası Olan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
55.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda var mı tesbih meraklısı olan ben aşığım tesbihlerime

• BİRAZ TESBİH MERAKIM VAR
    HATTA OLTU TAŞINDAN 2 TANE TESBİHİM VAR AMA YANIMDA TAŞIMAM ARKADAŞ ÇEVREM BİRAZ FARKLI MANALARA ÇEKİYO
  • quote:

Orjinalden alıntı: S!LENT SCREAM

BİRAZ TESBİH MERAKIM VAR
    HATTA OLTU TAŞINDAN 2 TANE TESBİHİM VAR AMA YANIMDA TAŞIMAM ARKADAŞ ÇEVREM BİRAZ FARKLI MANALARA ÇEKİYO

Bu tesbihe neden kötü gözle bakıyor bazıları anlamış dediğim bu bizim kültürümüz Osmanlı zamanında dünyanın en iyi Tesbihleri İstanbul da yapılırmış ama Cumhuriyet sonrası tesbih yok olmaya yüz tuttu işte sayılı bikaç usta kaldı

• Tesbihin anlamı nedir? Elde sallamak mıdır? Yoksa adı üzere tesbih etmek midir?

Birçok insan çoğu kabadayı görünümlü insanlar ellerinde tesbih sallaya sallaya gezerler.

Tesbih asıl olarak Allah'ı tesbih etmek için kullanılır.
  • Her zaman taşırım yanımda. Görgüsüzler gibi milletin gözünün içine sokarak yerli yersiz değil, tam yeri geldiğinde çıkartır âdâbınca çekerim.
    Ortamda karizma yapmak için laf koyan olduğunda da cevabını fena alıyor.
    İnsana sabır veren, sıkıntısını alan mükemmel bir aksesuar.
  • Geçenlerde Erzurum Oltu'ya giden işçilerden birine sipariş edip babama aldım, çok sevindi. Bence güzelde bir stres atma aracıdır, yabancıların bulduğu iki koca metal topu elde yuvarlamak modernlik olurken atalarımızdan kalan tesbihi çekmek ilkellik, magandalık, kabadayılık gibi görülüyor, yazık tabi.

Siparişimi getiren çocuğun söylediğine göre Oltu'da tesbih imalathaneleri çok azalmış, siparişe göre yapılıyormuş. Etraf rus taşı dolu bizim taş çok çıkmıyor artık dedi.

• Ben de de bi tane oltu taşı bi tane fiber var..
    Severim tesbih çekmeyi..
    Sallamam pek..
    Ben de bi pipo hobisi var bi de tesbih hobisi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende fiber tesbih meraklısıyım bir tane var bendede bi sorum olcak alman fiberi kararıyormu yoksa sadece kızarıyormu bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Her zaman taşırım yanımda. Görgüsüzler gibi milletin gözünün içine sokarak yerli yersiz değil, tam yeri geldiğinde çıkartır âdâbınca çekerim.
    Ortamda karizma yapmak için laf koyan olduğunda da cevabını fena alıyor.
    İnsana sabır veren, sıkıntısını alan mükemmel bir aksesuar.

ne zaman mesela?gerçekten merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanoglu.net

Geçenlerde Erzurum Oltu'ya giden işçilerden birine sipariş edip babama aldım, çok sevindi. Bence güzelde bir stres atma aracıdır, yabancıların bulduğu iki koca metal topu elde yuvarlamak modernlik olurken atalarımızdan kalan tesbihi çekmek ilkellik, magandalık, kabadayılık gibi görülüyor, yazık tabi.

Siparişimi getiren çocuğun söylediğine göre Oltu'da tesbih imalathaneleri çok azalmış, siparişe göre yapılıyormuş. Etraf rus taşı dolu bizim taş çok çıkmıyor artık dedi.

Aynısı Babamda Vardı Kayboldu Gerçekten Süper Bir Tesbih.

• Bir Tarafımız Erzurum :)

evde 3 tane var oltu taşı . 2 si babamın . Dışarı çıkarttığım olmuyor
    ama evde arasıra alıyorum çekiyorum.
    Güzel oluyor.
  • valla ben cekmiyorum da sallıyorum hep..
    su adam komedi ya ama güzel sallıyor
    http://www.youtube.com/watch?v=Cw89m7dUUmQ
  • arkadasım var bi sallıyo tespih enerjine dönüşüyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: budden

Tesbihin anlamı nedir? Elde sallamak mıdır? Yoksa adı üzere tesbih etmek midir?

Birçok insan çoğu kabadayı görünümlü insanlar ellerinde tesbih sallaya sallaya gezerler.

• Genelde Kabadayı tipler taşıdığı için iyi gözle bakılmıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugrab

bende fiber tesbih meraklısıyım bir tane var bendede bi sorum olcak alman fiberi kararıyormu yoksa sadece kızarıyormu bilen varmı?

kardeş alman fiberinin çok çeşidi var kızaranıda var kararanıda ama alman fiberlerinin siyahlarııda vardır onlar renk deişmez çektikçe parlar.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: budden

Tesbihin anlamı nedir? Elde sallamak mıdır? Yoksa adı üzere tesbih etmek midir?

• 2 tane tesbihim var biri silindir metal taşlı diğeri sıradan birşey ama kabe duvarına sürüldüğü için kıymeti büyük..

Tesbih sallayan adamlar hakkında söylenenlere tamamen katılıyorum. Bu araç artistlik malzemesi değil adı üstünde tesbih etmek içni kullanılır. Dışarı çıktığım an cebimde çekerim bir yere oturduğumda dizimin yanında çekerim. İnsanı çok sakinleştiriyor ve düşünmeye itiyor.
  • madem bu kadar tesbih hastası var forumda dayımın tesbih koleksiyonunu çekip eklerim bir ara.ayrıca annamein boyununda eşşek kadar bir kehribar kolyesi var.rahmetli dedem almış zamanında yaklaşık yarım kilo geliyor
  • ağaç tesbihler hakkında bilgisi olan varmı. Çünkü taşlı olanlar olmadık yerde kopuyor belli bir süre sonra. Kuka ağacını tavsiye ettiler ne dersiniz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.