Şimdi Ara

Tesbih Hastası Olan var mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
55.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mrhusnu

quote:

Orjinalden alıntı: Emre!

@mrhusnu ;

Hocam kehribar gerçekten çok değerli bir taştır. Eğer ki kehribar alacaksanız mutlaka iyi bir araştırma yapmanızı öneririm :) Piyasada bol miktarda sahtesi mevcut...Çünkü işlenmiş ve parlamış gerçek el işi olan bir kehribarın değeri ülkemizde 8000 tl'ye kadar çıkmaktadır.

Taş olarak bilinir ama, reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar. Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatr tedavisinde kullanıldığı gibi günümüzde de bu yöntem çok yaygındır. Bütün sarı taşların aslan burcu insanına iyi geldiği bilinir. Bu sebeple aslanlara uyarıcı bir etki yapar.

Eğer fiyatı fazla gelirse buna ek olarak Azurit , Kaplangözü , Mercan , Oltu yada turkuvaz taşlarından herhangi birini almanızı öneririm...

Sağol hocam detaylı anlatımın için.Yok kehribarı görünüşü itibariyle beğeniyordum yalnız fiyatının böle olduğunu duyunca kaçtım hemen o düşünceden
    Bana böle yukarıdada yazdığım max 20-30 liralık günlük bi tesbih önerebilirmisin?

Tabiki ;

İstediğin fiyata kaplangözü , kuka , oltu , akik ve gümüş gibi tesbih çeşitlerini bulabilirsin...

Yalnız kehribar için fiyatı görünce kaçtım demişsin Tabiki çok daha uygun fiyatı olanlarıda bulabilirsin ama kehribarın osmanlı sıkması makbuldür

Ayrıca günlük çekim için istiyorsan daha çok kaplangözü ve kukaya yönelmeni tavsiye ederim

• Sağol hocam dün tesbih aldım kendime bi tane.İlk baş oltu alıcaktım elime aldım baktım bayağı hafif gibiydi yani,plastik gibiydi bi kaç yerde baktım hepsi öleydi.Bende damarlı akik taşından aldım bitane ağır olmasını istiyordum.Yalnız bi dahakine oltu almayı düşünüyorum.Aldığım biraz dede tesbihi gibi rengi
  • Bende küçük çapta tesbih koleksiyonu yapıyorum.Şahsen en sevdiğim bağa ve ateşi sıkma kehribar'dır.Fakat bağa'yı ele almak pek içimden gelmiyor bu yüzden elde çekmek için kuka tesbih ve gül ağacını ercik ediyorum. Bugün cep telefonumla çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşmak isterim.
    Ayrıca sıkma kehribar doğal değildir,yapay bir üründür.

Tesbih Hastası Olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA**** -- 19 Ağustos 2009; 20:29:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

Sağol hocam dün tesbih aldım kendime bi tane.İlk baş oltu alıcaktım elime aldım baktım bayağı hafif gibiydi yani,plastik gibiydi bi kaç yerde baktım hepsi öleydi.Bende damarlı akik taşından aldım bitane ağır olmasını istiyordum.Yalnız bi dahakine oltu almayı düşünüyorum.Aldığım biraz dede tesbihi gibi rengi

Hocam bir konuda fikrinizi değiştirmek isterim ki tesbihin hafif olanı makbuldur.
  • hastası değilim ama severim çok hoş bi aksesuar
  • MUHTEŞEM KOKA AĞACI TESBİH LİFSİZ ÇATLAKSIZ SİMETRİK , TABİ RESİM ALDATMIYORSA , AYRICA KABE VE MİNARE OYMA İŞÇİLİĞİDE KUSURSUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 10 Ekim 2009; 18:42:02 >
  • BUDA YAKINDAN GÖRÜNÜM İNTERNETTEN BULDUM KEŞİF EDİLECEK ÇOK ŞEY VARMIŞ

• YILAN AĞACI

• Araba sürerken kullanırım.Bu yüzden hep sol elle kullanmak zorunda kalıyorum arabayı.
  • Benim tesbih merakım koleksiyon boyutlarında
    yanımda bir adet gümüş zincir uçlu oltu tesbih taşırım.
    hazinem;
    1 adet kehribar
    1 adet gümüş işlemeli oltu(yukardaki ile farklı)
    2 adet mermer
    2 adet demir ve sayamayacağım kadar, arkadaşlar dostlar sağolsun tesbih merakımdan dolaya hediye olarak tesbih alırlar hepsini saklarım.
  • Bu kadar meraklı varsa bi Fun Club kuralım. Hatta ben kurarım şimdi.
  •  Tesbih Hastası Olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 4 Şubat 2011; 21:49:34 >
  • KEHRİBARIN BABASI (ORJİNALİ) OLAN DOĞAL DAMLA KEHRİBAR HARELİ , LİMON SARISI , BEYZİ VE SIĞIRCIK KESİM.
    ÇAM SAKIZININ YAKLAŞIK 200 YIL ÇAM AĞAÇLARININ DİPİNDEKİ TOPRAĞIN ALTINDA KALIP FOSİLLEŞMESİ SONUCU KEMİKLEŞİP BU MUTASYONA UĞRAMASI İLE KEHRİBARIN GERÇEĞİ OLAN DOĞAL DAMLA KEHRİBARI BU HALDE OLUŞMAKTADIR.
    FARKLI OLAN DİYERİDİR SIKMA KEHRİBAR DİYE ANILIR VE ASLA KEHRİBAR DEĞİLDİR ENTERESANDIRKİ KIYMET OLARAK DAMLA KEHRİBARINDAN BİRAZ DAHA ÜSTÜNDÜR YANİ AYNI BÜYÜKLÜKTE İKİ TESBİH KIYASLANIRSA 1500 TL DEĞERİNDEKİ BİR DAMLA KERİBARINDAN SIKMA KEHRİBARI 500 TL FARKLA DAHA PAHALIDIR ONUN DEĞERİDE YAKLAŞIK 2000 TL CİVARIDIR ÖRNEK OLARAK ARADAKİ FARK BUDUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 10 Ekim 2009; 18:38:15 >

• YANİ BU DENİZ KAPLUMBAĞALARINI NEDEN KATLEDİYORLAR DİYORDUM DEMEK BUNUN İÇİNMİŞ ŞU GÜZELLİĞE BAKIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 10 Ekim 2009; 17:57:34 >
  • ŞU AĞACA BAKIN MERMER GİBİ NE KADAR SAĞLAM VE PARLAK GÖRÜNÜYOR.
    HİNDİSTAN CEVİZİ AĞACI OLAN PALMİYENİN YERİN 3 METRE ALTINDA BULUNAN KÖKLERİNİ KERESTE HALİNE GETİRİP TESBİH YAPIYORLAR (GERÇEK KUKA)

• KEHRİBAR DİYE TANIDIĞIMIZ VE KEHRİBAR DEYİNCE AKLIMIZA GELEN BU MODELDİR DEDELERİMİZİN ELİNDE GÖRÜRÜZ BURADAN MEŞUR OLMUŞTUR FAKAT GERÇEKTE KEHRİBARIN TAKLİTİDİR. TAKLİT OLMASINA RAĞMEN ASLINDA TESBİHLERİN İÇİNDE EN KIYMETLİ OLANIDIR , NEDENİ ISIYA AŞINMAYA ÇOK DAYANIKLI PARLAKLIĞI VE RENK DEĞİŞİMİ BİLE GERÇEK DAMLA FOSİL KEHRİBARDAN ÇOK DAHA ÜSTÜN MUKAVEMETTE OLMASIDIR.
    GEL GELELİM ASLINDA BUNDAN 150 YIL ÖNCEKİ TEKNOLOJİYLE BİR FORMÜL VE KARIŞIMDAN ELDE EDİLEN VE HALA TAKLİTLERİ YAPILMASINA RAĞMEN BİR TÜRLÜ FORMÜLÜNÜ VE İÇERİĞİ ASLA BULUNUPTA İMAL EDİLEMEYEN ESRARENGİZ VE AZ BULUNAN HATTA TÜKENMEKTE OLAN BİR PLASTİK TÜREVİDİR , SIKMA KEHRİBAR OLARAK ANILAN AMA YAPILAN TÜM ANALİZLERDE İÇİNDE KEHRİBAR YADA KEHRİBAR TOZUNA RASTLANAMAYAN BİR MADDEDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 12 Ekim 2009; 2:11:47 >

• Dede yadigarı bir tesbihim var genelde cebimde taşırım eşofmanla dışarı çıksam bile cebimdedir. Hastalık.
  • ABONOZ AĞACIDIR.

• KUKA AĞACININ FAMİLYASINDAN OLAN NARÇIL AĞACI TESBİH.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.