Şimdi Ara

Tescil ettiğim domain bir şirketinmiş sorun olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kısa bir süre önce bir domain tescil ettim. Boştaydı ve "com" olarak aldım. Şirket değilim. Sadece amatörce bir takım ses montajı işleri yapıp satacağım. Ancak aldığım domain (ki ben bunu tescil ettikten sonra farkettim) yerel bir firmaya ait. Aynı isimde bir anonim şirket kurmuşlar. Anladığım kadarıyla site onlarınmış ama parasını ödeyip uzatmadıkları için düşmüş. com.tr de boş onuda almamışlar. Ama şirketleri halen faal. Bu benim için bir sakınca oluşturur mu? Web domain tescili patent sorunu yaratır mı? Benim yapmam gereken nedir? Beni savcılağa verseler bizim şirketin ismini kullanıyor deseler, benim için problem teşkil eder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkange7

Merhaba;
    Kısa bir süre önce bir domain tescil ettim. Boştaydı ve "com" olarak aldım. Şirket değilim. Sadece amatörce bir takım ses montajı işleri yapıp satacağım. Ancak aldığım domain (ki ben bunu tescil ettikten sonra farkettim) yerel bir firmaya ait. Aynı isimde bir anonim şirket kurmuşlar. Anladığım kadarıyla site onlarınmış ama parasını ödeyip uzatmadıkları için düşmüş. com.tr de boş onuda almamışlar. Ama şirketleri halen faal. Bu benim için bir sakınca oluşturur mu? Web domain tescili patent sorunu yaratır mı? Benim yapmam gereken nedir? Beni savcılağa verseler bizim şirketin ismini kullanıyor deseler, benim için problem teşkil eder mi?

Merhaba;

Eğer web sitesi içerisinde şirkete ait bilgiler yayımlamaz ve şirketin işiyle alakalı bir site hazırlamazsanız sorun teşkil etmeyecektir.

Onun dışında, eğer, onların işleriyle alakalı bir site yaparsanız ve mahkemeye verirlerse alan adını elinizden alırlar ve onlara iade ederler. Size herhangi bir ceza uygulanmaz, sadece alan adını kaybedersiniz.

Bilginize...

• Tam olarak aynı işler olmasa da benzeri işleri evet yapıyoruz.
    Misal onlarda seslendirme yapıyor bende ama onlar reklam kaydı almıyor ben alıyorum.
    Gerçi siteleri olmadığı için tam olarak ne yaptıklarını anlamadım.
    Benim onlardan haberim yoktu zaten. Kendi işlerimi freelance yapmak için domain arıyordum tesadüf buldum.
    Sonra bir baktım ki link verilmiş bu kişiler tarafından aldığım domaine.
    Peki benim bu domaini patentleme hakkım var mı? Extradan böyle bir şey yapsam ileri vadede patent ile kanıt sunsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProIrc

quote:

Merhaba;

Merhaba;

Eğer web sitesi içerisinde şirkete ait bilgiler yayımlamaz ve şirketin işiyle alakalı bir site hazırlamazsanız sorun teşkil etmeyecektir.

Onun dışında, eğer, onların işleriyle alakalı bir site yaparsanız ve mahkemeye verirlerse alan adını elinizden alırlar ve onlara iade ederler. Size herhangi bir ceza uygulanmaz, sadece alan adını kaybedersiniz.

Bilginize...

iyi de .com için şirket vs. zorunluluğu yok ki ilk gelen alır şeklinde hatırlatırım :P nasıl alabilir ki domaini elden

• quote:

Tam olarak aynı işler olmasa da benzeri işleri evet yapıyoruz.
    Misal onlarda seslendirme yapıyor bende ama onlar reklam kaydı almıyor ben alıyorum.
    Gerçi siteleri olmadığı için tam olarak ne yaptıklarını anlamadım.
    Benim onlardan haberim yoktu zaten. Kendi işlerimi freelance yapmak için domain arıyordum tesadüf buldum.
    Sonra bir baktım ki link verilmiş bu kişiler tarafından aldığım domaine.
    Peki benim bu domaini patentleme hakkım var mı? Extradan böyle bir şey yapsam ileri vadede patent ile kanıt sunsam?

Merhaba;

Siz isterseniz mevcut ismin patentini alabilirsiniz. Eğer, almayı başarırsanız zaten size hesap soramayacaklardır.

Eğer, sizden önce onlar telif hakkını aldılarsa, siz .com alan adı da alsanız, benzer işi yaptığınız sürece mahkeme zoruyla alan adını alabilirler ve mahkeme masraflarını da size devrederler...

Yani, siz, .com.tr alan adını da alın ve marka tescili de yaptırın derim...

Bilginize...

• quote:

Orijinalden alıntı: LvsZoC

quote:

Orijinalden alıntı: ProIrc

quote:

Merhaba;

Merhaba;

Bilginize...

iyi de .com için şirket vs. zorunluluğu yok ki ilk gelen alır şeklinde hatırlatırım :P nasıl alabilir ki domaini elden

Merhaba;

Biraz araştırırsanız görürsünüz nasıl elinizden domain alabildiklerini...

.com veya diğer alan adı farketmez. Marka tescili yaptıysanız ve tescillediğiniz marka alan adı sizin işinize benzer iş yapıyorsa mahkeme zoruyla alan adı elinizden alınır ve ceza alabilirsiniz.

Bilginize...

• hic bir kosulda domain elinizden alinamaz. hele ki karsi taraftan once reglemisseniz, olasi bir hukuki durumda karsi tarafi daha da koseye sıkıstirma sansiniz olur.
    meraklanmayin domainler abd tescilli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit: dusen domain ozgurdur. domain dustukten sonra sanirim 6 ay kadar hak sahibinin lehinde bekletiliyor ondan sonra ozgur kaliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Kitap Mağazası -- 28 Eylül 2012; 19:05:02 >
  • evet Proİrc arkadasin dedigi gibi com.tr yi de alin. patentini almak tuzluya patlayabilir benden tavsiye sahis sirkeri kurun hem yasal calisin hemde profestonellige adiminizi atin.

• Sorun olcağını sanmıyorum. En fazla satarsınız
  • quote:

Merhaba;

com da ilk gelen alir. o isimle şirketin olması seni bağlamaz. burda anlatılmak istenen atiyorum gittin CumleAlem.com u aldın cumle alem isminde firme var. ikinizde ayni işi yapıyorsunuz sorun olmaz. Melele sen senin olmayan bi firmayi o .com aracılığı ile seninmiş gibi göstermemek yani dolandırıcılık yapmamak. yani sen gider bilkom.com u alır ve bilkom gibi davranirsan yani ben bilcomum dersen olmaz ama bilkom.com u lir ve apple ürünleri satan bi site kurarsan sorun olmaz. mesele sahibi "bilkom" gibi göstermemek. ayni işi yapmanız önemi değil. comda ilk gelen alir. (tabi bu bi örnek bilkom.com un düşmesi cok cok zor bi ihtimal düşse de al bilkoma geri sat :P )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.