Şimdi Ara

Tesisat montajı YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba kardeşlerim.2006 model 1.5 getzim var.arabamda şu an sadece takılı olan pioneer 5900 teyp var.şimdi 2 tane pioneer anfi aldım.gm-5300t ve gm-6300f.electro world kampanyasından aldım.birini sadece bass anfisi olarak diğerini hoparlörler için kullanacağım.şimdi malzemelerimi yazayım tam olarak ve sizden yardım alacağım konulara dönelim
    1-pioneer 5900 teyp
    2-pioneer 460watt(5 yollu) oval hoparlör(6*9)
    3-pioneer 220 watt component takım(2 takım var)kapılara takılacak(yeni versiyon 110 watt RMS 17 cm)
    4- 2 tane pioneer anfi(gm-6300f 120*4 watt) (gm-5300t 1*760 watt)
    5-sony 17 cm hoparlör
    6-kenwood 1200 watt subwoofer(400watt RMS)
    şimdi sorularım şunlar

1- 2 tane mi kablo alayım ya da 1 tane kaliteli ve güçlü bi kablo alayım?
    2- kapasitör taktırayım mı?
    3- siz başka ne önerirsiniz?

aslında küçük bi araba için fazla güçlü olucak diyorlar haklılar

beyler yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacks -- 17 Ocak 2009; 17:07:06 >

• 1) Elinde ki 6992 ovalleri streo anfine giriceksin.
    2) Pioneer yeni seri dediğin galiba 172c componetleride anfiye giriceksin.
    3) Elinde ki 17 cm sony hoparlörleri direk oto teypinin çikişlardan giriceksin.
    4) Subi zaten nasıl giriceğini biliyorsun...

Anfilerine gelince mono anfin elinde ki 5300t güzel bir anfidir. İkinci el yakalasam kendime alabilir. 4 ohmda köprü modda 760 rms ile sen o elindeki bassi kül edersin. O yüzden streo sistemlerde önerdiğimiz gibi gain en başta tutulucak mümkün oldugunca her zaman böle yapiyoruz. Ancak elinizde ki anfi gayet iyidir. o elinizde ki basstan 2 adet boru gibi çaliştirir. Dediğim gibi sağlam bir ayar çekilip kullanılmali yada bassi değişmekte fayda var :). Daha kaliteli bir şeyler gibi.

6992 lerin sesini o kadar begenmiyorum. Ovaller yerine daha iyi arkada küçük boyutlu bir componet alinip daha güzel ses alinabilir gibi. HEm gözet batmaz çok. Eğer böle kullanıcam derseniz. Bu sisteme iyi bir Ts-s20 gider. Gözüme şimdi batti pioneer componetler iki takımmıs hangi anfiye girmeyi düşünuyorsunuz?

Kablolamaya gelince rcalari stinger veya audison(bulunabilirse) olmadi Kickerin almaya çalişin. Güç kablolarina gelince 0 awg stinger olmadi markasi olmuyan... Stinger kablo dağitici ile 0 awg den çikip streo anfiye 4 awg girerseniz iyi olabilir.

Kolay gelsin.

• + 2 farad kapasitör çok iyi olur
  • Merhaba bir düzeltme yapalım
    pionner gm-5300t nini max çıkış değer köprüde 760w dır.. sürekli çıkış değeri 380w... arkadaşlarında dedigi gibi o sub ile cillop gibi uyumlu olur
  • Ben mi yanliş biliyorum. 5300t kulaktan dolma bilgilerle konusunca olmadi :). Yanlişlik var. Dogru. Bassi tam kapasite beslicektir.

Altancim 2 farad çok be kanka :) Max 1.5 farad yeterli olur. Yada 1 farad çünki 1000 rms e 1 farad öneriyoruz :)
  • Gokhan kardeş 1 faradlık kapasitör alacağına hiç alma bence. Bende 1.2 var. 30 dakka şarj ediyorum bi keresinde 1 saat şarj ettim hiç kullanmadım 1 saat sonunda biraz etkisi oldu olmadı değil ancak dediğim gibi 1 faradlık yerine her zaman daha yüksekleri daha iyi iş görecektir...
  • ilk önce tavsiyeleriniz için teşekkür ederim gökhan2 , audiocu , atoprak , capiton

gokhan2 componenetları gm-6300f anfiye bağlamağı düşünüyorum.subwooferı gm-5300t ile besliyeceğimcomponentlerın modelini arabaya gidince bakıp yazarım bagajda duruyor.
    ben sana parçaları kaça ve nerden aldığımı söyliyeyim.anfileri electro world'den tanesini 199 tl'ye aldım.bazı şubelerinde hala stokta var düşünüyorsan al ama mediamarkt mağazalarında da kaliteli modelleri ucuza alabilirsin.componentları media marketten aldım 149 tl 1 takımı.indirimdeymiş şu an.öbür parçaları önceden aldım.mediamarktten bi kablo aldım 45 tl ye fakat orta kalite bi tane daha alıcam çünkü her anfiye bi kablo taşımayı düşünüyorum bu konuda ne dersin???subwooferı da media marketten 199 ytl'ye aldım kabin dahil olarak.benim aracın orjinal aküsü 60 ya da 65 'likti.ben 80 ya da 85 amperlik olanını taktırdım daha rahat olsun diye araç.sorularım olucak bikaç tane daha
    1-bu kapasitör çok güç yer mi?
    2-kendi kendine mi şarj oluyor kapasitör?
    3-bu kapasitör değerleri neye karşılık geliyor 1- 1,2 veya 2 değerleri???
    4-anfileri kaliteli bi kabloyla mı yoksa dediiğim gibi 2 ayrı kablo mu kullanayım??
    5-kapasitör sizce şart mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: jacks

ilk önce tavsiyeleriniz için teşekkür ederim gökhan2 , audiocu , atoprak , capiton

gokhan2 componenetları gm-6300f anfiye bağlamağı düşünüyorum.subwooferı gm-5300t ile besliyeceğimcomponentlerın modelini arabaya gidince bakıp yazarım bagajda duruyor.
    ben sana parçaları kaça ve nerden aldığımı söyliyeyim.anfileri electro world'den tanesini 199 tl'ye aldım.bazı şubelerinde hala stokta var düşünüyorsan al ama mediamarkt mağazalarında da kaliteli modelleri ucuza alabilirsin.componentları media marketten aldım 149 tl 1 takımı.indirimdeymiş şu an.öbür parçaları önceden aldım.mediamarktten bi kablo aldım 45 tl ye fakat orta kalite bi tane daha alıcam çünkü her anfiye bi kablo taşımayı düşünüyorum bu konuda ne dersin???subwooferı da media marketten 199 ytl'ye aldım kabin dahil olarak.benim aracın orjinal aküsü 60 ya da 65 'likti.ben 80 ya da 85 amperlik olanını taktırdım daha rahat olsun diye araç.sorularım olucak bikaç tane daha
    1-bu kapasitör çok güç yer mi?
    2-kendi kendine mi şarj oluyor kapasitör?
    3-bu kapasitör değerleri neye karşılık geliyor 1- 1,2 veya 2 değerleri???
    4-anfileri kaliteli bi kabloyla mı yoksa dediiğim gibi 2 ayrı kablo mu kullanayım??
    5-kapasitör sizce şart mı?

Kapasitör güç yemez sadece amfin ne kadar güç isterse anlık olarak o kadarını verir.
    Kapasitör aküden şarj oluyor 1-2 saat takılı kaldığında maximum şarj oluyor.
    Kapasitör değerleri 1 farad=1000watt rms olarak değerlendiriliyor. Ancak isteğe göre rahatlıkla kullanılabiliyor.
    Amfileri 2 kablodan götürmene gerek yok. Kalın tek kablo daha iyi işini görecektir.
    Kapasitör bence her sisteme şart. Çünkü akü kapasitör işini yapamaz kapasitör akü işini yapamaz ve birbirlerini tamamlarlar ikisi bir arada olunca. Ayrıca kablolardan bi anda o kadar akım geçmesi zor olur çünkü kablo uzundur ve hemen amfinin yanında kapasitör olunca bunun farkına varmazsınız amfi daha rahat akım çektiği için bassda düzelmeler sesde iyileşme olacaktır...

• Kapasitör 1.2 yada 1.5 farad yeterli olucaktir. bu arada güzel fiyata almişssin anfileri. Kablolamayi dediğim gibi yap kafani yorma ;)
  • evet 1.2 veya 1.5 farad cap yeterli olur ama ne kadar yüksek seçersen o kadar iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.