Şimdi Ara

Tesisatçı bmwyle geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 yılıydı yeni 3 senelik kombi bağlantı yerinden su damlatıyordu servisi aradım müşteri hizmetleri bekletti bekletti ulaşamadım , en sonunda yakındaki tesisatçıyı aradım geldi bu gevşemiş dedi 40 lirayı aldı gitti.

İnsanın eli yatkınsa bazı aletleri evde hazır bulundurmakta ve tesisatçı çağırmadan önce denemekte fayda var.
  • Hocam günümüzde çoğumuz çocukluktan itibaren sürekli telefon bilgisayar başında olduğumuz için elimiz çoğu hatta hiçbirseye yatkın olmuyor. Eskiden çocuklar yazları geçici de olsa gidip bir yerlerde çalışır ufak tefek şeyler öğrenirdi. Şimdi çocukluktan itibaren kimse birseyler ile uğraşmıyor en ufak şeyde bile birini çağırıyoruz. Adamda emeğinin hakkını alıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mydonose_2 kullanıcısına yanıt
    tembellik usta bunun adı...
    öğrenmek eskiden zordu.. şimdi internette her şey detayına kadar var.. gir araba forumlarına adamlar tüm arızaları, değişimleri anlatıyor.. gir youtuba istemediğin kadar istemediğin konuda tamir bakım videoları var..
    adamlar bomba yapımına kadar anlatıyor.. internette bulamayacağın bir şey var mı ?

almanyada adamlar arabın yağını suyunu kendileri değiştiriyor, evini kendisi boyuyor, tüm ufak tefek tamiratlarını kendisi yapıyor.. tamamen kültür..

benim babam tamircide çalışmadı.. türk fiyat 54/c traktörü komple dağıtıp toplayabiliyor.. lastiklerini kendisi değiştirebiliyor..
    köye duvar bile çektik briketten.. duvarcı mı çağırdık ? bilimum alet edavatı var kaynak makinasından, kopresöre, spriral makinasıdan matkaba.. ne ararsan..

ailecek kendi göbeğimizi kesmeyi seviyoruz.. kardeşim aracının bobinlerini kendisi değiştirir.. ama hiç tamircide çalışmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mydonose_2

Hocam günümüzde çoğumuz çocukluktan itibaren sürekli telefon bilgisayar başında olduğumuz için elimiz çoğu hatta hiçbirseye yatkın olmuyor. Eskiden çocuklar yazları geçici de olsa gidip bir yerlerde çalışır ufak tefek şeyler öğrenirdi. Şimdi çocukluktan itibaren kimse birseyler ile uğraşmıyor en ufak şeyde bile birini çağırıyoruz. Adamda emeğinin hakkını alıyor.
    Diyelim el becerin yok bütün ömrün bilgisayarla geçti. Bilgisayar mühendisi olacağına bilgisayarcı açsan, hem kendi işinin patronu olursun hem de next next dışında başka bir şey yapmak zorunda kalmadığın 15-20 dakikalık format işleminden dünyaları kazanırsın. Devir sahip olduğun bilgiyi başkasına satma devri. Bu musluk tamir etmek olur bilgisayara format atmak olur farkı yok.

üniversiteye git hayatın kurtulur diye bir nesli kandırdılar valla.

• Ne guzel iste, altinda calisan yuzlerce insanin emegini somurmuyor, alin teriyle kazaniyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne guzel iste, altinda calisan yuzlerce insanin emegini somurmuyor, alin teriyle kazaniyor.

• İşini düzgün yapan, elinde altın bileziği olan her daim kazanır. Bizim burada özel beyaz eşya servisi var mahallede. Adam 3-4 güne randevu veriyor. Çırağı işi öğrendi yanına dükkan açtı, o da kazanıyor ikisi de kazanıyor. İşe yetişemiyorlar. Yetkili servisler adam öpüyor. Garantisi biten özel serviste, işini iyi bilen ustalara iş yaptırıyor. 4 yıllık saçma sapan bölümler okumaktansa böyle işler yapmak mantıklı.
  • Hiç mi İdris Usta izlemediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ranez

Diyelim el becerin yok bütün ömrün bilgisayarla geçti. Bilgisayar mühendisi olacağına bilgisayarcı açsan, hem kendi işinin patronu olursun hem de next next dışında başka bir şey yapmak zorunda kalmadığın 15-20 dakikalık format işleminden dünyaları kazanırsın. Devir sahip olduğun bilgiyi başkasına satma devri. Bu musluk tamir etmek olur bilgisayara format atmak olur farkı yok.

üniversiteye git hayatın kurtulur diye bir nesli kandırdılar valla.

Alıntıları Göster
    Bilgisayar mühendisliği 3. sınıfta bıraktım hocam şimdi, Pazartesi ilk işim bilgisayarcı açmak. Teşekkür ederim hocam beni aydınlatıp bana yol gösterdiğin için. Çok iyi format atarım ve acayip güzel program kurarım, sizi de beklerim bilgisayarcıma, ilk formatınız benden hediye.

• Sanayiye araba götürdüm adam 3 parça söktü birini temizledi diğerlerinin aynısını taktı şirkete 5000 lira fiyat çıkarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10B574946

Bilgisayar mühendisliği 3. sınıfta bıraktım hocam şimdi, Pazartesi ilk işim bilgisayarcı açmak. Teşekkür ederim hocam beni aydınlatıp bana yol gösterdiğin için. Çok iyi format atarım ve acayip güzel program kurarım, sizi de beklerim bilgisayarcıma, ilk formatınız benden hediye.

Alıntıları Göster
    Şimdi taşak geçiyorsunuz ama mezun olduktan sonra acı gerçekler sizi öyle bir karşılayacak ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ranez

Şimdi taşak geçiyorsunuz ama mezun olduktan sonra acı gerçekler sizi öyle bir karşılayacak ki.

Alıntıları Göster
    Hocam formatla parayı kırdım siz ne diyorsunuz hocam
  • Çoğu zanaat dalında şimdiki ustalar iş bırakınca,usta ithal etmeye başlayacağız.
  • "Geçenlerde musluk bozuldu tesisatçı çağırdım moruq", "Tesisatçının BMW'si vardı moruq", "O Arabayı ben alamam moruq", "Biz boşuna okuyoruz moruq", "Adam bi musluk taktı 80 lira kopardı moruq", "Devir bunların devri moruq", "Xeşke ben de bu işi yapsaydım moruq"
  • Ben de çilingiri çağırmıştım kapıyı açması için 60 tl istedi,2 dakikalık iş için fena kilitliyorlar

• Geçen arkadaşla konuşurken bilgisayarcı açsak ne olur diye düşündük. İşler işlemez falan. Sokakta 3 bilgisayarcıya format ne kadar diye sorduk
    adamların söylediği fiyat leptop 50 kasa 40. farkı ne dedik. Leptopa atmak daha farklı diyo.
    Bir formata 40 TL veriyor millet. Artık meslek öğrenmek okumaktan kat kat daha fazla kazandırıyor

• Sarı Bıyık kullanıcısına yanıt
    çok komikmis kardesim esprileri onceden mi yaziyosun yoksa bir anlik ilham mı geliyor

• bizim su saati patlamış binada. vanayı kapatmışlar. evi kullanmıyoruz ev boş. geçen kız arkadaşımla gittik eve kalmaya. sular akmıyor :S

tesisatçıyı çağırdım. dedi işte saat patlamış vs. değiştirmemiz lazım vanayı. tamam dedim değiştir. biz fiyat söylemeden yapmıyoruz ama dedi. dedim ne kadar ? 150 lira dedi. oha dedim 150 lira ne ayıptır. işimde acil kız var evde dedim 100 lira vereyim daha veremem. 150 den 1 lira düşmedi. yaptırmadım gönderdim adamı. o gün 5 litrelik sularla idare ettik.

ertesi gün malzemesini alıp kendim yaptım. 15 lira tuttu maliyet.

bizim insanımız sözde müslüman. adam ayak üstü geçiriyordu az kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunay34bg

Sanayiye araba götürdüm adam 3 parça söktü birini temizledi diğerlerinin aynısını taktı şirkete 5000 lira fiyat çıkarmış.
    Ne yaptı da o kadar para istedi acaba? Cidden incelik isteyen bir iş miydi yoksa size mi pahalı yapmışlar.

• Adamın sizin tedavinizi yapan doktordan bir farkı yok,problemli yeri kendisi yorumlayıp çözüyor.Fazla gören kendisi çözüm üretebilir ki ben bunu tavsiye ederim.Eliniz biraz iş tutsun tornavida anahtar tutmayı öğrenin,çocuk Elektrik Mühendisliği okumaya gelmiş ölçüö yapamıyor,kontrol kalemi tutamıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.