|
Tesla, 100 yıllık otomobil üretim modelini yeniden tasarlıyor
-
-
maliyet azaltma argümanı ile yapılan değişimlerin maliyete yansımaması dışında sorun yok.
-
maliyete yansıyor ama bizim tarafa değil. bu projeler tüketici için değil hissedarlar için yapılıyor zaten. satış aynı kalır üretim maliyeti düşer şirket daha çok kâr eder yatırımcı daha çok kazanır. sen ben o ürünü satın alacak şirkete kazandıracak kişiler olmak dışında bir şey ifade etmiyoruz şirketler için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdiye kadar değişmemesi abesti
-
Son tüketiciye olumlu yansımayacaksa, son tüketiciyi ilgilendiren bir durum yok ortada...
-
Otomotiv dünyasında üretim konusunda devrim yapan bir marka varsa oda Mercedes, Ford ve Toyota'dır. Mercedes 1886'da dünyanın ilk otomobili üretmiştir Ford ise dünyanın ilk otomobilini seri üretime geçirmiştir Toyota iki markaya nazaran dünyada otomotiv üretme tekniğini daha da öteye taşımıştır. Tesla'dan geç kalınmış bir hamde. Hatta bunun için Toyota kitabı da mevcuttur Mercedes, Ford ve Toyota'nın otomobil sektöründeki yeri her zaman ayrı ve özeldir
-
Tesla'nın yatırımcıların gazını almak için ürettiği osuruktan bir sistem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deedrah -- 6 Mart 2023; 11:39:41 > -
üretim modeli ile ilgili bir bağlantı kuramadım yazdıklarında
-
eğer bu üretim modeli elektirikli arabalar için örnek bir model olursa tesla gbi diğer üreticilerde bu modele geçerse ve bu yüzde 50 maliyeti düşürme olayı gerçekse ve bu model gittikçe gelişirse hem hızlı hem güvenli hemde sağlamlık ve kalite anlamında eksik yönleri yoksa bu adım gelecekte tarihe kaydedilmiş üretim modeli olarak anılabilir çünkü ben bunun daha çok gelişip evrileceğini düşünüyorum.eğer ürünün kalitesi ve dayanıklılığı etkilenmiyorsa süre ,maliyet ,enerji verimliliği, konusunda yapılan bütün atılımlar konusunda geri kafal olamam fiyata yansıyacak mı ? gbi saçma bir düşünceye giremem bu model yaygınlaşırsa tesla dışında diğer firmalarda bu konuda gelişim göstermek zorunda kalacak fiyata yüzde 1 bile yansısa teslayı 1 adım öne taşıyacaktır sonuçta rekabet ortamı oluşunca hepsi bu yönde atılımlar gerçekleştirmek zorunda kalacak fiyat artmasa bile kaynaklar satış sonrası destek hizmet yada kullanıcı yararına olan herhangi birşeye dönüşecek
-
Tesla yine şımarık çocuk gibi kendisni en iyi göstermeye kalkmış adamlar tarihe yön vermiş bu zamanın araçlarının yükselmesini sağlamış senin bir kaç yıllık mazin olan tesla ne yapmış ?
-
Maliyetler aşırı şişkin ve vergilerde . Ülkem için derseniz bir araç bir ev için yıllarca çalışmak zulum. Bir yemek için gittiğiniz yerde yarım günlük asgari ücreti ödüyorsunuz en azından. Arçlar için ömrünüzün verimli yıllarını harcıyorsun. Bir kaza bir deprem olduğunda tüm harcadıklarınız kayıp. Ve sigorta sadece teselli gibi .
Teslanın yaptıkları umarım zincirleme buraları da etkiler. Zannetmiyorum usa da herkesin rahatlıkla harcama yapabildiğine.
-
En azından bilgi vermiş. Diğer yorumlara bakınca eli ayağı düzgün bir yorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gayet güzel bir düşünce, yapabilirlerse diğer üreticiler de mutlaka bu yönde adımlar atacaktır. Ha tüketiciye yansımaz orası doğru :)
-
Mesela kaza yaptım sağ çamurluk gitti komple sağ taraf mı değişecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
"Henry Ford'un tekniği günümüzde verimsiz"
o zaman verimliymiş... geliştirmezsen ne olsun ki...
-
Boyadan sonra kapılar mapılar tekrar mı sökülüyormuş yav😱.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
maliyet azaltma argümanı ile yapılan değişimlerin maliyete yansımaması dışında sorun yok. |
maliyete yansıyor ama bizim tarafa değil. bu projeler tüketici için değil hissedarlar için yapılıyor zaten. satış aynı kalır üretim maliyeti düşer şirket daha çok kâr eder yatırımcı daha çok kazanır. sen ben o ürünü satın alacak şirkete kazandıracak kişiler olmak dışında bir şey ifade etmiyoruz şirketler için. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X