https://huglero.com/tesla-uc-yil-icinde-25-000-dolarlik-elektrikli-araba-uretebilir/ Yeni gelecek olan Model 3 abd'de 35k den başlayan fiyatlarda Olacağı biliyorum. Haberde Elon Musk'un 25.000 dolara elektrikli araba üretebileceği ama bunun üç yıla kadar anca olabileceği söyleniyor. O önemli değil de, bizde elektrikli otomobile koyulan vergi ne kadar? $25k satışı olan bir araba bizim memlekete gelirse kaçtan satılır?
DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt Ya o kadar vergi mi olur hem sıfır emisyon diye milleti oraya yöneltmeye çalışıp. Normal arabadan ne farkı kaldı şimdi bunun?
nuriciftcioglu kullanıcısına yanıt Pardon ben gumruk vergisini %30 zannediyodum %60 mis. 25•1,6•1,18•1,15= 54 bin$ Transport maliyeti vs derken 60 ı bulur. Teslanin cindeki fabrikasindan gelirse gumruk vergisi olmaz ama onun da uretime baslayip tr ye gelmesi 5-6 yılı bulur.
DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt Valla şuna bak, adam 25.000 dolara yapılabilecek en ucuz arabayı yapacak, bize gelecek 60x6 desen 360.000 lira yapar. 7 olursa zaten sorma.