|
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1809. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet haklısın. O 9 kısa sürede yükselir. Serbest piyasa. Ama epdk yüzünden denetimli yarı serbest bir piyasa. -
Rekabet daima tüketiciye yarar. -
Ben youtube premium (reklamsız video +müzik) aileye geçtim.
Ses kalitesi olarak kesinlikle spotify'ın altında. Onun kadar berrak ve tok değil, db olarakta %5-10 düşük bence.
+'ları
Reklamsız video çok konforluymuş. Video tıklayınca insanı irite eden o reklamların çıkmaması büyük nimetmiş.
İzlediğiniz videoları araçta ses olarak dinleyebilme imkanı.
Benden başka bu işten 4 hesap daha faydalanıyor.
-'leri
Ses kalitesi çok hissedilir olmasada düşük.
Spotifay gibi trend şarkıları göremiyorum. Telefon uygulamasında var. Araçta göremedim belki de vardır.
Youtube video da daha önce dinlediğim, izlediğim, göz attığım her şey ekranda yer kaplıyor. Biraz rahatsız edici.
Dinlediğim şarkının tarzında seçenekler, benzer tarzda ki sanatçılar gibi öneriler yok. Spotify'da bu şekilde çok çeşitli şarkılara geçebiliyordum. Çok memnun kalıyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 4 Aralık 2024; 6:28:14 >
-
Daha önce de sormuştum sanırım, bizim araçlarda silecek suyu ısıtma var mı?
-
Çoğuna katılıyorum. Maalesef Türkiye’de enerji dağıtım şirketleri özelleşti ve çoğu karlılığını düşünüyor. Adam gelip niye elektrik çeksin oraya kendisi için rantabıl mı? Önce onu düşünüyor. Bende iş yerime ges istasyonu kurmuştum. Aylarca sistemin devreye alınması için enerji dağıtım firmasının keyfince çalışanını göndermesini bekledim. Bu işte hem maddi düşüceler hemde keyfilik var bana kalırsa. Ama yinede burda Tesla bir niyet göstergesi yapıp şarj istasyonlarını çoğaltması lazım. Ben bu aracın kendi şarj istasyonlarına yol planlaması yapıp yola 10 saniyede çıkmak istiyorum. Örneğin Adana’ya git yolda nerde şarj istasyonu var araştır oraya kaçla varırsın yok efendim çalışıyor mu? Hepsini kontrol etmek zorunda olmak büyük konforsuzluk. Aynı planlamayı İtalya’da yap araba saniyeler içinde yol planlamasını yapıyor. Bu şarj istasyonlarını kuramıyorsan diğer firmaların istasyonları ile planlamayı otomatik yapabilmesi lazım hadi onu yapamadın mı? Yav manuel yapalım bırak hadi ama ülkemizde en yoğun kullanılan otoyollardaki şarj istasyonları bile yüklenmemiş sistemine. Bu çok zor bir şey değil koyarsın sistemin başına bir adam tek tel telefon uygulamalarından bile takip edebilir nerde istasyon açıldığını. Toplasan 15-20 yaygın şarj istasyon ağı olan firma var. Batarya ısıtmak için naviden alakasız bir istasyonu seçmek zorunda kalan arkadaşlar ne demek istediğimi anlamıştır. Toplasan 20 kritik noktaya bu istasyonlara koysan bu cihazları emin ol daha çok araba satarsın. Biz avm yerine artık yollarda bu istasyonlara bekliyoruz…
-
Maalesef..
2024 model son teknoloji TESLA aldık müzik dinleyemiyoruz.
Benim 5 yıldır yüzüne bakmadığım spotify free hesabım var. Onu kurdum. Süper listelerim var. Ne yaparsam yapayım. 2 tane listeden çalıyor sonra 30 tane kafasına göre çalıyor. Nefret ettim spotify dan. Ben bu çalanları dinlemek istemiyorum.....Yaa 2 tane listeden çal 2 tane reklam dinlet razıyım. Yok , illa alakasız şarkıları dinletecek...benim efsane rock listeme acaip acaip pop şarkıları öneriyor.
YT müzik ücretli.
USB kameraya ayrılmış. Flashtan müzik dinleyemiyorum
Normal ve DAB radyo ülkede b*ktan. Evden işe yolumun en az 3te birinde radyolar çekmiyor.
TuneIn Mytuner gibi uygulamaları TESLA bize vermiyor (bknz. 3. dünya ülkesi muamelesi)
Ne yapayım şehiriçinde iş mi arayayım. Radyonun çektiği semtlerde.
-
Hocam Spotify aile paketi 6 kişi aylık 100TL, Tesla gruplarında bu durumdan rahatsız kişilerle grup kurulsa kişi başı aylık 20TL bile etmiyor.
-
Haklısınız hocam ama bu firmadan çok o firmanın satış yaptığı ülkenin idaresi ile alakalı.İtalyada israilde almanyada bu kadar sc ağı yaygın olma nedeni o ülkelerin firmaya getirdiği yükümlülükler.Bugün iphone bazı ülkelerde hem adaptör hem kulaklık koyuyor kutuya yoksa satamazsın diyor o ülkeler.Bizde alandan da satandan da vergisini aldımı yönetimin işi bitiyor.
-
Tesla için en uyumlu ve kaliteli müzik dinleyeceğiniz uygulama Apple Müzik diye biliyorum hatta dolby atmos desteğinden falan bahsediliiyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 4 Aralık 2024; 9:55:41 > -
Arkadaşlar merhaba, Model Y bana konfor açısından sert geliyordu. En büyük şikayetim buydu. Ülkemiz şartlarında zaten gereksiz sert olduğunu düşünüyordum. Sonuçta ailelere de uygun bir otomobil olmasına karşın özellikle arkada seyahat edenlerin konforu oldukça düşüktü. Yurt dışında ki forumlarda Tesla'nın bu konuda bir iyileştirme yaptını öğrendim. Benim Model Y üzerindeki parça kodları ile kontrol ettiğimde farklı olduğunu gördüm. Aplikasyon üzerinden aşağıda ki kodlu ürünleri sipaiş ettim. Tesla Türkiye hemen parçaları gönderdi. İzmir Bornova'da Tesla konusunda uzmanlaşmış güvendiğim bir serviste montajını yaptırttım.
Öncesi ve sonrası arasında ki fark inanılmaz. Ciddi şekilde araçın konforu arttı. Genel olarak yine de sert, fakat özellikle yüzey bozukluklarını çok daha iyi sönümlüyor. Otoyol sürüşlerinde çok fark yarattı. En büyük şikayetim olan sertliğini çözdüğüme çok memnun oldum. Orjinal Tesla parça kodlarını paylaşıyorum. Yine de siz araçınız ile bir kontrol edin. Eğer bu kodlarda değilse benim tavsiyem hemen değiştirin.
-
Selamlar hocam. Spotify aylık ₺59 ödeme yapıyorum. 2 kutu ciklet bile alamıyoruz bu rakama. Uğraştığınıza değmez.
Radyo konusunda Tesla'nın radyosu bugüne kadar kullandığım araçlar içerisinde en başarılısı. Sizin radyoda bir sorun olabilir mi acaba diye düşündüm mesajınızı görünce.
-
Günaydın,
Apple watch için güncelleme geldi. Tesla app'i güncelleyip uygulamayı indirebilirsiniz.
-
Kitapçıkta silecek suyu ısıtması görünmüyor ancak silecek ısıtma var.
-
Nasıl kontrol edebilir araçta hangi parça olduğunu? -
Ben lastiği tam sağ ve ya tam sola döndürdükten sonra ön süspansiyon (amortisör) üzerinde bulunan koda baktım. Genelde önler farklı ise zaten arkalarda bu kodlardan farklı oluyormuş. Bakması çok kolay. Biraz etiketi eliniz ile temizlemek gerekiyor okumak için.
-
bu sene sonu gelecek olan büyük güncellemenin detayı çıktımı -
Here is the full list of Tesla 2024 Holiday Update features:
✅ Tesla App on Apple Watch
✅ Save Dashcam & Sentry Mode clips to phone
✅ Autoshift between Drive & Reverse [upgraded Model 3]
✅ SiriusXM [3, Y & CT]
✅ Set Arrival Energy at Destination
✅ Search Along Route with Estimated Detour Times
✅ Precipitation Map & Weather at Destination
✅ Rear Cross Traffic Alert
✅ Custom Wraps and License Plate Customization [CT]
✅ Rear Camera Improvements - Larger & Zoom [CT]
✅ TuneIn Improvements
✅ Rear Arcade [CT]
✅ Santa Mode [CT]
✅ Schedule Light Show from the Tesla App
✅ Boomerang Fu Game
✅ Fart On Contact
✅ Adjust Passenger Seat from Controls
✅ Maintenance Summary
✅ Rear screen remote now allows video playback controls in Drive
✅ Find Nearby Parking at your destination or at any point of interest
✅ When reversing, music volume can automatically lower to reduce distractions
✅ Navigation will dynamically route around road closures
✅ Sentry Mode – mobile app notification if door handle is pulled
✅ Energy App Consumption page [S, X & CT]
✅ Vehicles without premium connectivity can now see traffic on their navigation route
✅ When navigating to a Supercharger, upon arrival you will be notified on the touchscreen of any stalls that are currently out of service
-
maşallah :))) -
Araçta en sevmediğim şeylerden biri bagajda sadece biraz katlanan bagaj rafı . Büyük bir şey koyarken ne yapacağımı bilmiyorum. Diğer araçlarda o kapağa bağlı olur ve kapak açılınca kalkar biliyorsunuz ama Teslada öyle değil.
Bunu gören pek çok :inli modern arabadalardaki gibi yuvarlanarak yuvasına giren alternatif bagaj rafları yapmışlar. Bizde de bir firma satıyor. 4500 TL
Temuda amazonda ebayde daha ucuza alternatifler var ama pek sayın hükümetimizin gönderi dahil 30 euro limiti yüzünden alınamıyor. Türkiyede bunu daha ucuza bilen gören alternatifini yaptırabilen var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X