Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1811. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: samic , krm25
2 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü4 Mobil
5 sn
36.446
Cevap
942
Favori
2.402.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18091810181118121813
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba bu konuda ben de çok merak içindeydim ve bayağı da araştırdım ve kesin sonuca varamadım.

Ancak ChatGPT nin net olarak hatalı verdiği bilgileri düzelteyim.

Tesla'da ısı pompası olduğundan AC tuşu sadece soğutmada kullanılmıyor. Isı pompası olmayan sistemlerde AC sadece soğutma modunda çalışır.

Tesla'da AC tuşu kompressörü çalıştırıyor. Isı sensör verisi ve sizin araç içi istediğiniz sıcaklığa göre ısı pompasının akış yönü değişimi ile ısıtma veya soğutma moduna geçiyor.

Tesla'da çok gelişmiş çok yönlü valf sitemi var. Pillerden, bilgisayar işlemcisinden ve motordan açığa çıkan tüm ısıyı toplayıp kabine verebiliyor. AC tuşu basılı olmadığında bu diğer tüm ısı kaynaklarını kabine yönlendiriyor. Ama bunun da bir limiti var çok soğuk havalarda pilin de ısınması gerektiğinde kabini yeteri kadar ısıtımaz. AC tuşuna basıp kompresör çalışırsa ısı pompası ile dış hava dahil tüm ısı kaynaklarını kullanıp sıcak hava üfler. Isı pompası ve kompressör sıcak hava sağlayabilmesi için dış hava sıcaklığının da atıyorum -15/-20 derecenin üstü olması gerekir. daha soğuk durumlarda PTA çalışma prensibine benzer bir şekilde verimsiz yüksek elektrik akımı oluşturup ısı kaynağı yaratıyor.

Burada kritik soru şu: AC basılı olmadığında kompressör çalışmıyor ve hava çok soğuk olup ısı ihtiyacı çoksa Tesla PTA sistemini çalıştırıyor mu? bunu yaparsa çok elektrik harcar. Ya da AC basılı değilse piller ve motor yetiri kadar ısı üretemiyorsa ne yapayım elimden gelen budur deyip içerisi bir miktar serin mi kalıyor? Bu soruların cevabını bulamadım. Normalde AC basılı iken PTA nın çalışması için havanın -15/-20 derece filan olması lazım.

Ben güneşsiz bir günde veya gece +15 derecenin altında dış hava sıcaklığı varsa kabini ısıtmak için mutlaka AC tuşuna basıyorum. daha sıcak dış ortam koşullarında AC ye basmıyorum motor ve pillerin ürettiği sıcaklık içeriyi ısıtıyor ve kompressör çalışmadığından daha az elektrik harcıyor.

• Lucis kullanıcısına yanıt
    Daha önce bende yurt dışı seyahati yaptığımda 1 saat geri kalmıştı. Tesla servis bana bu şekilde bir talimat listesi gönderdi. 3. maddeyi denedim ve düzeldi. Siz diğer maddeleride deneyebilirsiniz.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023
  • Adem Bolat kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, deneyeceğim.
  • erlck E kullanıcısına yanıt
    53.5kw in %80'i. O'a kadar kullanılabilir alan bu.
    Net kapasitesi. Ama oranlama yaparsanız hatalı olur, kayıp oluyor yükleme sırasında. Ac’den şarj ederken yaklaşık yüzde 15, dc’den şarj ederken yüzde 5 civarı kw kaybı yaşanıyor.

Kullanılabilir alan sizin görebildiğiniz ve verimli kullanacağınız alandır ama kalan kısmının boş yada full tutulup şarj edilmeyecek diye birşey olacağını sanmıyorum. hatta youtube bi adam vardı, km sıfıra düştükten sonra 40km daha gitti, yanındaki arkadaşının aracından şarj edip en yakın yere gittiler, o videoda son kısmında şarj yüzdelerinden ve kapasitesinden bahsediyordu.

• Merhaba dizel aracim var kia cerato 7 litre yakiti vat
    Teslaya geçmemi tavsiye edermisiniz.
    Kapalı garajım var
    Genelde sehir içi kullaniyorum
  • tgovsa T kullanıcısına yanıt

paylaşımınız için çok teşekkürler. Acaba değişim TESLA servisinde yapılmadığı için garanti konusunda bir sıkıntı çıkar mı?

• tesla mobil şarj cihazı şu anda fiyatı nedir? 3 faz maksimum kaç kw çıkabiliyor? kullanan bilgisi olan varsa sevinirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_kid1 -- 5 Aralık 2024; 14:26:48 >
  • tgovsa T kullanıcısına yanıt
    Bu kodları nereden okuyabilirz. Birde parçalar ne kadara mal oldu acava?
  • Tesla shop'da fiyatı 250$. Türkiye fiyatını net bilmiyorum. Düzenli kullanmayı düşünmüyorsanız pek de şart değil. Sonuçta o fiyata ticari şarjda 800-1200 kw elektrik satın alırsınız. Daha uygun fiyatlara 3. parti cihazlar var ama yine de alacak olsam orijinal olanı alırım.

3 fazlı (AC) elektrikle maksimum 11kw alırsınız. Ancak mobil şarjı ev tipi prizde max 3 kw olur. Mobil şarja 3 fazlı blue adaptör alırsanız mx 7.4 kw

• Selamlar arkadaslar,

Guzel haber. Son guncelleme ile geliyor.

x (formerly twitter)
    Dolubatarya (@DoluBatarya) on X
    https://x.com/dolubatarya/status/1864620662519660650?s=46

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Araba alacaklar için iyi satacaklar için kötü, alıcı almadan önce 40 tane bahane üretir artık, şunun ömrü azalmış bunun sağlığı bozulmuş diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_kid1 -- 5 Aralık 2024; 15:3:33 >
  • NeMiVaR kullanıcısına yanıt
    Evden şarj ile şu anda 40-50 tl/100 km. Kayıplarla birlikte sakin kullanımda.
  • the_kid1 T kullanıcısına yanıt
    Mobil şarj cihazı 220 voltta 32 amperde 7,4 kw/h enerji yükler.
    380 voltta ac max 11kw/h
    Ama mobil şarj cihazı 220voltta çalışıyor. 380 için duvar şarj ünitesi gerekli.
  • Gukidoki G kullanıcısına yanıt
    Mobil şarjda blue mavi adaptörde 220 volt. Sadece amperajı yüksek. Wattage o yüzden artıyor. Yani 220 x 32 amper 7,4kw/h.
  • Gukidoki G kullanıcısına yanıt

Ben aracı alırsam büyük ihtimal khons 22kw almayı düşünüyorum, hem mobil hem 220de 3,5 kw ile şarj ediyor hemde bulununca 380 takıp 11 hatta voltaja bağlı 15kw çıkanlar bile var. ama fiyatı 20bin, teslanın mobilinin iki katı filan sanırım, o nedenle düşünüyorum sadece TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 

• edanis E kullanıcısına yanıt

220 voltta sürekli saatlerce 32a tesisata zarar verebilir.

başlığı ve kablos ile 380 bağlanabiliyor, 11kw verebiliyorsa olabilir khos 22kw nın yarı fiyatı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_kid1 -- 5 Aralık 2024; 15:49:14 >
  • Arkadaşlar sr modelini şimdi sipariş versem şubat teslim görünüyor, juniper modelinin ne zaman geleceği tam belli değil sanırım, sizce beklenmeli mi fiyat konusunda benzer aralıkta mı olur?
    2. Sorum da beyaz mı siyah renk mi önerirsiniz ve iç döşeme renginin siyah olmasının dezavantajı var mı?
  • TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023

220de 32a çekemez zaten, prizlerin birçoğu uygun değildir o fişi takmaya, 32a dediği 380 başlıklı kablo içindir

• 
Sayfa: önceki 18091810181118121813
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.