Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1813. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: code61
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
36.446
Cevap
942
Favori
2.401.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18111812181318141815
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Deneyeceğim, sadece çukurlar veya tümseklerden geçerken geliyor

• wolfien W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorumunuz için, ÖTV üst dilime girme ihtimali de var o yüzden çok beklememek gerekli sanırım.
  • ocak ayında teslanın fiyatında bir değişiklik olur mu?

şimdi almak mı avantajlı olur

• teslanın premium üyeliğini alan var mı

almaya gerek var mı?

• NeMiVaR kullanıcısına yanıt

Bunu kimse bilemez. ÖTV'de değişiklik olursa erken fiyat sabitlemen seni korumaz. Eğer ÖTV'den bağımsız Tesla zam yaparsa EFS seni korur.

Spotify da giddikten sonra pek bir anlamı kalmadı. Yeni güncelleme ile trafik bilgisi de gelecek zaten.
  • Mars moduna geçtikten sonra uydu haritalarına nasıl dönüyoruz. Üstteki harita ikonuna basınca normal harita geliyor.

Bir türlü uydu haritasını default yapamadım. Her seferinde sesli komutla uydu haritası açmak zorunda kalmak çok can sıkıcı

• OTURDUĞUM APARTMANDA KAPALI OTOPARK VAR

220 WALT ELEKTİRİK VAR SAYACIMDAN NORMAL BİR PRİZ ÇEKSEM İŞİMİ GÖRÜR MÜ?

TESLANIN ŞARJ ALETİNİ Mİ ALMAM LAZIM BAŞKA ÖNERİNİZ VAR MI?

• TESLA Y LONG RANGE 4 X 4 DÜŞÜK KM

SEDEFLİ BEYAZ RENK TURKİYE GARANTİLİ

PASPAS BAGAJ HAVUSU KAPI KORUMA

HATASIZ ARACIMI SATIYORUM

• rutinde R kullanıcısına yanıt

Hayırlı talipleri olsun. Rakam olarak ne düşündünüz hocam? Malum ikinci ellerin gidiş rakamları biraz sıkıntılı olarak paylaşılıyor da.

Normal priz çekerek ; 220 V normal priz üzerinden tesla mobil şarj cihazı (bunun bagajda taşıyıp her yere götürebilir 220 V priz olan her yerde kullanabilirsiniz kablosu da uzun 6 metre) ile 2.96 kW hızında şarj edersiniz (enerjiniz 225 geliyorsa tam 3 KW olur) . Tesla mobil şarj cihazı 6500 TL. Siz çin malı 3 kw ile şarj eden alternatif şarj cihazları da alabilirsiniz. Onlar 3-4 bin lira.

Park yerinize 220 nin yanına bir de marin priz denilen priz çektirirseniz ve Tesladan MŞC ile birlikte mavi adaptörü de alırsanız (1600 TL) 3-7 arası kW şarj edebilirsiniz. Eğer saatinizden 32 A çekerseniz 7, 16 A çekerseniz 3,5 ile şarj edersiniz.Tabii 32 A çekmek ütopk görünüyor. Biz bu grupta genelde 16-20 arası kullanıyoruz.

Alternatif olarak trifaze hat çekip tesla wall charger (sabit olup yeri değiştirilemeyen) 22000 liraya alıp 22 kWh e kadar şarj edersiniz. Alternatif 11-22 kw cihazlar da var daha ucuza. Bu kadar aceleniz var mı karar sizin ?

Ben şahsen 1800000 cverdin arabada 3-5 bin lira için alternatif düşünmedim.

Park yeriniz varsa hat çekiyorsanız, dediğim gibi ya tek 220V + MŞC ile biraz daha yavaş ya da 220 hat+ marin priz+MŞC+ mavi adaptör ile azcık daha hızlı şarj öneririm. Bu durumlarda çok acil şarj ihtiyacınız oluşursa - eğer de büyük şehirde yaşıyorsanız- tek seferlik , firmaların DC şarj istasyonları çok yaygın 45 dk da 0-dan 100e 400-500 TL karşılığında şar edersiniz.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Kitap gibi olmuş, küçük bir ekleme her ne kadar wallbox 22 kw güç versede mevcut model Yler 11 kwda şarj oluyor.
  • Tesla'larda LFP batarya sadece SR da mı var ? Teslaların kullandığı ve 2025 de kullanılması düşünülen bataryalar hakkında bilgisi olan var mı ?

Şu sebeple soruyorum, 2025 yılında Tesla almak istiyorum ama 62.5 kWh lık batarya benim güzergahım için çok sıkıntılı. Matrahlarda artış olursa LFP bataryalı Juniper RWD Long Range gelir mi ? (Mevcut RWD Long Range %10a girse fiyat 2.1m i geçmiyor..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 6 Aralık 2024; 16:9:44 >

Selamlar Hocam Tesla'nın kendi modeli hariç 3 kw alternatif şarj cihazı tavsiyen var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcold1907 -- 6 Aralık 2024; 16:21:11 >
  • blackcold1907 kullanıcısına yanıt

Hayır benim tecrübem yok.

Daha önce bu başlıkta paylaşılmıştı, çin markası bir ürün 3-4 bin TL bir şeydi. .

7 kw olan adaptör gelmiyor peki 3 kw olan ara kabloyu veriyor mu TESLA teslimatta?

• Tesla sadece AC kablosu veriyor başka bir şey yok.

• jackal73 J kullanıcısına yanıt

Başka bir şekilde sorayım, evde şarj için minimum almamız gereken donanım nedir?

• dec_chaos D kullanıcısına yanıt
    Mobil şarj konnektörü (cihazı) 6m kablosu üzerinde ev prizi adaptörü ile birlikte geliyor. 3,5kw /h ile araca güç veriyor. Mavi adaptörü ilaveten alırsanız 7,4kw /h ile şarj edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 6 Aralık 2024; 19:59:2 >
  • dec_chaos D kullanıcısına yanıt
    Artık vermiyor. Verdiği tek kablo halka açık ac şarj noktalarından 11kw ile enerji alabileceğiniz kablo. Bu kabloyı eve/işe wallbox kurarsanızda kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 18111812181318141815
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.