Juniper modelinin ne zaman geleceği ve geldiğinde fiyatının ne olacağı konusu tamamen belirsiz. Bu konuda ihtiyaçlarınıza ve kendi tahminlerinize göre haretet etmelisiniz. Araç alımı sizin için şu anda ihtiyaçsa ya da 200-300.000 liralık bir artış sizi zorlayacaksa Juniper'ı beklemeyin derim. Acil ihtiyaç yoksa ve bir miktar artışı karşılayabilecekseniz beklenebilir. Araç rengi sizin zevkinize kalmış, ben hem fazladan para vermeyi gereksiz bulduğum hem de açık renk boyanın kullanımını daha kolay bulduğum için sedefli beyaz aldım. Beyaz iç renk yazın daha az ısındığı için avantajlı ama her ne kadar dayanıklı bir materyal olsa da uzun dönemde renk değişimi ve lekelenme riski var. Bu noktalarda da karar size kalmış. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1812. sayfa)
-
-
Elektrik işinden anlayan arkadaşlar daha iyi açıklar ama.
32x3 lük prizde 1 faz 1 nötr 1 ground olur yani tek faz.
Trifazede 3 faz (adına uygun) 1 nötr 1ground olur.
32x2 priz 220 volttur. Hesaptan da doğruşayabilirsin
220 volt x 32 amper =7,4 kilowatt
Bu arada prizin adı marine priz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 5 Aralık 2024; 16:0:11 > -
Ben juniperin Sr versiyonunun hemen satışa çıkacağından şüpeliyim. İlk model y de güçlü versiyonlarla başladılar. Sr sonra geldi. Önce piyasanın yüksek beklentili olanları nispeten pahalı ve güçlü versiyonu ile buluşacak. Pazar doymaya başlarken Sr gelecektir. -
tesla mobil şarj cihazını 2-3 hafta önce aldım 6500 küsur TL idi, 1600e de mavi adaptörü aldım TESLA servisinden. Hatta ben sadece mobil şarj cihazı sipariş ettim. Gittiğimde görevli mavi adaptörü de hazır etmişti. Bu fiyata alırsınız herhalde beyefendi demişti.
Mavi adaptörü 20A de ayarlarsam (bizim evde genelde 225 V oluyor enerji). tam 4,5 kW ile şarj ediyorum. Isınma falan olmuyor , sorunsuz doluyor. Üstünü denemedim. 18A ayarlarsam 4,05 kW ile şarj ediyor. Gece bırakırsam daha emniyetli olsun diye 18A de bırakıyorum. Elektrikçi sigortanın 25A olduğunu söyledi. 23-24ü denesem mi diye düşünmüyor değilim. 24 ile 5,4 kW hızında şarj edilebiliyor. ama o kadar hızlı şarja da ihtiyacım yok açıkçası.
-
Baya 220'de 32 amper basıyoruz tek fazda. 7,4 kw.
Sokete dikkat edersiniz 3 tane bacak var. 5 bacaklı trifaz değil yani.
Saatten özel kablo getirmemiz gerekiyor bu sokete sadece.
Evdeki mevcut tesisattaki prizler(schuko), kablo taşısa bile soket taşıyamıyor 20 amperden sonrasını.
-
Sigorta doğru çalışıyor mu diye 26 amper ile sigorta atıyor mu denemek gerek. Amper aşımında sigorta işini yapıp atıyorsa, şarj için 24-25 amperi kullanmakta sakınca olmaz sanırım. Ama yinede elektrikçinize danışın. -
Juniper çıkmayacak olsa şu an sipariş vericem ama bu kadar yakınken elim mevcut model y yi sipariş etmeye gitmiyor açıkçası. -
Tek fazdan bu kadar yüksek amper saatlerce normal tesisatlara zarar verir diye düşünüyorum, çünkü kablo kesiti yanında elektrik saatine olan mesafede önemli. ayrıca evde o sırada fırın ütü filan açılırsa eve saate gelen elektrik tesisatınında durumu önemli olur. bunları düşünüp iyi kısıtlama yapmamışlar.
-
32 amper gibi yüksek değerlerde çalıştırmak için tesisatın iyi kontrol edilmesi gerek. Ben kendi adıma 18 amperi geçmiyorum. Benim kullanımıma yeterli geliyor. Bir başka arkadaş hemen üstte entry si var. O ise 20 civarı kullanıyormuş. -
Bu arada ev içi tesisatlarda genelde 2.5mm kullanılıyormuş, tesisata baktırmak lazım. 32a için minimum 4mm, hatta bence 7-8saat durmadan 32a çekilecekse 6mm kullanmak lazım.
-
Tam size göre. 40-50 kuruşa gezersiniz. Hemde çok daha zevkli bir şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 5 Aralık 2024; 17:50:36 > -
Tesla sanırım 6500 TL ye satıyor. Yalnız 220 volt normal prizden 7kw desteklemez. 7kw olabilmesi için 3 pin cee soket giriş, tesisatın 32A desteklemesi ve Mavi Adaptör almanız gerekiyor. Yoksa Mobil adaptör 220V, 16A 3.5kw hızla şarj eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 5 Aralık 2024; 17:58:44 > -
Merhaba
Mars modunu aktif ettikten sonra harita uydu moduna dönüştü. Ancak bilindiği üzere uydu modu yakınlarında ekran siyah oluyor. Tekrar beyaz zemine nasıl döndürebilirim? -
Aracın sesli komutunu ingilizce yapın. Sesli komut olarak “turn off setalite” diyin. Normale dönecek. Ama bubu her seferinde yapmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 5 Aralık 2024; 20:34:25 > -
Teşekkür ederim. Her seferinde derken Mars modunu açtıktan sonra her seferinde mi yoksa her navigasyonu açtığımda mı onu anlatamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tegese -- 5 Aralık 2024; 20:47:27 > -
Araca her bindiğinizde. Ekran her seferinde uydu görüntüsü altlığı ile gelecek bu altlığı her araca bindiğinizde iptal etmeniz gerekecek. Mars modundan bağımsız.
En azından bende öyle. Kalıcı bir çözüm bileb arkadaşlar varsa aydınlatırşarsa sevinirim bende. -
Merhabalar, 1 hafta önce aracımı teslim aldım su ana kadar çok memnunum araç gerçekten çok güzel. Ancak araç henüz 100kmlerde iken yerini tam tespit edemedim ancak sanırım orta konsoldan yani bardaklık kolçak vs oralardan bir trim sesi alıyorum ve bu ses oldukça artmaya basladı. Henüz bu kadar erken böyle bir ses duymak biraz sinirimi bozmadı değil. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Bunun haricînde hiçbir sorun yasamadım gercekten memnunum ancak bu sorun icin servis kaydı oluştursam henüz yeni, sıfır aracın orta konsolunun sökülmesini vs istemem. Böyle bir sorun yaşayan ve çözümü için önerisi olan var mı? Servis kaydı oluşturmalı mıyım?
-
Merhaba kronik , dikiz aynasından geliyor. Servis hemen hallediyor.
-
Sanki orta konsoldan geldiğini düsünmüştüm de öyleyse oluşturuyorum teşekkürler
-
Ses gelirken ekranın ortasından kendinize çekin ses kesiliyorsa ekrandan geliyordur. 10 dk’da çözüyorlar. Yaptırmayınca giderek artıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X