Sr icinde gelmeye basladi. Yavas yavas dagitiliyor. 🙏🏻🙏🏻 |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1815. sayfa)
-
-
Hayırlısı bakalım, umarım Juniper şuan ki menzil değerlerinde kalmaz. Bende yazılımı için Tesla tercih etmek istiyorum ama mevcut SR menzili kış ayı için benim beklentilerimi karşılamaz. Byd nin araçlarında kullandığı 80kWh LFP batarya 🔋 şart :)
olmadı golf ile 2 sene daha devam eder, ülkemize gelecek çinlilerden alırız, napalım :)
Ben sanmıyorum önce LR ve P nin sonra SR geleceğini. Ülkemizdeki %1 lik pazar payını kaybetmek istemiyorsa , rakipleriyle baş edebilecek bir donanımla gelmesi gerekiyor. O yüzden SR dahil hepsi beraber gelmeli. Yeni kasa sayesinde belki SR ile piyasa hakimiyeti devam edebilir ama menzil konusu önemli kişiler için mevcut batarya ile kayıplar yaşar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 7 Aralık 2024; 12:36:6 > -
Araciniz modeli ile ilgisi yok,Tesla nin milyonlarca araci var hepsine birden guncelleme gosterse kendi sunuculari istegi kaldiramaz. O yuzden arac havuzunu belli bir kismina gosteriyor belli tarih araliklariyla. Ayrica bunun soyle bir avantaji var, siz ne kadar testlerini yapsaniz da sonucda gonderdigi aslinda bir yazilim guncellemesi. Her an bir sorun cikabilir. Parca parca gonderirken yeni guncellemeyi daha cok aracta sorun cikarip cikarmadigini gorme firsatida oluyor firma icin.
-
EFS de güncel vergiler vs hepsi ödenip araç satışı gösterilmiyor mu acaba? Yani aralık ayında alıp parasının hepsini ödeyenler ocak ayında %20 vergi çıkarsa ek ödemeye mi girecekler.
Fiyat artışından dolayı vergi dilimi değişenlerde bunu yapmadılar çünkü dediğiniz gibi kendi parasını almıştı ve almış gösterdiği fiyattan satış gösterip vergi diliminde üst dilime tabi tutmadı. Ama peşin ödenen araç için faturası düzenlenmiş olursa ve ocakta vergi dilimi değişirse yine etkilenmez sanki gibi geliyor
-
2.625.000 TL
-
?
Neyin fiyatı
-
-
👍 -
80kw bir LFP batarya üretimi bildiğim yok, kullanan firma da yok. -
Fatura kesilmediği sürece her türlü vergi kaynaklı artıştan, EFS yapılsa dahi fark talep ediliyor. -
SR kullanıyorum. Bugün geldi. -
Güncelleme uygulamada bildirim olarak görünüyor mu.
Wifi bağlayıp kontrol mu etmeliyim. Gecenki bildirim olarak görünmüyordu. Wifi denemek için bağlandığımda çıktı.
-
-
Wifi bağlantısına gerek olmadan, ekranın orta hafif sağında turuncu renkli aşağı doğru bir ok görünüyor. Bu güncellemenin hazır olduğu ve wifi bağlantısı ile yükleyebileceğinizi size hatırlatıyor.
Ayrıca uygulamada da Yazılım Güncellemesi diye bir uyarı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 7 Aralık 2024; 16:30:46 > -
Wifi ye bağlı olmasına gerek yok bildirim gelir uygulamaya. -
Teslanın kullandığı yok ama BYD nin 71.8 , 80.64 , 82.56 , 91.3 kWh BYD Blade LFP bataryaları mevcut Sealion 7 de kullanılan.
-
Maalesef öyle işlemiyor hocam. Tesla’nın en büyük olduğu market Amerika. Amerika’da vergi teşviki ve katı pil kuralları var. Hali hazırda bu kurallar uyan piller varken yerine başka pil kullanmaları kolay olmayacaktır. Üstelik yine Amerika’da Çinli tehditi de yok.
Bugüne kadar Model Y daha fazla satmasına rağmen Model 3 ve Model Y arasında paralel gitmeyen bir güncelleme daha yaşanmadı. Kimisi daha geç kimisi daha erken geldi ama gelen güncellemeler hep aynı oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 7 Aralık 2024; 18:1:50 > -
Hocam daha büyüğü bile var, Rivian kullanıyor. Ancak, LFP batarya diğer pillerden daha çok yer kaplıyor. Model Y ve Model 3’e o boyutlarda LFP pil sığdıramazlar.
-
Evet vari Ama o kadarında gözümüz yok, bu vergilerle paramız da yok. 80kWh bize yeter. Önceden rakip azdı ama şimdi rekabet kızışıyor. 62.5kWh bir Lfp bataryadan söz ediliyor. Belki 1 kasa daha onları kurtarır bu batarya ama sonrasında arttırmak zorunda kalacaklar.
Kışın Snowboard a gidiyorum ve güzergahımda hiç şarj istasyonu yok. Geçen gün hesap yaptım, Günübirlik gider ve yolda kalmazsam o enerji yeter ama kalmalı gidersem veya dönüşte yol kapalı olursa , 62.5kWh batarya yetmez bana.
Olmadı LR Togg alırız , ekranlar kapalı döneriz :) zaten akşam ekranları kapatırım ben :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 7 Aralık 2024; 18:16:31 > -
Hocam daha büyük LFP için LFP pil teknolojisinde de gelişme lazım. Bu piller diğer pillere göre daha çok yer kaplıyor. Dolayısıyla fiziksel olarak araçta daha büyük pile yer kalmıyor. O yüzden her araçta sadece en kısa menzilli modeller LFP oluyor. Şu an fiziksel olarak 80 kWh bir LFP pili bu araca sığdıramazlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X