Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1821. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
36.423
Cevap
940
Favori
2.400.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18181819182018211822
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sr, %100 şarda menzil bugün 393km yerine 392km olarak yansıdı.
    Normal mi acaba?
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Bu iş sağlamlıktan ziyade aerodinamik ve şans ile ilgili. Bazı kullandığım araçlara taş değmezdi, bazıları mıknatıs gibi çekerdi. Şans kısmı şöyle.

Dün otobandan çıkışa ilerliyoruz, sağ şeritteyiz, sağolsun orta şeritten bir arkadaş çıkışı kaçırdığı için son anda sağa daldı. Trafik olarak bir tehlike yoktu, yeterli boşluk vardı, ama refüjden önce taralı alan pis olduğu için oradaki bütün taşları sıçrattı, etraftaki herkese küçük taşlar geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratbeyaz_1 -- 14 Aralık 2024; 11:43:1 >
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    Çerçevesiz cama sahip tüm modellerde böyledir. Teslaya özgü birsey değil
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Git gide düşecek. Ben ilk aldığımda 480 km gösterirdi %100 şarjda, bir buçuk sene 60 bin km kullanımda 440’a düştü. Tesla 8 sene 192 bin km kullanımda yüzde 70 batarya sağlığı garanti ediyor. Yani performans için yaklaşık 300 km’ye kadar yolu var. Onun altına düşerse garanti kapsamına girebilir.

sizin kullaniminiza gore belirliyor menzili, belki son zamanlarda daha fazla enerji tuketecek sekilde kullanmissinizdir. Havalarin sogumasi da etken olabilir

• vires kullanıcısına yanıt

İlk yüzde 5 çabuk düşer sonrasında 10 sene sonra normal kullanımda yüzde 90 civarinda kalması beklenir lpf bataryalar için, nmc için ise 85 civarı, zaten o zamana daha gelişmiş bir pil paketi ile değiştirmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 14 Aralık 2024; 14:51:38 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Tesla nin bir aciklamasi vardi 200 bin mil (320 bin km) yapmis araclarin batarya sagligi ortalama olarak %80 mis

• Merhabalar , 2 sorum var.
    1) Ben alalı 1 ay oldu. hep durunca vites kolundaki düğmeye dokunuyorum. P ye geçiyor çıkıp gidiyorum. Bugün bir video gördüm. Aynı şekilde P ye aldıktan sonra Pye bir kere de uzun basıyor ve park yazısı çıkıp park frenine geçiyor. Ben park frenini çekmeden mi arabadan çıkmış oluyordum.

2) bugün İzmit plakali bir beyaz Tesla Y gördüm. Frene uzun bastığında normal fren lambalarından başka, arka tampon altında (splitter mi deniyor) siyah plastik parçanın iç tarafında yanıp sönen fren ışığı vardı. Bu standart mi yoksa sonradan mı yaptırılmıştır
    Aracınız kaç km.de.
    1- Tek basarsanız otomatik araçlardaki mantıkla vitesi P modunda aracı bırakmış oluyorsunuz. Uzun basarsanız el frenini çekmiş olarak bırakıyorsunuz. Yokuşlarda böyle bırakmakta fayda var.

2- Sonradan yapmış. Standartta böyle bir ışık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 14 Aralık 2024; 19:32:36 >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

Allah'tan hep düz zeminlerde parkediyorum 1 aydır 😂

Elektrikli bir araçta , gereksiz bir elektrik hattı çekmek riskli değil mi ? Ben asla yapmam şahsen..

• Selamlar, mobilden giriyorum 1821 sayfa var , konu içinde vegan , vegan deri diye arattım ama aklımdaki sorunun cevabını bulamadım.

Ben şimdi bu koltukları ve kapılardaki dirsek konan bölgeleri temizlemek istiyorum. Bir kaç yere baktım gerçek deri temizleyicisini önermiyorlar ama kimse de şunla temizle diye bir şey dememiş ya da ben göremedim  

Ana maddesi plastik olduğu için normal deri gibi kimyasallarla kolay aşınmayacaktır bunu idrak edebiliyorum ama rengini de kaçırmak istemiyorum. Özetle ben bunu neyle silebilirim  .

Bana direk x market ya da x eticaret (amazon,n11 vb) sitesinde satılan x ürünü gibi nokta atışı destek olan arkadaşa şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 15 Aralık 2024; 9:37:38 >

• khanstern kullanıcısına yanıt

Web'ten kitaba baktım ve aşağıdakileri buldum.

https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/tr_tr/GUID-65384C1F-86F2-44E8-A8BC-8A12E7E00A40.html

Koltuklar

Not

Tesla garantisi, işbu Kullanıcı Kılavuzunda önerilmeyen temizlik solüsyonları veya araçlarının kullanımı da dahil olmak üzere uygun olmayan bakımın gerçekleştirilmesinden kaynaklanabilecek hasarları karşılamaz.

Aracınızın koltukları deriye kıyasla daha hafif ancak daha sağlam ve leke tutmayan özel, sürdürülebilir vegan deriden yapılmıştır. Tesla, performansı ve yeni gibi görünümü korumak için aracınızın iç kısmını düzenli olarak temizlemenizi ve süpürmenizi önerir. Tesla Shop üzerinden genel amaçlı bir temizlik kiti satın alabilirsiniz.

Belirli kozmetik ürünler dahil sert kimyasallarla temastan kaçının. Bu tür maddeler zaman içinde hasara, yıpranmaya veya renk solmasına yol açabilir.

Genel döküntüler ve lekeler için yüzeylere dökülen kirleri ve kimyasal artıkları mümkün olduğunca kısa sürede silin. Yumuşak bir bezi (tercihen mikrofiber) ılık su ve yumuşak sabun ile ıslatın ve lekeyi dairesel hareketlerle hafifçe silin. Ardından yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle kurulayın. Fön makinesi ile kurutmayın. Sabun dışındaki her şey çok sert gelebilir. Başka temizlik maddeleri, dezenfektanlar, yumuşatıcılar veya koruyucular kullanılması önerilmez.

Beyaz koltuklar için: Son çare olarak yumuşak bir bezi (tercihen mikrofiber) ılık su ve izopropil alkol ile ıslatın ve lekeyi dairesel hareketlerle hafifçe silin (bu yöntemi siyah koltuklarda KULLANMAYIN). İzopropil alkol kalıntılarını yumuşak, nemli bir bezle temizleyin. İzopropil alkolün fazla miktarda veya uzun süreler kullanılması, malzemenin üst kaplamasına zarar vererek lekelerin daha kolay ve hızlı oluşmasına neden olabilir ve garantiyi ihlal edebilir.

DİKKAT

Alkol, ağartıcı (sodyum hipoklorit), narenciye, nafta veya silikon bazlı katkı maddeleri içeren ürünler kullanmayın. Koltuğa doğrudan sprey püskürtmeyin. Emniyet kemeri mekanizmasına su girmesine izin vermeyin.

Birçok kıyafet, aksesuar ve kozmetik malzeme, zaman içinde koltuklara geçebilen boyalar veya yağlar içerebilir. Bu tür durumlarda leke oluşmasını önlemek zordur ve bu lekeler her zaman güvenli bir şekilde temizlenemeyebilir.

DİKKAT

Tesla markalı olmayan satış sonrası koltuk örtüleri kullanmayın. Koltuk örtüleri, koltuklarda lekelere veya hasara neden olabilir ve koltuktaki yolcu sensörlerinin hassasiyetini olumsuz etkileyebilir veya hava yastıklarının açılmasını sınırlayabilir.

Halılar

Halıların fazla ıslanmasından kaçının. Yoğun lekeli bölgelerde seyreltilmiş döşeme temizleyicisi kullanın.

Emniyet Kemerleri

Kemerleri silmek için uzatın. Deterjan veya kimyasal temizlik malzemesi kullanmayın. Kemerleri uzatılmış halde tercihen doğrudan güneş ışığı almayacak şekilde kendiliğinden kurumaya bırakın.

Kapı Fitilleri

Biriken kiri temizlemek için kapı fitillerini nemli bir bezle silin. Kapı fitillerinde biriken kir, çevre yüzeylerle temas etmesi halinde zarar verebilir. Alkollü mendil veya kapı fitillerinin kaplamasına zarar verebilecek kimyasal ürünler kullanmaktan kaçının.

Dokunmatik Ekran

Dokunmatik ekranları monitör ve ekran temizliği için özel olarak üretilmiş yumuşak ve tüy bırakmayan bir bezle temizleyin. Temizleyici (ör. cam temizleyici), alkol bazlı jel ürünler (ör. el dezenfektanı), ıslak mendil veya kuru statik yüklü bez (ör. yeni yıkanmış mikrofiber) kullanmayın. Ekran Temizleme Modunu etkinleştirerek düğmelere basmadan ve ayarları değiştirmeden ön dokunmatik ekranı silebilirsiniz. Kontroller> Ekran > Ekran Temizleme Modu seçeneklerine dokunun. Toz ve lekelerin daha iyi görünmesi için ekran kararır. Ekran Temizleme Modundan çıkmak için ÇIKMAK İÇİN BASILI TUT seçeneğini basılı tutun.

Krom ve Metal Yüzeyler

Cila, aşındırıcı temizleyiciler, alkol bazlı jel ürünler (ör. el dezenfektanı) ve sert bezler krom ve metal yüzeylerin kaplamasına zarar verebilir.

İç Temizlik İçin Uyarılar

DİKKAT

Solvent (alkol dahil), alkol bazlı jel ürünler (ör. el dezenfektanı), ağartıcı, narenciye bazlı temizleyiciler, nafta veya silikon bazlı ürünler ya da katkı maddelerinin kullanılması iç bileşenlere zarar verebilir.

DİKKAT

Statik yüklü materyaller dokunmatik ekrana zarar verebilir.

Uyarı

Hava yastığında veya emniyet kemerinde hasar olduğunu fark ederseniz derhal Tesla'ya başvurun.

Uyarı

Emniyet kemeri mekanizmasına su, temizleyici veya kumaş girmesine izin vermeyin.

Uyarı

Kimyasal temizleyicilere maruz kalmak tehlikeli olabilir ve gözde ve deride tahrişe neden olabilir. Kimyasal temizleyici üreticisinin sağladığı talimatları okuyun ve bu talimatlara uyun.

İç Temizlik

İç tasarımın görünümünü korumak ve erken yıpranmasını önlemek için iç bölümü sık sık inceleyin ve temizleyin. Mümkünse dökülen kirleri ve izleri hemen silin. Genel temizlik için iç yüzeyleri ılık su ve yumuşak, deterjansız temizleyici karışımıyla (tüm temizleyicileri kullanımdan önce görünmeyen bir alanda test edin) nemlendirilmiş yumuşak bir bezle (ör. mikrofiber) silin. Çizgi oluşumunu önlemek için hemen yumuşak tüy bırakmayan bir bezle kurulayın.

İç Camlar

Camlı veya aynalı yüzeyleri kazımayın veya bu bölgelerde aşındırıcı temizleme sıvısı kullanmayın. Bu işlem aynanın yansıtıcı yüzeyine ve arka camdaki ısıtıcı öğelere zarar verebilir.

• mertshop kullanıcısına yanıt

Okuduğumu anladıysam şayet o zaman garantinin bozulmaması adına Mardin gezisindeyken aldığım doğal derik sabunuyla çitileyeceğim çünkü shoptaki S3XY detailing kit out of stock görünüyor ve bana sadece interior olan lazım boşa 120 dolar vermek istemiyorum  

P’ye basıp araçtan çıktıktan bir süre sonra araç kapıları kitleyip, otomatik el frenine alıyor. Mekanik sesi duyarsınız zaten. Mutlaka basılı tutmanıza gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Ama bu sanki gerçek deri için yani parlatıcı etkisi vardır, siyah döşemeler mat ve ben o mat görüntüyü seviyorum  

Amazonda bir ürün gördüm de ona da not kısmında sadece beyaz döşemeli araçlar için yazmışlar, ağartıcı özelliği vardır diye sipariş etmedim.

Bakalım eğer içime sinen bir temizleyici bulamazsam hiç el sürmeyeceğim kalsın öyle  

Aynen. 10 yıl boyunca vegan derili BMW min koltuklarını bir kere bile silmedim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Bej rengi nedeniyle kotların rengini hafiften almıştı. Benden aracı alan bir seferde yeni gibi temizledi. O yüzden mecbur kalmadıkça silmeyi düşünmüyorum.
  • vires kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum. İyi oldu. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 18181819182018211822
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.