mesafe uzadıkça direnç ve ısınma artar, voltaj düşer. 3*2,5mm değilde daha kalın almaya çalışın, fazla kalını da toplamak zor olur ama yine de alabildiğiniz kadar kalın alın. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1819. sayfa)

-
-
Eap nedir fiyati nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ben Ataşehir'den E5 üzerinden 1. köprü kullanarak Cağlayana giderken defalarca kullandım.
Yoğun trafikte özellikle dur kalk yaparken, virajlarda v.s gayet iyi ama şerit çizgilerine dikkat etmek lazım. Bir bakıyorsun şeritleri silmeye çalışıp yeni şerit yapmışlar o zaman sıkıntı. Bırak arabayı normal insan bile şaşırıyor. Örnek Köprüyü geçtikten sonra Acıbadem köprüsü sonrası Kadıköy'e doğru giderken hareme dönüş, E5 ankaraya dönüş tarafı yapılan değişikliklerde insan bocalamıyor değil araba ne yapsın :)
Trafikte kullanırken özellikle araya girmeye çalışanlara yol veriyor birde seyyar satıcı varsa yol aralarında o zaman insan algılıyor ve duruyor gaza basmak gerekiyor.
Bence gayet başarılı hatta uzun yolda şerit ortalaması v.s benden iyi kullanıyor :)
-
Eğer normal prizle Sarj edecekseniz 3x2.5 kablo yeterli. Ben 1 yıldır daha uzun kablo ile HES 3x2.5 kullanıyorum. Kablo kalitesi önemli. Ama bu kabloyu spiral boru içerisine alırsan dış etkenlerden daha korunaklı olur. Kaldırım üzerindede geniş bir balıksırtı kanal kullanabilirsin. Ben otoparka siparal boru içersinde kabloyu indirdim gayet iyi oldu. Hiç toplamıyorum kabloyu otopark kenarından park edeceğim yere geliyor. Kullanacağım zaman mobil adaptörü takıp kullanıyorum.
Amazondan aldığım akıllı prizle kullanıyorum bu sayede istediğim zaman elektriği kesiyorum bahçeye giden ve aynı zamanda aylık KW cinsinden tüketimimi görebiliyorum. Bir tanede kutu aldım içerisine mobil sarjı koyuyorum bu sayede yağmurdanda etkilenmiyor.
ama daha sonra mavi connektör ve saatten kullanacağım dersen 3x6 kablo kullanman mantıklı.
Şimdi ise direk saatten çektireceğim. Bina elektrikçisinin keyfini bekliyorum.
3x6 antigron kablo, duvara monte için kutu, sigorta kaçak akım v.s aldım.
Eski mesajlarımda ürün bigileri ve linki bulabilirsiniz.
-
Balık sırtı kanal içerisine koyup yerden kullanabilirsin.
Bir arkadaşım benzer bir durumda spiralli 2cm x 2cm kaldırımı komple kestirmişti. Sarj sırasında kabloyu o boşluktan geçiriyordu.
YAda plastikten zemin kablo köprüleri var. Zamanında almıştım amazondan. Bunun altı kesik direk kabloyu içerisine sokulabiliyor. HAtta onlada sarıp kaldırılabilir.
-
Aa bu parkuru çok kullandım evet güzel bir örnek vermişsiniz. Siz de lr sr p mi hangisi var? Bir de bu parkurda ne kadar bir ortalamanız oluyor acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen ben de geçen ataşehir de deneyeyim dedim anında bir şey görüp durdu, iyi ki arkada araç yoktu.. biraz dikkat istiyor..
2023 Ağustosta LR aldım. Şu anda 34,000 km 'ye geldi. İlk heyecanla bayağı uzun yol yaptım. :)
34,000 km ortalaması 18,5 bence gayet iyi.
Ataşehir-Çağlayan arasında 25 km 'ilk yolda rekorum km 'de 11 hatta bunu görünce dizel kona aracıma yuh demiştim. Ama trafiğe göre havaya göre bu ortalama yukarı doğru çıkıyor. Eğer karşıya geçişte Avrasyayı kullanırsam Dejenerasyondan dolayı bu ortalamayı çoğu zaman yakalıyorum. Eski resimlerden bulduğum tüketim resmini paylaşıyorum.
-
Merhaba arkadaşlar, 2. El bir model y sr aldım, aldığım arkadaş aracı fabrika ayarlarına aldı, bana devretti ama oto pilot devre dışı vs uyarı veriyor, bunu nasıl aktive edebilirim? fikri olan varsa yazarsa sevinirim...
Kullanım alışkanlıklarını öğrenmesi için belli bir km kullanıldıktan sonra açılır. Yeni kullanıcı eklendiğindede benzer durum oluyor.
-
Merhaba
Bir videoda araç dışındaki sürücü sesli komut ile "hey siri bagajı aç" talimatı veriyor ve bagaj açılıyor. Bu nasıl yapılıyor? Android için de mümkün mü?
iOS ta Kestirmeler özelliği ile kullanılabiliyor. Yeni Apple Watch uygulamasında henüz sesli destek yok sanırım.
Android de şu an için bu mümkün görünmüyor. En azından ben rastlamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler. Tesla android mobil uygulamada "Bluetooth ses kurulumu "diye bir seçenek var. O ne işe yarıyor acaba?
Araca kilitleri açmak için ve medya için ayrı ayrı bağlanılıyor
Burada 2 kere uydu haritası nasıl default yapılır diye sordum ama kimse cevap vermedi.
Ben de servise mesaj attım. Garip bir cevap vermişler.
"Uydu özelliği bölgesel sunulmaktadır, her bölgede yoktur. Türkiyede uydu görünümü aktif değildir (peki biz nasıl açıyoruz ?). Bu nedenle standart görünüm yapılamaz. Gelecek güncellemeler ile uydu görünümü kaldırılacaktır."
Laaannn ben uydu görünümü için premium bağlant abonesi oldum, uydu görünümü kaldırılacaksa niye para vereyim.
Bu arada ben aracı 13ünde teslim aldım. Premium bağlantı deneme aboneliği 13 aralıkta bitiyor. Dün premium aboneliğini başlatmayı onayladım. 13 aralıkta 150 TL alınacak diye yazdı ama dün akşam 30 TL almış. Ne parası o anlamadım. Teslanın komisyonu mu ?
Bu arada hala tatil güncellemesi gelmedi. hala 2024.38.*.* ile devam...
-
tesla daha yok ama daha önce şöyle bir video denk gelmiştim, umarım işinize yarar.
30 tl hesap kesim tarihine kadar olan kısmı olabilir, atıyorum 20sinde kesiyorlardır, o nedenle 13-20 arası fiyatı almıştır.
Ömür Kadiryoutube
Tarafıma en çok sorulan Tesla Model Y navigasyon ekranında Uydu Haritası yani Uydu Görünümü nasıl aktif edilir onu kısaca açıkladım. YouTube kanalıma abone olmayı ve videoyu beğenip, paylaşmayı unutmayın. Sorularınız ve önerileriniz varsa Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. İyi seyirler. Marka adı geçmesi sebebiyle #reklam ancak ücretli #işbirliği değildir. #tesla #modely #modelysr #elektrikliaraba #TeslaTürkiye #navigasyon #uyduharitası #uydugörünümü #map #sattelitehttps://www.youtube.com/watch?v=grkC79wL3Js -
₺30 daha sonra iade edilecek. Kartın gerçek ve aktif olduğunu teyiden çekip iade ediyorlar.
Enteresan aynı karttan 8100 TL şarj cihazı 130 ve 160 TL supercharge paraları çekmişlerdi.
-
Yaptım ben bunu ama sanırım araba ekranını tam ekran yapmadım. Bir daha deneyeyim. ekran dili zaten ingilizce onda sıkıntı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X