Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1828. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: MeteÖzdemir O9ZOZ
1 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (4 Mobil) - 13 Masaüstü4 Mobil
5 sn
36.874
Cevap
954
Favori
2.428.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 18261827182818291830
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesla bildiğim kadarıyla bu "juniper" "highland" gibi lakapları resmi olarak kullanmıyor. Model 3'te eski kasa sipariş veren kişilerin tam kasa değişim zamanına denk gelip makyajlı kasa almışlığı olmuş.

• Bu arada Model 3 de soyle olmus, hala Model 3 olarak siparis verilmeye devam edilmis. Bir ara fabrika yeni model 3 ler uretmeye baslamis, daha once siparis verenlerin siparisleri yenisine cevrilmis. Model Y de nasil olacagini gorecegiz ama muhtemelen ayni olur

• Şuanki Model Y SR siparişleri alınıyor ama teslimat yine aynı model y sr olsa kasım son haftası siparişlerini şubat teslimine bırakır mı? Sorunsalı geliyor aklıma, yoksa normalde de halihazırda olan modelin fiyatı ve siparişi devam ediyor.

• PoNextorN kullanıcısına yanıt
    Şu çok net biliniyor ki. Üretim önce Çin'de başlayacak. Zira ön üretimler orada başladı. Berlin'de böyle bir şey daha olmadı. Bir günde fabrikada işte ürettik olmuyor.

Ayrıca ilk üretimler, üretimin %1'i bile olmayan özel araçlar olmaz. Asıl satılan araçlar olur.

Herkes bir heyecanlanıyor, normal tabi bu da. Ama Juniperin Türkiye'ye gelmesi en iyi ihtimalle Eylül.

Avrupa'da da SR teslimatları Almanya, Fransa ve İtalya'da Mayıs diye açıklanmış. Bunlar asıl büyük pazarlar. Artık Juniperin ilk teslimatlarının Mayıs olacağı neredeyse bu açıklamalar ile kesin. Diğer pazarlarda halen Aralık 2024 görünüyor. Demek ki üretimleri yavaş yavaş kısıyorlar. Ön üretimler, bantların yavaş yavaş yeni araçlara dönüşümü ve Model Q bant planlamaları üretimlerin yavaşlamasına sebep olacak görünen. Zaten satışlarda eminim düşmüştür. Her yer Türkiye değil. Biz burada zam gelecek diye halen araca saldiriyoruz. Böyle birşey olmasa kim SR alır şu anda.

• vs-fb kullanıcısına yanıt

Tesla tarafındaki açıklamalarda Kasım ayında Model Y bandında günlük 12-20 adet Model Y Juniper üretmeye başlamıştı şeklinde.

Kasım'da başladıkları Juniper üretimlerinin sebebi ana bant yapısı aynı zaten araç olarak, yani Model Y ikisi de. Elbette değişiklikler var bu yüzden de neyi nasıl düzenler değiştirirler bantta ve Model Y Juniper üretimine geçilebilir çalışmalarına Kasım'da başladıklarını Tesla kendisi açıklamıştı.

Daha önce de yazmıştım ama buradaki yazdıklarım önce bize verecekler araçları anlamında değil kesinlikle.

Ama biraz verileri önüme koyup baktığımda gördüğüm olası şeyler bunlar.

Ayrıca şuan Kasım sonunda sipariş verip Şubatta 2024 teki model y teslimi yapsa ve 3 ay sonra juniper satmaya başlasa ve bunla ilgili hiç açıklama yapmasa piyasa açısından da kötü algı oluşur.

Bu iş biraz riski analiz edip hareket etmek ama biraz da realist olmak elbette.

fiyatlara bakarsan önceden tesla alıcılarını özellikle LR alıcılarını üzdü mü, evet hem de hiç gözünün yaşına bakmadı önceki alanların ama oradaki dinamikler ayrı buradaki farklı gibi geliyor bana.

Ayrıca bu sene hem juniper hem Q gelecekse ve juniper önce olacaksa bir an önce bandı juniper a çekip hızlı satışlar yapıp sonra boşta kalan kapasiteyi Q için kullanmak isteyebilirler...

bakalım yaşayıp göreceğiz tabi ki

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023

Kaynak:

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023worldpopulationreview.com
    Tesla Sales by Country 2024
    https://worldpopulationreview.com/country-rankings/tesla-sales-by-country

düzeltme: aşağıdaki kısmı yukarıdan alıp aşağı indirdim, bu verilerin hatalı olduğunu belirten bir arkadaş oldu ve 2024 yılı verilerini tekrar kontrol edince çıkan tabloyu ve kaynağı yukarı ekliyorum.

Ayrıca avrupa tarafında İspanya, Fransa, Belçika, Norveç, Almanya gibi ülkelere göre bizim ülkede satılan araç sayılarına bakarsak daha büyük bir pazar konumunda olduğumuz görünüyor ki Tesla'nın bu bakış açısından Türkiye'ye öncelik verebileceği görünüyor.

Fabrika Almanya'da ama Türkiye'de Almanyadan fazla Model Y satışı oldu bu sene. Fabrikanın olduğu ülkenin nüfusuna ve varlık oranlarına bakarsak ve yine de ülkemizde daha fazla Tesla araç satıldığı gerçeğine de bakarsak ben yine de olası diye görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoNextorN -- 21 Aralık 2024; 1:9:33 >

• Tesla'nın Belin'deki fabrikasıyla ilgili kendi sitesinde şöyle bir açıklama var;

"üretme Gigafactory Berlin-Brandenburg, Avrupa'da akü hücrelerinin elektrikli araçlarla birlikte aynı fabrikada üretildiği ilk yer . Kalıcı bir iş sözleşmesi, ilk günden itibaren çok çeşitli avantajlar, rekabetçi ücretler ve iş başında eğitim: Tesla, yenilenebilir enerjinin geleceğine başarılı bir şekilde güç sağlamak için ihtiyacınız olan her şeyi size sunar."

Ben bunu kaçırmışım.

Ülkemiz büyük bir pazar ancak verileriniz yanlış. Almanya’da ilk 3 ayda 11 binden fazla Model Y satılmış, Türkiye’de ise 11 ayda 10 bini geçememişiz.
    Kasım ön üretimleri Çin'de başladı. Berlin'de değil. Berlin fabrikasında şu an ön üretim yok. Şuan Almanya , Fransa, İtalya gibi ana pazarlarda araç Mayıs teslim görünüyor. Şubat'ta yeni araç gelecek ve bu ana pazarlarda teslimat yapmayacaklar ve sadece özel üretilen bir konfigürasyonu kısıtlı bir pazara üretip satacaklar. Bana mantıklı gelmiyor.

Bir diğer konuda Türkiye'de daha fazla Model Y satılması bana çok zor bir ihtimal geliyor. Yani bilgim olmadığı için imkansız demiyorum ama bence kesinlikle imkansız. Bunu araştıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 21 Aralık 2024; 1:23:39 >

2024 satış rakamlarını tekrar inceleyip mesajda düzeltme yaptım.

Mesaja satış rakamlarını da ekledim.

Kasım ayındaki banttan günlük 12 civarı çıkarılan juniper sayıları haberini bir daha ben de araştırayım hatalıysa kusura bakmayın, ben hem Çin de hem Almanyadaki bantta başladığını ama Çindeki sayının daha yüksek olduğunu okumuştum diye hatırlıyorum.

Okuduğum haberlerde Sadece Çin'de üretim olduğunu yazdığına eminim. Rakamlara bende bakacağım.
    Yukarıdaki tablo 2024 için Ocak-Mayis arasını gösteriyor. Bu tabloda bile, ki eksik Almanya 16000, Türkiye 412. Satış görünüyor.

Kasım dahil son verilere göre Almanya' da 33.000, Türkiye'de 11000 civarı araç satılmış.

x (formerly twitter)
    Troy Teslike (@TroyTeslike) on X
    https://x.com/TroyTeslike/status/1864290541522874398

• Geçtiğimiz cumartesi gününden bu cumartesi gününe 198km yapmışım. Zes ac de ful dolum hesabı 44,65kw elektrik aldı.
    Yani 100km de 22,4kw tüketim olmuş. Ekranda 17,1kw idi.
    Koltuk ve direksiyon ısıtma otomatikte. Klima 21,5 ta. Hava 10-14 derece arasıydı.

Yazın ekranda 14,1 gösterirken reelde 17kw tüketiyordu.

Tesla sr..
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

Hocam sarj istasyonundan aldığınız kw'de hele ac ise en az yüzde 10 kayıp olur dç ise yüzde 8 falan olur, önceden pili ısıtmadıysanız birde hava soğuk ise yüzde 20'ye kadar dayanır, Yani siz 44.65 değil 36 37 kw falan aldınız aslında,

Sarj istasyonu verileri ile tuketim hesabı yapilmaz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Aralık 2024; 13:8:2 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Ben tam tersi biliyorum. Kendi ölçümlerimde de öyle değerler çıkıyor. DC %7 gibi AC %10 gibi.
    Aracın üzerinde kaç kw alındığı yazıyor idi. Önemli olan o.

Siz haklısınız ben ters yazmışım ac yaptım diyince arkadaş kafa gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Aralık 2024; 13:8:30 >
    Birde pil ısıtma yada pilin sıcaklığının yüklenen kW miktarını değiştireceğini sanmıyorum. Yükleme hızını etkiler ama kayıp miktarını etkilemez düşüncesindeyim. Bunu araştırmak lazım tabi.

Not: Şimdi baktım, soğuk hava batarya kimyasında direncin artmasına sebep olacağı için kayıp miktarı artabiliyor imiş.

Pili de ısıtmak için enerji harcanacagi için ayrıca da daha fazla enerji çekilmesine sebep olunacak dolayısı ile aynı miktar enerji alımı için yaza göre daha fazla enerji şebekeden alınacak. Bu kayıp değil ama fazla tüketim neticede. Bir de bu durum var. Yani şebekeden alınan her 1 kW pile gitmiyor. Aradaki farkın tamamı da kayıp değil. Benim anladığım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 21 Aralık 2024; 13:16:51 >
    Bugün aldığım kw miktarını araçta nereden görebilirim bilmiyorum ama telefonda ki uygulamada görülen grafikte de toplam alınan kw doğru gibi. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023

Hocam sarj cihazından aldığınız kw ile tuketim ölçülemiyor mesele o. Yani bilgisayar ne gösteriyorsa aşağı yukarı o kadar o kadar kullanıyor araç, benzinli gibi istasyondan şu kadar aldı diye sapma ölçümü yapılmıyor,

Tuketim ile ilgili en güzel hesap kalan pil yüzdesi alınan km olarak yapılıyor. Orada da benim gördüğüm ciddi ön ısıtma kullanılmıyorsa bilgisayar neyse o. Yani sizin ekranda gördüğünüz tuketiminize yakın tüketeceksiniz çok ekstrem durum yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Aralık 2024; 14:35:51 >
  • Dostlar selamlar, teslim tarihinden ‘’sonra’’ aracını alan var mı? Yani 26 aralık görünüyor ancak yurtdışında olma durumum var. 27 sinde gitsem sorun olur mu sizce? Tesla’ya haftasonu olduğu için ulaşamadım.
  • 
Sayfa: önceki 18261827182818291830
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.