|
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1830. sayfa)
-
-
Kesinlikle tabi ki bende yazdım zaten. İnşallah daha çok satarlar ama destek olacağım diye de 2 milyonum ile rezil olamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 22 Aralık 2024; 16:20:58 > -
Kendi adıma ve hatta her birimiz kendi adlarına destek oluyoruz, oluyorlar. Nasıl mı?
800 bin faizsiz kredinin görev zararlarını biz karşılıyoruz arkadaşlar. Araba sahiplerine hayırlı olsun. Alınan kredileri zamana sari zararını vergilerimizle ödüyoruz. Togg daha iyi bir araç olunca onuda alırız. Ama seçim zamanın Togg’la bayır bucak dolaşan siyasiler mersedeslerine döndüler. O siyasiler Togg’a binsinler önce sonra bizde destek atarız. -
İşlemci konusunda Telefon işlemcisi kullanmıyor Qualcomm ile anlaştı işlemcinin ismi SA8155P gayet güçlü işlemci ancak buradaki küçük detay şu Qualcomm donanım seçeneği sunuyor 2gb ram 4 gb ram 8 çekirdekli mi 4 çekirdek mi işlemci bilmiyoruz problem burada Togg hangisini seçti? bu işlemcinin yeni versiyonu da var bu arada Xiaomi de onu kullanıyor SA8295. T10F de aynı işlemciyi kullanıyor bir değişim yok ben beklerdim açıkçası donanım güncellemesi muhtemelen maliyet yükselmesin diye yapmadılar. Tesla nın farkı direkt ise AMD kullanması bu işlemci masaüstü işlemcisi ve güç bakımından PS5 ile aynı seviyede ee birde stabil yazılım olunca İpad kıvamında akıyor
Detayları meraklısı için
https://www.thundercomm.com/product/sa8155p-automotive-development-platform/#overview
-
Anlaşmada adetli anlaşmaya gidildiyse togg araçlarında belli bir sayıya ulaşana kadar o tüketime devam eder sonra yeni güncellenmiş donanıma geçerler muhtemelen çünkü firma adet bazlı bir üretime geçip teslim ediyordur muhtemelen. Piyasaya sürdüğü işlemcilerden stokta varsa al mantığına gidilemeceyeceği için böyle düşündüm.
-
Maalesef Togg da teknik ve tasarım olarak o kadar çok yanlış var ki.
Şimdi diyeceksiniz ki o kadar mühendis, o kadar otomotiv uzmanı bilmiyor, sen biliyorsun. Gürcan Karakaş dahil hepsi biliyor. Ama maalesef müdahale yetkin, etkin ve gücün yok ise katlanmak zorundasın.
İş seçim malzemesine dönüşmese, seçim öncesi pr için alelacele piyasaya sürülmese, testleri adam gibi yapılsa herşey çok güzel olabilirdi. -
Ne demişler, Yetkin ve etkin yoksa emirlerin tavsiye niteliğinden öteye geçemez...
-
Evet paylaşımı yaptıktan sonra baktım hatalı yazmışım fatkettim..
Sağolun -
İlk araba ve daha 5 senesi bile dolmadı bu hatalar normal gözükmeli hatta telafi için vakit verilmeli zamanla düzelecektir...
Benim inancım tam
Hayırlı geceler diliyorum -
Aslında Anadolu Isuzu ve BMC boş firma değiller zaten genel şikayet elektirik sistemi ve yazılım konuları üstüne , kaporta, alt takım şikayetleri çok az olarak gördüm şikayet varda..
Catl ile şarj ve batarya sistemi işini çözüp LFP ye geçmeleri , kasayı biraz hafifletmeleri ve en önemlisi Qualcomm arm cpu tabanlı sistem yerine Tesla gibi Amd ryzen x64 Apu sistemle çalışan bir operating sisteme geçmeleri şart.. X86/X64 sistemler uzun ömürlülük ve dayanıklılık olarak çok daha güvenli bence
Toggun kurtulması için henüz geç kalınmış değil 2030 a kadar hatalarını fark edip çözüm üretirlerse iyi olur, bu haliyle AB ye falan açılmazlar umarım yoksa rezil oluruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 23 Aralık 2024; 13:33:7 > -
katılıyorum hocam, benimde bugün aklımdan aynı şeyler geçti. batarya, ısı popalı termal yönetim sistemi ve iyi bir bilgisayar sistemi olsaydı togg bende almak isterdim ama bu şekilde olmaz, nmc batarya ile hiç olmaz.
-
Aklın yolu bir hocam, ısı pompası olmazsa olmaz bir de ülkemizin yolları köstebek çukuru gibi, göğüse entegre koca ekrandan vazgeçmeleri lazım , amortisör, amortisör takozları bir yere kadar , kısa vadede sorun olmayabilir ama orta uzun vade de ekranın kısımlarında görüntü kayıpları oluşabilir düşüncesi hakim bende.. Merkezi bir ekran kullanmaları oluşması muhtemel sorunları, maliyetleri ve ağırlığı da düşürecektir , araç çok ağır bir de kasası benzinli araçlar gibi yani rüzgarı iyi yarıp menzili arttırabilmesi için biraz ön kısma da müdahale gerekiyor. Sorunlar çözülürse ben de geçerim Togga
-
Arkadaşlar selam,
Ben de elektrikli araç alemine adım atma kararı verdim ve aracımı ilana koydum.
Akıllarda da o malum soru; "TOGG mu Tesla mı?"
Aslında TOGG konusunda neredeyse emindim ancak Tesla'nın kredi kampanyası yapması (faiz olsa dahi benzer rakamlara geliyor) kafamı ciddi anlamda karıştırdı.
Tesla için kullanıcı yorumu olarak artıları ve eksileri ile ilgili bilgilendirebilir misiniz?
Aranızda bu ikilemi yaşamış olanlar da illaki vardır...
-
O ikilemi yaşayan burada pek çıkmaz, kıyaslanabilecek araclar değiller.
Çok kısaca süspansiyon dışında her şey tesla, yalnız Tesla'nın kredi kampanyası falan yok doğru düzgün ustune erken ödeyeceksiniz 2 3 hafta, togg'a göre 400k falan daha pahalıya gelir,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 23 Aralık 2024; 14:31:28 > -
Kredi kampyanyası Yapı Kredi ile başlamışlar, sitede de finansman kısmında mevcut. Hesap ettiğimde 1.976 TL geliyor 1 senelik kredi kullanımı ile Tesla.
Benim bir diğer soru işaretim de teslimat süresi. Tesla'da ortalama ne kadar sürüyor teslimat?
-
quote:
Orijinalden alıntı: burki_rockKredi kampyanyası Yapı Kredi ile başlamışlar, sitede de finansman kısmında mevcut. Hesap ettiğimde 1.976 TL geliyor 1 senelik kredi kullanımı ile Tesla.
Benim bir diğer soru işaretim de teslimat süresi. Tesla'da ortalama ne kadar sürüyor teslimat?
Valla hesabınızı bilemem, ama togg'un kampanyası ile kıyaslanamaz. Ha togg başlığına gidip biraz okuyup halen alacağım diyen varsada saygı duyarım.
2 ay civarında.
-
ben nisanda SR siparişe açılmadan 3 gün önce TOGG sipariş etmiştim. finansman desteği ile alacaktım, gayet mantıklı bir tercihti o zaman için. teslanın açıldığı ilk gün sipariş verenlerdenim. togg u da iptal ettim. bayadır aracı kullanıyorum. artısı eksisi herkes için farklıdır ancak totalde neden togg almadım hiçbir zaman demedim.
daha pratik bir insanım, kendime şunu sordum. togg alıp beğenmezsem sattığımda o bedel ile tesla alabilir miyim yoksa tesla aldığımda beğenmezsem onun satış bedeliyle togg mu alırım. ikinci seçenek ağırlık bastı, teslada karar kıldım ve hiç pişmanlık yaşamadım. arkadaşımda togg var arasıda değiştiriyoruz araçları. TOGG'un kullanıcı için tek artısı koltuklarının teslaya göre daha rahat olması. bu da benim için ibreyi togg a yöneltmeye değmeyecek bir fark.
birisinde olgunlaşmış bir teknoloji, diğerinde yeni üretilen bir teknoloji. tercih sizin. bu arada togg malzeme vs olarak kötü bir araba değil. sorunların çoğu (sağa çekme hariç) yazılımsal ve halledilebilir şeyler ama togg u satıp tesla almak isterseniz üzerine koyarsınız, oysa ki tesla SR satsanız togg ikinci el 5binkm altı çok rahat alırsınız.
-
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Çok farklı bir bakış açısı ve güzel de bir bakış açısı bu şekilde de düşüneceğim bir kez daha.
Ben de ibre togg tarafındaydı ancak bunun sebebi bir kredi seçeneği bulunmamasıydı.
Teslimat süreci ne kadar sürüyor, çok uzun süre araçsız kalmamam gerekiyor çünkü.
-
togg u neden ikinci el alalim ki zaten devlet 800k faizsiz kredi veriyor. O sekilde almak cok daha mantikli. Artan parayi da atarsin bankaya kredinin bir kismini oder.
-
Benim araba dili oğlum yüzünden İngilizce. Bazen arabaya girdiğimde "driver drowsiness warning " - galiba Türkçe "sürücü uyuklama uyarısı " diye çevirmişler- bunun devre dışı olduğuna dair bir uyarı çıkıyor .
Biraz bakındım ilk açışta iç kamera (aynanın üstündeki) sürücüyü tam göremezse bu uyarıyı veriyormuş.
Yani kameradayı takip eden AI bizim yüzümüze bakarak uykumuz olduğunu , yorgun olduğumuzu ya da sarhoş/alkollü olduğumuzu falan mı anlıyor. Bu şekilde mi çalışıyor bilen var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X