Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1863. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Denizblaze , the turk , the turk
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü3 Mobil
5 sn
38.129
Cevap
988
Favori
2.496.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18611862186318641865
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı gün yapılıp teslim edildi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hekeman kullanıcısına yanıt
    😃 forumda bu gıcırtıyı yaptıranlar vardı. Onlar sanırım sizi gayet net bir şekilde bilgilendirir. Ama takılacak bir konu değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wind. kullanıcısına yanıt

Nasıl bir senaryo hocam, ben anlayamadım bunu. Sağlık durumu olsa zaten hastane var, sizin hızlı gitmeniz bir işe yaramaz. Doktor olsanız yine işe yaramaz. Ailenizin kaçırılıp süreli fidye istenmesi falan lazım sanırım tapa gaz gitmek için. Aklıma başka bişey gelmedi

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Jason statham ın filmi vardı. Sürekli heycan ve koşturması gereken bir film. Enson elektrik akımına kapılıyordu. Mazallah teslaya taş atmışlar bak o vakitten.

Ben yaşadım bunu, sevdiğim birinin ölüm haberi geldi, İstanbul’dan Ankara’ya cenazeye yetişmek isterken yaşadım. Evet gerçekten o an bi sinirleniyorsun, içten yanmalıyla 3 saatte gidebileceğin yol en az 4 saat sürüyor.

Bu bir risk, zaten o yüzden her arabanın artısı eksisi var.

• Şu an yeni sipariş için teslim tarihi şubat 2025 gözüküyor. Avrupa sirapişleri için haziran 2025 gözüküyormuş. Mevcut model y nin bittiği, direkt juniper teslim edileceği için öyle yazdığı söyleniyor. Bizde teslimat zamanı yaklaştıkça tarihi erteleyip haziran ve sonrası olma ihtimali olur mu? Öyle olursa ve ötv matrahları da değişmezse fiyat yüksek ihtimalle fırlayabilir gibi geliyor

• hekeman kullanıcısına yanıt
    Sadece bu sikayet ise 2-3 saatte teslim ediyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Arkadaşlardan biri cevaplamış, ama diyelim ki İstanbul’da yaşıyorsunuz ve aileniz Samsun’da. Ya da eşiniz ve çocuklarınız ziyarete gitmiş, veya dayınız, amcanız orada ve başına bir iş gelmiş. Acil bir şekilde ‘gel’ dediler. Hadi gidin bakalım! Ben böyle bir senaryo yaşadım; çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim. Doktor değilim, ama vicdansız da değilim. Son kez görme ve vedalaşma şansım oldu, ki bu benim için çok değerliydi. Belki sizin için bu tür konular makaraya alınacak bir mesele olabilir, ama şunu unutmayın: Aile, bazı insanlar için hayatın en değerli birimidir.

İstanbul-Samsun arası 735 km’dir. Benzinli bir araçla bu mesafeyi, 150 km/saat hızla yaklaşık 5-6 saatte kat edebilirsiniz. Normal şartlarda ise bu yol 7-8 saat sürer. Ancak elektrikli bir araçla bu mesafeyi en iyi şartlarda 300 km menzille 2 kez şarj ederek tamamlamanız gerekir. Diyelim ki her şarj için 40 dakika harcadınız ve 300 km menzili yakaladınız, bu durumda toplamda yaklaşık 10 saatte oraya varırsınız. 5-6 saatte gidilebilecek bir yolu 10 saatte gitmek, duyguları olan ve bir yakınını kaybetmiş biri için dayanılmaz bir durumdur. Böyle bir senaryoda, sevdiklerinize zamanında ulaşamamanın nasıl bir his olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Ama eğer sizin için böyle durumların hiçbir önemi yoksa, 'doktor muyum, ne gerek var’ diyerek sallamaz ve gitmezsiniz. O zaman bu mesafeler, süreler veya ne kadar sürdüğü size göre zaten bir anlam ifade etmeyecektir. Ancak, bazı insanlar için aile ve sevdiklerine ulaşmak, en büyük önceliktir. Bu açıdan biraz empati yapmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wind. -- 8 Ocak 2025; 8:58:37 >

Hocam istanbuldan samsuna baya uçak seferi var, aklında bulunsun.

• avkatbey A kullanıcısına yanıt

Öncelikle başınız sağ olsun, yaşadığınız durumu gerçekten anlıyorum ve üzüntünüzü yürekten paylaşıyorum. Benzer bir endişeyi ben de yaşadım. O an insanın kafasında sadece bir an önce sevdiklerine ulaşmak ve onlarla olmak düşüncesi oluyor. Böyle durumlarda, zamanın ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anlıyorsun.

Elektrikli araçların bu tür acil durumlarda dezavantaj yaratabileceği konusu gerçekten önemli bir tartışma. Her aracın artısı eksisi var, evet, ama bu gibi anlarda hız ve ulaşılabilirlik, insanın en büyük önceliği oluyor. Umarım teknolojideki gelişmelerle bu tür sorunlar daha az yaşanır ve kimse böyle sıkıntılarla karşı karşıya kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Hocam istanbuldan samsuna baya uçak seferi var, aklında bulunsun.

Makaraya devam edin. Başınıza geldiği zaman kendinize uçak var dersiniz. Gerçi sizin için önem yoktu pardon..

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Aracın boyutları cidden çok büyük. Amerika yollarına ve standartlarına göre tasarlanmış. Tiggo 8 den bile daha uzun. Keşke c segment boyutlarında olsaydı.Büyük araçlarla Özellikle avm lerde parketmek sıkıntı.

Başka bir eksisini görmüyorum aracın ( kimine göre bu durum pozitif de olabilir).

Böyle bir senaryo riskini "siz" hesaplayarak elektrikli araç alıp almayacağınıza karar vereceksiniz.

Risk = olasılık × şiddet

Bunu gözardı edebilirsiniz de, etmeyebilirsiniz de.

Bütün bu senaryoları elektrikli araba almadan önce biz de düşündük emin olabilirsiniz.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

Haklısınız, elektrikli araç alan arkadaşların bunu göz ardı ettiğini düşünmüyorum, sadece kaygılarımı paylaştım. Yoksa her gün sipariş ekranına bakıp çıkıyorum. Kafamda oturtamadığım noktalar olduğu için böyle bir durumda kalan arkadaşların aslında ne yaşadığını da görmek istedim. Taşıt, elektrikli veya benzinli olsun, ihtiyaçları karşılamalı. Bana çok fazla uyduğunu düşünsem de bir yerde tıkanıyorum.

Hocam doğrusu uçak ile gitmek cidden. Tabi uç senaryolar var, uçak bulamazsın. Bu durumda en hızlı şekilde gideceğiniz senaryo şu, hızlı istasyonları bulup yüzde 5 75 arasında 17 dakika sarj ederek gidebilirsiniz, 3 şarjda 1 saat kaybedersiniz,

Ama bunlar hep ideal senaryo,

• hirikus H kullanıcısına yanıt

Valla bayaa bir insan taşıyorum şu aralar havalimanından o yüzden bence ideal,

• HarunElreşit kullanıcısına yanıt

Tam sarjda sorun yok ama hicbir elektrikli aracin bataryasini tam bosaltmayin riskli bir durum, calismayabilir araciniz daha sonra. Mecbur kalirsaniz elbete sifira yakin bir yerlere gelirsiniz ama normal zamanlarda %20 nin altini gorunce sarj etmeye calisin.

• hirikus H kullanıcısına yanıt
    Kullanırken hiç büyük gelmiyor zaten büyük bir araç da sayılmaz. İnsanlar G wagon suv kullanıyor. Hemen hemen passat boyutlarında bir araç işte.

• kasım ortası ve sonu siparişleri için vın ataması yapılmaya başlamış. hayırlı olsun aralık başı için beklemedeyiz.

üretim bandından araçlar çıkmaya başladı tatil sonrası.

• Arabayı alalı 2 ay oldu. Kullanıcılar trim sesinden şikayet ediyordu ama ben pek duymadığımı söylüyordum. Yanılıyormuşum.

Parke taşlı yollarda deli gibi trim sesi geliyor. çok can sıkıcı . Trim sesi arkadan geliyor bende bir şeyler zıngırdıyor gibi.

Nedir diye bakarken YTda şu videoya denk geldim.

İngilizcem çok iyi değil ama adam kapılarda ve çerçevelerde çift fitil olduğu için ses yapmadıklarını ama bagajda tek fitil olduğunu kapakta ise pim benzeri ayar aletleri olduğunu sesi kapağın yaptığını söylüyor. çünkü teslanın bunlara ince ayar yapmadığını falan söylüyor anladığım kadarıyşla.

O pimleri 1 tur falan çevirince kapağın tam kapandığını ve trim sesinin gittiğini söylüyor.

Bilgisi olan, bunu deneyen var mı? En önemlisi ben doğru anlamış mıyım ?

WTMAyoutube
    Very easy way ($0) to solve the Tesla Model Y cabin noise issue. Close Caption Languages: English Serbian-Bosnia Spanish
    https://www.youtube.com/watch?v=4NJarr9otUc

• 
Sayfa: önceki 18611862186318641865
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.