Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1869. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
14 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
39.096
Cevap
1.013
Favori
2.554.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 18671868186918701871
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ülkedeki satıcıların ne kadar bilgisiz ama bir o kadar "ne vereyim abime" özgüvenine sahip olduklarına bir örnek daha. Teslanın anca adını duymuştur bilgisi yok belli ki sallamasa "bilmiyorum" dese çok mu zor olurdu. Önden çekiş araçlara verdiği otomatik cevabı vermiş satıcınız. LR veya performance araçlarında hafif-orta gaz basmada sadece arka motor çalışır, bununla ilgili motor gücünü ölçen yazılımlarla youtube incelemeleri bunu net bir şekilde kanıtlıyor. Gazı kökleyince veya yol tutuşu bozulduğu zaman vs ancak ön motor da devreye girer. Regen freni de aynı şekilde enteresan bir şekilde sadece arka tekerlerden güç çekerek fren etkisinin sadece arkada olduğu gösterilmişti izlediğim bir kanaldı. 2 tonluk araçta kış lastiği ya da kaliteli 4 mevsim lastik alınmayacaksa, illa kar çorabı alınacaksa 4 lastiğe de almak mantıklı. Araba rahatlıkla arasına kar sıkışan yaz lastiği çifti ile kaymaya başlayabilir.

• spentime kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma yaparım mutlaka, ama ben togg da kullandığım araçta olumsuz bir şey görmedim. Ev6 ile kıyaslayabiliyorum onda da togg fersah fersah önde. Tesla’yı göreceğiz ama beğenmeyeceğimi düşünmüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yeni juniperi bekleyip beklememek arasında kararsızım. juniper gelirse yüzde 10 matrahtan mı gelir, gelene kadar matrahın fiyat aralığı değişir mi, değişmese dahi renk seçiminde dahi fiyat 2.5lara çıkıyorken beyaz model y'ye zam gelir mi gibi sorular kafamı karıştırıyor. bu sebeple birkaç güne sipariş verebilirim

diğer yandan satış temsilcisi ile görüştüm. dolarda dalgalanma olmaması halinde zam düşünülmediğini aktardı. yeni juniper'in ise çift motor geleceğini, tek motorların daha ileri tarihlerde geleceğini söyledi. biraz düşününce de dünyada milyon adet satışlar yapan bir aracın ilk etapta dünyada çift motor üretilmesi ve kullanıcıya sunulması gayet normal. bizim ülkedeki gibi saçma bir vergilendirme her yerde olmadığından bize özel de 5-10 bin araç satmak için üretim bandında ilk etapta değişiklik yapılmayacağı mantıklı geliyor. böyle düşününce de şuandan eski kasa da olsa sipariş vermek daha mantıklı duruyor sanki. tek motorlu juniper gelene kadar matrah değişirse fiyat 2 milyonların üzerine çıkar, değişmezse doların yükselmesinden dolayı 2.5 milyonun üzerine çıkar. yeni kasayı zaten daha yüksek fiyattan satacağız düşüncesi varsa firmada ki aslında her firmanın yaptığı bu, her türlü daha yüksek fiyatlarla gelir. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. sizlerin fikirleri ne bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1warsangel1 -- 10 Ocak 2025; 0:16:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, Kasım ya da Aralık ayında sipariş verenlerden VIN alanlar var mı?

K.

• 1warsangel1 kullanıcısına yanıt

Bende aynı sizin gibi düşünerek siparişi verdim ve aynı söylemleri temsilci bana da söyledi ve mantıklı geldi şöylede düşününce burası Türkiye yarının garantisi yok :) Artık gerisi nasip kısmet diyorum.

• https://www.tesla.com/en_th/modely/design#overview

Yeni Model Y, Tesla Asya sitesinde satışta. Tahmini dağıtım Mayıs demiş. Bakalım Giga Berlin de Mayıs gibi Avrupa ve bize gönderebilecek mi araçları ? Bu arada lansman yada tanıtım yapılmadan nasıl satışa çıktı anlamadım? Siteler sahte mi bilemiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkurt80 -- 10 Ocak 2025; 5:7:35 >
  • TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• Tüm Asya pazarında yeni model başlamış. Avrupa ve Amerika siteleri yenilenmemiş. Ses izolasyonunda ve suspansiyonda iyileştirmeler var. Ön kamera gelmiş, öndeki bagajı otomatik kapatma gelmiş. Tasarımı da çok beğendim aracın havası değişmiş.

https://www.tesla.com/en_nz/modely

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 10 Ocak 2025; 6:26:44 >
  • kkurt80 kullanıcısına yanıt

Batarya ve verimlilik konunda neredeyse hiç gelişme olmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farlar,

Arkaya gelen ekran,

1 kamera ve ön bagajın otomatik açılması gelmiş.

E Tesla değil bu iPhone :P

Ben tasarımı beğendim bu arada.

Ancak en büyük hayal kırıklığı menzil olmuş. "Bence" çok kötü olmayan menzil aynı tutulmuş neredeyse. SR 550 km olacak diyenler vardı, demek ki öyle bir şey yokmuş.

Burada çok iyimser şeyler okuyorum. Bize tek motorlu versiyonun gelişi 2026'yı bulur arkadaşlar. Buradaki pazar o kadar aman aman bir pazar değil Tesla için.

Sıfır satışı gördüğü, göze aldığı dönemler oldu biliyorsunuz. 1500-2000 max araç gönderdiği bir ülke o kadar önemli değil onlar için.

• korayesque kullanıcısına yanıt
    27 Kasım henüz yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kkurt80 kullanıcısına yanıt
    Kasımdan beri Çin'de deneme üretimleri yapılmış ve Mayıs teslim. Berlin'de henüz hiçbir şey yok ve biz sadece bizim için üretilecek bir aracı Mayıs'ta gelir mi diyoruz. sanırım 2026 yi bulacak bize gelmesi. Bu haberden önce tahminim Ağustos, Eylül teslimatlar idi.

• 1warsangel1 kullanıcısına yanıt
    Yeni model sr ve lr olarak satisa cikti performans yok. Model 3’deki gibi performans seneye tanıtılır. Mayıs, haziran gibi bize sr’ler gelmeye başlayabilir. Fiyat olarak da asya pazarında zam yapmadılar eski fiyatlarla artı özellikler geldi.
    Yeni model tanıtılınca eski model stoklarını envanterden indirimli satmaya başlamışlar asya pazarında. Gelecek ay bu şekilde avrupa pazarında da satış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 10 Ocak 2025; 9:47:11 >
  • Arkadaşlar VIN atanmış ödemesi yapılmamış araç devir işlemi yapılabilir mi?

• Yeni Tesla Model Y Çin'de satışa çıktı (JUNIPER kodlu)

https://www.donanimhaber.com/yeni-tesla-model-y-cin-de-satista-iste-tasarimi-ve-ozellikleri--186363

Tesla'nın Çin'deki internet sitesinde listelenmeye başlanan yeni Tesla Model Y, 28 Şubat'a kadar First Edition adı verilen versiyonla satılacak. Otomobilin başlangıç fiyatı %5,5 artmış.

Aylardır Juniper kod adıyla takip ettiğimiz yeni Tesla Model Y sonunda resmi olarak karşımızda. Şirket makyajlanan modeli bugünden itibaren Çin'deki internet sitesinde listelemeye başladı. Launch Series adı altında iki versiyonla satışa sunulan yeni Tesla Model Y teslimatlarının mart ayında başlaması bekleniyor.

Yeni Tesla Model Y fiyatı arkadan itişli First Edition versiyonla 263.500 Yuan'dan (35.940 dolar) başlayıp uzun menzilli dört tekerlekten çekişli versiyonda 303.500 Yuan'a (41.390 dolar) kadar çıkıyor. Bu da önceki kasaya göre başlangıç fiyatının yüzde 5.44 oranında yani 1850 dolar arttığı anlamına geliyor. 28 Şubat'a kadar satışta kalacak Launch Series versiyonlarda 2 yıl veya 40 bin kilometre ek garanti sunuluyor.

Makyajlı Tesla Model Y'nin tasarımı artık sürpriz değil. Ön tarafta Cybercab benzeri bir tasarım dili karşımıza çıkıyor. Böylece daha sert bir yüze kavuşan elektrikli modelde üç parçadan oluşan boydan boya LED ışık imzası mevcut. Bu tasarım özellikle Çinli markalar arasında oldukça yaygın. Tamponun alt kısmında ise ana aydınlatmalar eski versiyona göre daha büyük görünen dikey hava girişleriyle kombine edilmiş.

Bir makyaj operasyonu olduğu için Model Y'nin yan tarafında herhangi bir değişim bulunmuyor. Arka tarafta ise öndeki gibi boydan boya uzanan LED stop lambaları karşımıza çıkıyor. Burada bulunan kamera biraz daha yukarıya, stopların orta kısmına taşınmış. Plakalık da eskisine göre daha keskin hatlarlar dizayn edilen arka difüzöre taşınmış durumda. Tesla Model Y'nin yeni ön tasarım sayesinde eski versiyona göre daha aerodinamik (0.22 Cd) bir otomobil haline geldiğini söyleyebiliriz.

Yeni Model Y; 4797 mm uzunluğa, 1920 mm genişliğe, 1624 mm yüksekliğe ve 2890 mm aks mesafesine sahip. Ölçülerde herhangi bir değişim yok fakat yeni tasarım nedeniyle toplam uzunlukta 5 santimetreye yakın artış yaşanmış. Tesla, güncellenen Model Y'de daha yüksek malzeme kalitesi ve daha sessiz bir sürüş için önemli çalışmalar yaptıklarının altını çiziyor. 

Otomobilin her iki versiyonu da 400V mimarisine sahip. Model Y'nin arkadan itişli versiyonu 62.5 kWsa kapasiteye CATL imzalı LFP sahip batarya paketiyle CLTC'ye göre 593 kilometreye kadar sürüş menzili vadediyor. Burada eski versiyona göre (554 km) 39 kilometre kadar bir artış söz konusu. Ayrıca, enerji tüketimi de 11.9 kWsa/100 km'ye düşmüş. 220 kW'lık motordan güç alan bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması 5,9 saniye sürüyor.

Uzun menzilli versiyonda ise 719 km'ye kadar menzil vadeden 78.4 kWsa'lik NMC batarya paketi mevcut ki bu versiyonda da 31 kilometre artış mevcut. Tesla, yeni modelin şimdiye kadarki en uzun menzilli Model Y olduğunu belirtiyor. Bu versiyonun ön aksında 194 kW, arka aksında ise 137 kW güç üreten iki elektrik motoru bulunuyor. Böylece toplam güç 331 kW'a yani 450 PS'e ulaşıyor. Çift motorlu seçeneğin 0-100 km/s hızlanması 4,3 saniye sürüyor yani önceki versiyona göre (5 sn) daha performanslı.

• korayesque kullanıcısına yanıt

18 kasım sioariş ankata VIN geldi, 4 şubat teslim.

Ancak aracı devretmek istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum.

• daha 2 gün önce sipariş verdim. bu modelin fiyatının uygun olacağını düşünmemiştim açıkçası. 50bin yakma pahasına bunu bekleyebilirim. ya da eski kasayı alıp bir süre kullanıp buna geçebilirim.

• vs-fb kullanıcısına yanıt

Mayis teslim nereden cikti hocam?.. Cin sitesinde Mart teslim diyor; "Deliveries are expected to begin in March, pending regulatory approval" ...

• keyn K kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajda arkadaş yazmış. Mart mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 10 Ocak 2025; 10:7:57 >
  • ekremskoda kullanıcısına yanıt
    Devir işlemi yok diye biliyorum. Aracı teslim alıp satışını verebilirsiniz. Bir araştırın yine de.

• 
Sayfa: önceki 18671868186918701871
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.