oncesinde de toyota corolla boyle satıyordu. müthiş bir araba diye mi satıldı sizce corolla =) fiyat performans açısından orta sınıfa uygun diyeydi. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1877. sayfa)
-
-
72 millet zevksiz. Tek kriterleri fiyat performans. Doğru mu anladım?quote:
Orijinalden alıntı: alganatillaoncesinde de toyota corolla boyle satıyordu. müthiş bir araba diye mi satıldı sizce corolla =) fiyat performans açısından orta sınıfa uygun diyeydi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Egea’da çok satıyor ne yapalım ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç alakası yok bizde yüzde 10 ötv’den dolayı araç ucuz. Yoksa avrupalı tüketici için 45-50 bin euro araca para vermek lüks sınıfa giriyor. Örneğin Almanya’da tesla model y performans ile aynı fiyata sıfır km mercedes E bulabilirsiniz.
Bir soru. Tesla ucuz mu, yoksa eşek yüküyle vergi yükü mü yok üzerinde? Türk vatandaşı olarak %80 ÖTV'ye fazla alışığız. O yüzden algılar hep bozukquote:
Orijinalden alıntı: alganatillaoncesinde de toyota corolla boyle satıyordu. müthiş bir araba diye mi satıldı sizce corolla =) fiyat performans açısından orta sınıfa uygun diyeydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erim Aktuğ -- 11 Ocak 2025; 10:55:42 >
Bu fırsatı sanırım çok anlayamadı insanlar.quote:
Orijinalden alıntı: vires
Hiç alakası yok bizde yüzde 10 ötv’den dolayı araç ucuz. Yoksa avrupalı tüketici için 45-50 bin euro araca para vermek lüks sınıfa giriyor. Örneğin Almanya’da tesla model y performans ile aynı fiyata sıfır km mercedes E bulabilirsiniz.
Zevkler farklı oluyor işte. Güncelin burun tasarımı benim daha çok hoşuma gidiyor. Araca biraz farklı görüntü veren kubbe / damla tavanı yenisinde de aynı, dolayısıyla eskisine tipsiz gelen tasarım yine tipsiz gelecek. Boydan boya burun ledi olayını da hiç sevemedim. Şu haliyle sadece görseli nedeniyle elimdeki LR'i satarak bu araca geçmem ama şimdiki haliyle %10 ÖTV gibi en alt dilimden ve makul fiyatlarla devam edebilirse seneye Juniper'i de alırım.
Bu arada bu araç hani OPAL olacaktı? Birşey mi kaçırdık? Çin Juniper, Avrupa OPAL olmayacak değil mi?
O zaman yine 16 hoparlörü olan versiyonu gelir sanırım
Benim de aklıma bu soru geldi ilk andan beri.
Bu versiyon çin için olup , avrupa ve Amerikaya ufak da olsa farklı bir şey gelme ihtimali var mı acaba. İngilizce yazışan herhangi bir kimsenin ön LEDi ve çizgi gibi farları beğendiğini okumadım.
-
ModelY almayı düşünüyorum ama bir şeyi aklım almıyor. Niye bir tane bile ikinci eli sıfırdan ucuza satılan araba yok şuanda sari sitede? (Km<20000 filtresiyle). Kafayı mı yemiş bu insanlar? Bilmediğim bir şey mi var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compactdisc -- 11 Ocak 2025; 13:11:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Büyük ihtimalle.
Alanlar faiz maliyeti ile 2 milyona yakın aldılar önceden ödediler, bekleme suresi otv riski v.b halen o kafadalar, zamanla oturur, tesla ne zaman teslimat süresini indirir fiyatları düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 11 Ocak 2025; 14:12:17 >
2 ay sipariş beklemek istemeyenler hemen alıyor yüksek fiyata :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım SR den bahsediyorsunuz.
Bunu ben de düşünüyorum. (Umarım) Uzakdoğuya özgü bir tasarımdır.
Ön yüz biraz garip, gereksiz iddialı. Hyundai Kona gibi.
Keşke Model 3' e benzeseydi. Ne gerek vardı bu kadar abartmaya.
Arkası da bir o kadar güzel olmuş. Dodge Charger' ı anımsatıyor.
Zamanla alışırız heralde tasarıma ama ilk izlenim mevcut Model Y bunun yanında daha karakterli gözüküyor, yeni tasarım benim için biraz hayal kırıklığı oldu..
Gene de %10 ÖTV ile gelirse sipariş veririm.
-
Kafanızda kurduğunuz kötü senaryonun gerçekleşme ihtimali aracın lastiği eğer patlarlarsa nasıl acil bir yere yetişeceğimle eş değerde.
%20 şarjla çıkma durumu olunca en yakındaki DC hızlı şarj olan bir yere girer 20 dakikada yüzde 80-90 yapar basıp gidersiniz.
En kötü senaryoda planlı programlı gitmez daha çok elektrik harcarsınız o kadar.
-
Juniper da yüzde 10 gelirse 1 senelik eski kasa araçı kaça satacaklar merak ediyorum ülkemizde faiz yükseldi dolar zıplamıyor pandemi çip kriz bitti o eski fiyat artışları tarih oldu hala anlayamadılar durgunluk döneminde olduğumuzu
Juniper makyajlı kasa. Valla şu anda kullanıcı olup satmak isteyen zor durumda falan kalmadı ise pek yoktur, diğerleri ise kendi hesaplarını kendi yapacak.
Egea bizim gibi fakir ve ulaşamadığına mundar diyen ülkelerde çok satıyor. Model Y, isterse BMW, isterse Mercedes rahatça alabilecek insanların ülkelerinde en çok satıyor. Alakasız bir örnek olmuş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şuan ki senaryolara göre %10 ile gelmezse eski kasadakiler zarar etmez bindiklerine sayıp aldıkları fiyatın belirli üst seviyelerinde dolarda artarsa verirler.
Eğer ki %10 ile gelirse en fazla 200-250 bin tl makas farkı olabilir eski ile yeni kasa arasında. (Dolar Kuru da aynı şekilde kalırca GEÇERLİ SENARYO!!!)
Batarya değişse ve menzil farkları çok olsaydı bu makas farkı artardı, şuan ki durumda ben hala eski siparişimi devam ettiriyorum. Matrahla ilgili de bir güncelleme gelmeyecek gibi çünkü şuan yerli araçlara ayrı bir oran mevzuları dolanıyor. Byd de bunun örneği olabilir. Bence TOGG bu yönde farklılaştıracaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spentime -- 11 Ocak 2025; 16:25:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X