Öyle demeyin. Türkiye Teslanin Avrupa'daki 7. büyük pazarı. Kolay feda edilecek bir pazar değil. Feda edilecek olsa baştan girmezlerdi. Ne yapar ederler satışa devam ederler. Yoksa bu SCler servisler falan nasıl ayakta kalacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1879. sayfa)
-
-
Vardı tek pedal orta ve kapalı olarak gördüm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet testi yaptım eve döndüm, detaylı bir yazı yazacağım az sonra. ☺️ beklediğimden çok daha fazla memnun kaldım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kasım ortasında teslim aldım.
Kesinlikle böyle bir ayar yok benim arabamda.
Eski arabalarda varsa bilmem
Edit: acaba ben mi bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 11 Ocak 2025; 23:50:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
feda edecek demek istemiyorum zaten. tesla, Türkiye pazarına ilk girdiğinde de sr ile girmedi. çift motor aracı getirdi. alacak olan onu da aldı. daha sonrasında ötv matrahına uygun sr versiyonu getirdi ve satışlar arttı.
bu seneki olacak olan dolar kurundaki yükselme ile eski kasanın dahi 1.8milyon seviyesinde tutulması çok olası değilken minimum 6 ay sonra gelecek olan yeni modelin 1.8 ile gelmesi bana çok zor geliyor.
gene ilk Türkiye'ye girdiğindeki politika izlenebilir gibime geliyor. ilk etapta çift motor getirilip matrahta değişiklik beklenir. değişiklik sonrası sr modeli de gelir. çünkü sr versiyon matraha özel getirilmişti. şuan matrahın üst seviyesine dayanıldı ve bir anlamı kalmadı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
İlk zamanlar LR bile en alt ÖTV dilimindeydi alanların çoğu o yüzden aldı şimdi kimse LR almıyor. Ayrıca dolar değil Euro üzerinden geliyor araçlar.
Avrupa gümrük anlaşmamız mevcut. Avrupada üretilen herhangi bir ürüne ek vergi getiremeyiz. Herkes tutturdu ötv matrah değişir diye. Ötv matrahı değişirse togg içinde değişir. Togg sebebiyle de değişim olursa 4x4 togg için hatta ötv indirimi gelecektir.
Euro dolar paritesi 1.02 ye kadar indi. Araç piyasasını euro belirliyor. Euro su an 36 TL . Tesla 38.50 Tl gibi kurlarda %10 da kaldıydı. Muhtemelen 41 TL lere kadar dayanır. Türkiye ekonomi programı şu an doğru ilerliyor. Enflasyon ve kur fırlamaları olmaz. Bu sene herkes %10 ötv ile teslasına kavuşacak sakin olun :)
-
Veeee bugün testi yaptım. Bir kaç gözlem, biraz kıyas ve sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim çokça memnun ayrıldığım bir test oldu.
Şimdi şu Juniper konusunda verilen bir bilgiyi geçelim, tek motor yakın zamanda düşünülmüyor denildi, 2025 içerisinde aracın Türkiye’ye geleceğini ön görmüyoruz dedi Tesla çalışanı arkadaşlar. Ben de hep 2026 demiştim tahmin olarak. 2026 ortasını bulacak muhtemelen. Öncelik Çin ve ABD pazarı. Berlin için de öncelik LR dediler.
Gelelim biz alabileceğimiz Tesla’ya. Öncelikle müşteri memnuniyeti anlamında Tesla, Türkiye olması gerekenin üzerinde bir ilgi alaka gösteriyor. Hyundai’ye ne zaman gitsek müşteri değilmişiz de biz arabayı zorla almaya çalışıyormuşuz hissi yaratır mesela. Bu anlamda tüm Tesla satış ekibini takdir ettim.
20-25 dk kadar biraz yanlışlıkla yol da kaçırarak aracı test ettim.
Araca ilk bindiğimizde ekranda neler yapacağımı, güzergah ayarlamasını ve en çok merak ettiğim şeylerden biri olan ses sistemini ayarladık. Ekran dokunmatiği ve işlem yapma hızı muazzam. Şu ana kadar deneyimlendiğim açık ara en iyi ekran ki buna Mercedes in bir kaç modeli de dahil! Geçen hafta Togg’da bir uygulama açarkenki bekleme süresi beni inanılmaz rahatsız etmişti, bu Tesla da asla yok. İstediğini istediğin anda veriyor!
Navigasyon çok güzel yönlendiriyor. Hangi yolu seçmek gerekiyorsa net bir şekilde belirtiyor, sağdaki çıkışa girin falan gibi saçmalamıyor, direkt girişte yazanı okuyor.
Ses sitemi dedik devam edelim. 3 tarz denedim Türkçe pop, techno ve en çok dinlediğim tür Metal! Hepsinde çok duru ve nefis bir ses kalitesi sundu. Bu anlamda da Meridian’ın çok önünde, benim Kamiq ile zaten kıyaslanamaz.
Aracın iç sessizliği çok güzel. Trafik içinde olmamıza rağmen sessiz bir sürüş sundu ki kalabalık trafik ve yağış da vardı.
Kameralar çok başarılı. Çözünürlükler bir araçtan beklenmeyecek kadar iyi, premium markalardın orta-üst modellerinde sunduğu kalite var.
Sürüş esnasında araç çok sıcak olunca cam açma gereği duyduk, hareket halinde olmamıza rağmen aracın içine rahatsız edici bir rüzgar girmedi. Bunun sebebinin sürtünme katsayısı olduğunu düşünüyorum.
Klima çok hızlı ısıtıyor ve koltuk ısıtma bölge bölge değil tüm koltuğa sıcaklığı yayıyor. Deri koltuk olması kışın avantaj.
Cam tavan hiç rahatsız edici değil. Tabi güneşte bakmak lazım. Ama kendi aracımla kıyaslayacak olursam birbirleriyle alakası yok. Kamiq çok daha geçirgen.
Süspansiyon konusu. Bence süspansiyon değil konu, lastikler. Lastik yanak kalınlığının inceliği darbelerin beklenenden fazla hissedilmesine sebep oluyor. Konfor togg kadar iyi değil ama ev6 ile denk. Benim beklentim çok düşüktü sanırım o sebeple düşündüğüm kadar kötü gelmedi bana.
İvmelenme ev6’dan iyi togg ile denk. Anlık tepkilerde ikisinden de bir tık daha keyifli geldi bana.
Şeritte tutma asistanı süperdi. Daha önce denediğim Togg, Tuscon ve Skoda grubu araçlar Tokat atar gibi şeride alıyor geri, Ev6 bu anlamda güzeldi ama Tesla ondan da güzel. Tatlı tatlı şeride geri alıyor sizi.
Rejen fren ise İstanbul için büyük nimet. Tek pedal, tepkine göre hareket ediyor. Kısa sürede alışılır. Fren ise rejeneretif frene göre sertleşip yumuşuyor. Ben bir seviye ayarı bakmadım ama kullandığım seviye çok yeterliydi.
Direksiyon bir tık sert. Ama hisli bir direksiyonu var. Yumuşak seçeneğine almamıza rağmen bana sert geldi. Togg bu noktada daha yumuşak bir sürüş veriyor.
Shaft tüneli olmaması bizim için zaten artıydı, onu da ekleyeyim. Çocuklu aileler için önemli bu ki Ev otomobillerdeki en ferahlatıcı şeylerden birisi.
Aile olarak hastası olduğumuz en önemli şey ise bagaj”lar” oldu. Bu kadar cömert bagaj alanı sunan başka araç yok sanırım. Ön, arka ve arka alt, 3 bagaj bölmesi de mükemmel. Mevcut arabamın yarısı kadar bagaj hacmi var Tesla’da.
Bu arada bu kadar büyük olduğunu da yanında daha iyi idrak ediyor insan.
Şiparişi bir kaç dakikaya geçeceğim, benim beklentimin çok üzerinde bir araç vardı karşımda. En güzel şey etrafa inanılmaz hakim bir sürüş sunuyor Tesla. Kameralar, sensörler vs kim nereden gelecek çok iyi biliyorsunuz.
Juniper bekleyenler daha da heyecanlansınlar bence. Ben sabredemeyeceğim maalesef, siparişi geçip kendi aracımın biraz fiyatını kıracağım. Şubat sonu teslimat denildi bu arada, bu da aklınızda olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Haydi inşallah 🙏🏻
Renk siyah mı beyaz mı :)
Beyaz ya. ÖTV ve zam riskini alamıyorum yoksa siyah sürdük çok güzel duruyor.
Hadi hayırlı olsun. Test sonrası memnun kalacağınızı tahmin etmiştim. Tez zamanda gelir umarım. Hosgeldiniz aileye 🫡
Çok teşekkürler. Tez vakitte eldekini satıp Tesla’ya kavuşmak nasip olur inşallah… 🙏🏻 ☺️
-
Şimdiden hayırlı olsun. Şubat ayında Berlin üretim başlıyor. Juniper 220 kW arkadan itişli motor (Türkiye'deki 159 kW motor ile aynı) . Ücretsiz renkte muhtemelen koyu gri olacak(çin öyle) . Tahminim haziran gibi Türkiye teslimatları başlar.
Haydi inşallah. Satış danışmanları pek umutlu değildi ama erken gelirse de herkesin gönlüne göre olsun. Ben şu an mevcut Model Y’ye kavuşayım da 😅 Juniper için isteyenlerin gönlüne göre olsun.
Ses sistemi konusunda evet TOGG ile çok fark dediğiniz gibi, benim için arabada öncelik her zaman ses sistemi oluyor TOGG aracı bende meridian ile kullandım tesla fark atıyordu seste. Banada aynı şekilde SR kısıtlamalı motorun TR özel ne zaman çıkacağının belirsizlik hakim olduğunu belirttiler çünkü hadi yazılımla motoru kıstık hürra satalım gibi mevzu olmuyormuş bu motoru kıstığında tekrardan bir belge evrak süreci oluyormuş bunu gözden kaçırmamak gerekli. Bende siparişimi devam ettirmeyi iptal etmemeyi düşünüyorum. Sizlere de şimdiden hayırlı olsun hocam :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X