Evet trifaze gerekiyor. Vestel Garantili ürün sordum satıcıya. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1927. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Ben 2.katta oturuyorum balkonda normal priz var araba aşağıda olunca 9 metre gibi bir kablo gerekiyor. Normal prizden teslanın mobil kablosuyla nasıl şarj edebilirim.Normal üçlü 4 metrelik kabloyu takıp mobil kabloyu ona taksam bir sorun olur mu?
-
Faturalar kesilmeye başlanmış kesin fiyat teklifini kabul ettim ödeme için son tarihim 4 şubat bu hafta ödesem mi yoksa 4'üne kadar beklesem mi bilemedim Faizde para
-
Üçlü prizin kablo kesiti düşük olabilir. Elektrikçiye kendi uzatma kablonuzu yaptırın. Kablo kesitii 3x2,5 un altında olmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 29 Ocak 2025; 23:49:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani sonuçta uzatma kablosuyla olur mu hocam şarj kaybı felan çok olur mu? Bu şarj olayında kaç metreye kadar bu şekilde kullanabiliriz bir sınır var mıdır? Elektirikçiye gidip tam olarak ne diyecem 3x2.5 uzatma kablosumu yap diyeceğim.Takıp uyuyacağım yani sonra bir sıkıntı çıkarmı 10 saat felan şarjda kalacak böyle
-
Hayırlı olsun hocam. Parayı son güne kadar bekletmenizi öneririm, sonuçta o günü geçirmediğiniz sürece teslimat gününüzün etkilenmemesi gerekiyor.
Öte yandan fiyat teklifi sitede gördüğünüz-50.000 şeklinde oldu değil mi? Faturaya yansıyan başka bilgi var mı?
-
Uzatma, üçlü priz ile sarj yapmayın çok ısınıyor Allah korusun yangın çıkartırsınız, kaskoda karşılamıyor bu durumlarda bilginiz olsun.
-
1.816.000 TL olarak geliyor ön ödeme miktarı düşüyor. Çok teşekkürler.
-
Bu durumda evden şarj imkansız mı hocam peki çözüm varmı size göre
-
Oturduğunuz alanı bilemediğim için net çözüm sunamıyorum detaylı bilgi lazım otopark var mı durum nasıl bunlar etken.
-
Apartmanda oturuyorum ve garaj yok. Apartmanın önüne park ediyorum başka yer yok.Ben 2. kattayım ve balkonda normal priz var.Arac aşağıda ve 9 metre mesafe var.Bunun için mobil connectör almak istiyorum ama sanıyorum mesafesi 5 metre ve yetişmiyor o yüzden ek kablo yaptırıp şarj ediyim diye düşündüm sanıyorum bu riskli heralde. Durum bu
-
Benim karşı komşumda Zoe var. Adam 2. kattan kabloyu atıyor, şarjını yapıyor her gün.
Kalın, başlığı suya dayanıklı kablolardan. Ben de benzer durumdayım ama alt kat. Balkonun önüne çekince 5-6 metre yetecek gibi görünüyor.
-
En az 3x25 kablo indirerek ve piriz, fiş kısmını kaliteli malzeme ile yaptırarak şarj yapabilirsiniz ancak sokakta yada açıkta ise;
1) Araca bağlandığı yerde yağmur filan yağarsa oksit yada kısa devre yapar mı?
2) Bağlayacağınız şarj ünitesi 10bin tl, gece çalarlar mı? çalan en az 6bine okutur onu.
-
Sıkıntı olmaz yapabilirsiniz. Ama normal 3lü priz asla kullanmayın. Bir elektrikçiden ihtiyacın olan uzunlukta ev tesisatında kullanılan kesiti mümkünse 3x2.5 topraklı bir kablo kestirebilirsin. Ben uçlarına da kauçuk erkek ve dişi priz alıp kendim yaptım. Malzeme aldığın elektrikçi de yapabilir. 6-7 aydır bu şekilde şarj ediyorum 1. kattan herhangi bir sorun olmadı. Sadece balkon prizinin evde hangi cihazlar veya prizler ile ortak sigortayı kullandığını bilsen iyi olur. Zaten Tesla mobil connector maks 13A çektiği için 16A'lik sigortayı attırmadan bazı cihazları ilave olarak paralel kullanabiliyorsun. Ama ütü, ısıtıcı, fırın vs. varsa şarj ederken kullanmaman lazım o sigortayı attırıyor.
-
Tesla coştu !!!
2025.2 güncellemesi verildi bu sabah. Ancak benim telefonda internet kotası dolduğu için yapamıyorum.
Akşam eve dönünce eşimden çocuklardan internet dilenip yapacağım
-
Bakalım bu güncellemede neler gelmiş, duyalım yükleyenlerden :)
-
Belli zaten .
- 3rd party şarj cihazları için batarya ön ısıtma
- geri viteste arka çapraz trafik uyarısına sesli ikaz (eskiden sadece kırmızı renk çıkıyordu)
- android telefon kullanıcılarına eller serbest arka ve ön bagaj açma
geliyor. 2 ve özellikle 3. benim için önemli.
-
Aaaaa doğru geçen gün açıklanmıştı.
Valla güzel güncellemeler ya.
-
Maalesef 3. Özellik sadece model 3 ve yenilenebilir modely de olacak.Donanım kısıtlı varmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3. özellikle ilgili böyle bir şey olduğunu sanmıyorum, sonuçta ön ve arka bagajlar mevcut Model Y'de uygulama üzerinden açılabiliyor, sadece eller serbest ön bagajı "kapatma" fonksiyonu da geliyorsa, mevcut Model Y'de böyle bir özellik olmadığından sadece yeni Model 3/Model Y'de çalışıyor olabilir. Bildiğim kadarıyla yeni Model 3 ve Model Y'de ön bagaj otomatik kapanabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X