Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1929. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
18 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü3 Mobil
5 sn
38.991
Cevap
1.012
Favori
2.547.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 19271928192919301931
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şiddetli yağmur ve yıkama sonrasında ön kaputtan su aldığını okudum :)

Teşekkür ederim cevabınız için, ama şu anda %10 luk dilime beyaz renk harici opsiyon yapamıyoruz sanırım sadece iş döşeme rengini değiştirebiliyoruz, onun haricinde neye dokunsam fiyat katlıyor.

FSD gibi özellikler sanırım sonradan satın alınıyor değil mi ?

• cocainer kullanıcısına yanıt
    FSD sonradan alınıyor. Ama aktif değil sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hypersport H kullanıcısına yanıt

Benim 11 Ocak sipariş. Ama son 1-2 gemi gelecek sanıyorum, onlarla da bizim araçlar teslim edilir tahminim.

Hayırlısı olsun. Bir gelişme olursa buraya yazıyoruz zaten hemen :)

• İsmail2190 İ kullanıcısına yanıt

Herkes'te de S Kasa biniyor halleri beni benden alıyor. Mesela ben dabanı skoda'dan geçicem Tesla'ya yahu.

Benim kriterlerimde canavar gibi premium araç şu anda mevcut model y.

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    😃👍

• şimdi siparişini iptal edip ön sipariş bedelini talep eden bir dava gördüm. Geçmiş olsun, bu paralar iade edilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurtastan69 U kullanıcısına yanıt

Bu sebeple zam olur, ötv artar, zart, zurt diye 3,5 atıyoruz ya :D

1940 mış başvurduğunda, fiyat teklifi 3200 civarına denk gelmiş, adamda haliyle ödeyemeyip hakem heyetine başvurmuş, talep reddedilmiş, şimdi mahkemede, ordan de çıkacak sonuç belli aslında, bizde böyle bir şey olmaz diye düşünüyorum, bence aslında juniperin çıkması bu anlamda şans.

S kasaya gerek yok. bende bir tane de 2020 XC40 var.

Bizim evin orada kısa bir yokuş var %20-25 eğim, arabalar kışın kaymasın diye parke taşlı yapmışlar.

Orayı inerken 5 yaşındaki volvoda zerre trim sesi yok. Tesla ise zangır zangır titriyor . ses nereden geliyor anlamıyorum. Tüm araba gevşemiş gibi resmen.

Düz yolda sıkıntı yok Teslada ama parke taşlı yolda epey ses yapıyor. Eskiden bagajdaki AC kablosu ve mobil şarj zıngırdıyor diye önemsemiyordum. İkisini de kaldırdım depoya koydum. Ses hala var, onlardan değilmiş.

Süspansiyon da sert , bayağı sert. Daha yüksek profilli bir lastik daha mı iyi olurdu diye düşünmüyor değilim.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

Lastik çok farkediyor.

Bende 2018 Corolla vardı. Yazlık Brigdstonelardan nefret ediyordum.

Kış olsa da Petlas'lara geçsem diyordum. Bakın Petlas daha iyi olabilir mi ya?

Trim sesi konusunu inşallah yaşamayız, ama Tesla'nın en gündeme gelen 2 konusu hep trim ve süspansiyon.

4.5 aydır kullanıyorum, 11.000 km'ye yakın yol yaptım. Daha önce de D segmenti sedanlar kullanıyordum, kötü bir araçtan geçmedim.

Bu araçla ilgili çok fazla şehir efsanesi var, bu nedenle ben de sipariş vermeden önce mesafeliydim. Bir arkadaşımın zoruyla burun kıvıra kıvıra showroom'a gidip aracı incelediğimde söylenenlerin ne kadar boş olduğu konusunda bazı fikirlerim oluştu, aracı alıp kullandıktan sonra da bu fikirlerimin son derece yerinde olduğunu gördüm.

Bu aracın "kötü" denebilecek tek özelliği süspansiyonun sertliği. Bunun dışında 1.8 milyona aldığınız bir araç için beklentinin her yönüyle üstünde bir araç. Bu araçtan E ya da F segmenti araç kalitesi ve konforu beklemezseniz, her yönüyle memnun olursunuz.

Abartılı bir trim sesi yok, rüzgar sesi yok, araç son derece sessiz, kalitesiz bir iç mekan yok, yağmur suyu problemini ben de bilmiyorum, genel olarak sert süspansiyon dışında hiç bir olumsuzluk yok diyebilirim. Sert süspansiyon da öyle Ford Fiesta süspansiyonu gibi değil, kararında bir sertlik var, sadece arkası biraz hopluyor o kadar. Buna karşın süspansiyonlar çok sessiz çalışıyor, bunu da belirtmek lazım, sertliğinden herkes dem vuruyor ama kimse bu olumlu yönünü söylemiyor.

Yeni kasa bence kayda değer iyileştirmeler içeriyor ama beklenir mi, %10'luk dilimde gelir mi, fiyatı ne olur bunları kimse bilmiyor/bilemiyor. Burası tamamen kumar. Yeni araç kesinlikle daha iyi ama mevcut araç da kötü değil. (Yeni kasanın bazı iyileştirmeleri abartılıyor, bazı iyileştirmeler de pratikte ne kadar fayda sağlayacak henüz kesin bir bilgimiz yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 30 Ocak 2025; 17:5:45 >

• Bobby Hatfield B kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için çok teşekkürler, bende Subaru XV den geçmeyi planlıyorum, tek kararsız kaldığım konu yeni kasanın fiyatı ve ÖTV dilimi, ama sanırım daha beklemeyip önümüzdeki günlerde sipariş vereceğim.

Yenileri bilemiyorum ama ne yazık ki bir yeri kesince başka yerden yine bir ses duyulabiliyor. Bir dönem hiç ses gelmiyordu, havalar soğuyunca yine başladık tıkırdamaya.

• wwtr W kullanıcısına yanıt
    yok hocam o tamamen fiyattan bağımsız bir konu.kurumsal başvurumuza geldi bireysele gelmedi mesela bizim

• DisCoVeRY06 kullanıcısına yanıt

Benim eski cevaplarımda detaylı vardı.

HES, Oznur, UNAL gibi kaliteli 3x2.5 KAbloda kaliteli 16amperlik dişi-erkek fişlerle sıkıntısız kullanırsın.

Ben 30 mt'de 1.5 yıldır sıkıntısız 13Amper ile balkondan Sarj ediyorum. Direk yatak odasının prizine bağlıyorum.

Akıllı prizlede uzaktan yönetiyorum ve toplam aylık, günlük ne kadar araca Sarj yaptığımı uygulamadan görüyorum. (Markası FONRI Amazon'dan almıştım)

Kabloları starakim.com 'dan aldım.

https://www.starakim.com/ttr-kablo?multi=228-1266+229-1269

MT'si 40 TL civarında

BEn Mavi kabloda kullanmak için 40 mt 3x6 HES kablo aldım ama saatten hala çektiremedim.

13amper x 230 volt dersek saatte 3KW enerji yüklenebiliyor. Akşamdan taktığımda %80-%90 aralığı için bazen amperi 10'a düşürerek daha düşük hızla enerji yüklediğimde oluyor.

• DisCoVeRY06 kullanıcısına yanıt

Üçlü fiş değil kaliteli 3x2.5 TTR kablo ile sıkıntısız kulanırsınız.

Ben 1.5 yıldır bu şekilde balkondan aşağı sarkıtarak sarj ediyorum.

1.5 yıldır onca yağmurda kullandım. Yağmurdaki tek sorun kornanın çok sudan geçince bir süre çalışmaması....

Onun dışında herhangi bir su problemi görmedim.

FSD sonradan alınıyor. LR aracımız yılbaşı öncesi aldım.:)

• arka far olmuş.

x (formerly twitter)
    Tesla Newswire (@TeslaNewswire) on X
    https://x.com/teslanewswire/status/1885008333737771259

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mertshop kullanıcısına yanıt

Fonri priz bende de var ancak onu düşünmedim hiç çok akım çekerse dayanmaz diye bunu öğrendiğim iyi oldu.Hocam 30 metre kablo çok değilmi kaçıncı katki burası? brz şaşırdım açıkçası.Bu uzunlukta acaba kayıp oluşuyor mu? Ayrıca benim evde apartmanın önü sadece park var caddeye cephe yani adaptörü felan çalarlar mı? Sizin böyle bir sorununuz var mı yada aldığınız bir önlem.

• 29 ocakta tesla başvurusu yaptım bireyselim ve bugun e-tebligat onayı kimlik bir kaç şey daha istediler.

Yalnız siparişi verdikten sonra bu durduk yere cam tavan çatlamaları biraz kafama takıldı.Tavan konusunda bolca şikayet var.Böyle birşey olursa yaptırması uzun sürüyormuş ve masrafı çokmuş bu durumu yaşayanlar var mı acaba.Tesla neden bu durumu garanti kapsamında görmüyor çok saçma bence

www.sikayetvar.com
    Tesla Model Y Tavan Camı Çatlağı Ve Garanti Sorunu
    https://www.sikayetvar.com/tesla/tesla-model-y-tavan-cami-catlagi-ve-garanti-sorunu
  • 
Sayfa: önceki 19271928192919301931
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.