< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1938. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Serviste olsa iyi olur. Öncesinde sorabiliyorsam, aracı teslim alınca direkt gidip alırım. Yoksa da sabır edeceğiz artık, Tesla demek sabır demek hahahahah 😂 sizin nasıl gidiyor ilk 1 ay sonunda? En çok hala şu süspansiyon mevzusunu merak ediyorum.
Bir de ekran filminin linki var mı? Spigen alırım diyorum ama 2.600 TL yav
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burki_rock -- 1 Şubat 2025; 21:29:28 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
15 senedir donanımhaber üyesi olup, hiçbirşey yazmayışımın değerini bir kez daha anlamış oldum. Teşekkürler. Sana teknik virlere dayanan istatistiklerinle dolu bir hayat dilerim. Forumun geri kalanına da, bişeyler dilerim işte.
-
Sen hangi teknik verilere dayanarak yazdığını açıklar mısın? Bu geliştirmeler hangi bağımsız test kuruluşu tarafından profesyonel koşullarda test edildi ve yayınlandı? Daha ortada olmayan arabanın ne kadar sessiz ve konforlu olduğunu konuşuyorsun çok acayip gerçekten inanılmaz teknik istatistikler..
Vallahi sabrın sonu selamettir. Az kaldı araca kavuşmanıza
1500 KM kadar oldu, hala aracı kullanmaktan aşırı keyif alıyorum, sürekli kullanasım geliyor. Oldukça alıştım tek pedal kullanıma özellikle, gerçekten rahatlık ve fren yapmama çok güzel bir şey. Konfor benim için hala üst noktada ancak yavaş yavaş birazcık sert olduğunu sezinliyorum aracın. Dediğim gibi aracım B sınıfı Corsa'dan geçtikten sonraki süreçte çok çok yumuşak gelmişti süspansiyonları. Şimdi biraz hızlı geçince çukur ya da tümsekten aracın sertliğini seziyorum. Benim için sıkıntı değil ama. Yol tutuşu ve süratlenmesi çok hoşuma gitti. Tapagaz son hızını deneyebildim. Geriye sağlam yaslıyor. Performance paketi düşünemiyorum bile. Yol tutuşu da oldukça iyi. Ağırlığını hissediyorsunuz.
-
Ben de "senden muhtemelen 20 sene daha tecrübeliyim" argümanı ile yürüyen ve de, bunu kendisine siz diye hitap eden birine sen diyerek sanal elevasyondan yapan birisi ile tartışmaya gerek olmadığı için "senin noktan oldu" dedim zaten. Bu arada 1997 den beri mühendisim, yani 27 senedir, buna 20 eklersek 47 sene eder, bu da internet kullanıcısı medyan ortalaması zaviyesinden dahi baksak kesinlikle "büyük ihtimalle" olamaz. bu arada "bencede" kelimesindeki "de" eki ayrı yazılacak.
-
Maşallah. Dediğim gibi mevcut aracım Kamiq’ten kötü olmasın yeter. Onunla da pazartesi vedalaşacak gibiyiz bakalım.
Bir önceki mesajı editlemiştim, ekran filminin linki var mı?
-
Tabi ki araç yeterli bağımsız teste sahip değil henüz çıkmamış olması hasebiyle, paylaştığım videodaki arkadaş, iki aracı da engebeli test parkurunda sürerek Z ekseni ivmelenme verilerini paylaşmış. İngilizcen varsa izle görürsün. bağımsız test kuruluşu değilse de, bir bağımsız test. Bir veri, sıfır veriden daha değerlidir. Konfor bölümü süspansiyon üzerinden, ve de dediğim gibi, bir adet bağımsız test ortada, sessizliği ise akustik çift camlar ve değiştirilen lastik tercihi üzerinden.
düzenleme: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Lahur -- 1 Şubat 2025; 22:34:54 > -
Linkten açılmadı ama sayfada buldum, 1.499 TL diyor. Alınır bu 😂
İngilizcemiz yoh agam ben köylüyüm ben hic bisey bilmirem.
Peki
-
Arkadaşlar boş muhabbetlerinizi özel mesajla aranızda mı yapsanız??? Konu Admin’i nerede? Ne yapıyor acaba da böyle saçma sapan birbirinize laf sokma muhabbetlerinize müsade ediyor? Bu arada ben de Elektrik- Elektronik yüksek mühendisiyim. Konuyla veya tesla sahibi olmak ile ne alakası varsa???
sadece burada değil, telegramda falan da yorumları okuyunca bazı yorumlar çok tuhafıma gidiyor. ne bileyim insanlar çok ufak şeylere takılıp şurasında şu değişmiş, burasında bu değişmiş. şu olmuş, bu gelmiş gibi yorumlar yapıyorlar. bunun için alınır, yeni model beklenir, mevcut model alınması mantıksız gibi yorumlar var.
muhakkak ki bir iyileştirme vardır, yeni özellikler vardır ama ne bileyim çok aşırı büyütülüyor gibime geliyor. 508im varken ikinci araç symbol'üm vardı. 3008'im varken ikinci araç micra'm vardı. bu 2 farklı segmente ait araçlarda tabiki süspansiyon farkı vardı ama hiç bir zaman bu araba daha konforsuz bugün öbürünü kullanayım demedim. ikisi de işimi gördü mü gördü. belki benim beklentim düşük ya da önceliğim farklı şeyler bilmiyorum. burada da aynı modelin makyajlı halinde de eskisi ile yenisi arasında kullanıcı deneyimi açısından uçurum olacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimal eski ile yeni arasındaki farkı da çoğu kullanıcı anlayamayacak bile.
bir diğer konu da soğutmalı koltuk. bu da yorumlarda görüp de tuhafıma giden bir konu. tamam olması güzel bir özellik de kaçımızın önceki aracında soğutmalı koltuk vardı ya da hangi araçta soğutmalı koltuk var ki araç almayı etkileyecek kadar büyük bir özellik olsun. bilemiyorum. a özellik olsa b istenecek, b olsa c istenecek. her türlü eleştirilecek şey bulunacak. bu işin sonu yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1warsangel1 -- 1 Şubat 2025; 22:16:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Soğutmalı koltuk özelinde düşüncem şöyle, koltuktan iklimlendirme, tam kabin iklimlendirmesine kıyasla çok daha az enerji harcadığı için elektrikli araçlarda bambaşka bir önem taşıyor. Benim için en az koltuktan soğutma kadar önemli birşey ise Juniperde koltuk derisinin deliki olması, yani havalandırma gerektirmeyen koşullarda bile daha az terletmesi özellikle suni deri koltukları çok terletiyor denilen bir araç için epey önemli bir gelişme bence.
Ayrıca, MY için tüm dünyada en sık söylenen negatif yorumlardan biri aracın çok sert lineer süspansiyonlara sahip olduğu. Ben de kendim aracı kullandığımda aynen böyle hissettim. Unplugged Performance firmasının progresif yay kiti bu sorunu çok başarılı olarak çözüyor ancak aracınız garanti kapsamı dışında kalıyor. Eğer ben binlerce dolar verip aracımı garanti dışına çıkaran bir modifikasyon yerine konforlu sürüşü, daha ucuza Juniperde garantimi bozmadan alacaksam bu da beni çok ciddi ilgilendiriyor açıkçası.
-
Vallahi kurulumu çok basitmiş. Ben beceremedim diye düşündüm yaparken hatta baya hava kabarcıklı yaptım. Sonradan üstündeki katmanı da kaldırmam gerekiyormuş. İçinden baya bu baloncukları sağa sola doğru sürüp kaybetmek için kart şeklinde kazıyıcı aparat falan da çıkıyor. Güzel bir ürün. Takıldıktan sonra da varlığı yokluğu belli olmuyor.
-
O basit ya şimdi kolay uygulama çıktı hepsinde bir de daha da basit oldu. Telefonlarımı, tabletlerimi keza ev ve çevremdekileri genelde ben kaplarım, elim de yatkındır yani. Güzel günlerde kullanın onu da ☺️
Boş muhabbet değil dostum ilim bilim tartışması işte bırak tartışsınlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu taş atma problemi benim kafama çok takıldı, paçalık işe yaramadığını söyleyen bir kaç yorum okudum. Bu konuda gerçekten taş izleri çok oluyor mu beyaz renk için? Oluyorsa çözümü olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler şimdiden.
-
Benim de tadımı kaçırıyor bunu düşünmek.
Ppf de iyi bir şey değil. Resmen moda. Sökünce iyi bir yer hele sökmezse iyice içine edebiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X