Bildiğim kadarıyla %10 ile %40 arasında bir dilim yok. %10'dan %40'a geçerse %20 KDV'si ile en az 500 bin yukarı atar. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1945. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bir çok bayi farklı markalarda ötv zammı olacak diye araç tutuyor herzamanki gibi. bakalım ne açıklanacak ne olscak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yurt disinda ilk cikan araclar normallerinin 6 bin euro ustune satiliyor sanirim, Tesla su anda ilk gazi aliyor. Yeni bir urun ciktiginda ilk almak isteyenler icin bu turden ozel fiyatlar normal, fabrika tamamen yeni model y uretimine gecince fiyatlar asagi cekilir o zaman bize de yenisi gelmeye baslar diye dusunuyorum
-
Ben daha önce şöyle bir hesap yapmıştım, belki birisini işine yarayabilir.
-
Bugün proforma da kesildi, kredi başvurusunu da yaptık bakalım.
Kredi kullanan varsa ne zaman dönüyorlar biliyor musunuz?
Artık son ödeme ve sonrasında teslimat kaldı. Fiyat da sabitlendi bu arada.
Kredi için dönmüyorlar tesla ile banka görüşüyor en son onaylanırsa bankaya imza için çağırıyorlar o kadar biz 10 aralıkta krediyle aldık daha geçen hafta onaylandı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada uygulamada hala plaka gözükmüyor bu cumartesi teslim alacağız uygulamada ne zaman gözükür özel plaka almıştık ta işlendi mi görmek istedik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutkara3666 -- 4 Şubat 2025; 15:47:51 >
O nasıl iş ya Allah Allah. E aracı ne zaman aldınız? Bankaya imza için biraz zor giderim bu hafta çağırırlarsa hahaha Almanya’da olacağım. Süreç nasıl olacak merak ettim doğrusu.
10 aralıkta sipariş verdik defalarca görüştük bankayla banka bize merkezden bilgi gelecek diyip durdu teslada kendi aralarında görüştü onayladı daha geçen haftaya kadar sonra banka bizi çağırdı imzaya kredi son onayı için o kadar bizim süreç zaten uzundu aralık siparişi daha bu hafta teslimi olacak sizinki daha erken sonuçlanır
Evet biraz teslimat süresiyle ilgili görünüyor sizin durum. Neyse hayırlı olsun sizin de ☺️
x (formerly twitter)
TeslaDashCam (@TeslaCamera) on Xhttps://x.com/teslacamera/status/1886665511074771268?s=46
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar şu an aracım var ve görünüşe göre teslime kadar satılmayacak gibi duruyor. Arayanlar ölü fiyat teklif ediyorlar.Otobid vavacars ve türevleride onlardan daha ölücü gibi görünüyor. Bu durumda tesla ikinci aracım olacak gibi görünüyor.
Kendimi aracı satarım diye ayarlamıştım.Bu durumda kendimi zorlasam 400 bin açık kalıyor.Bu 400 bini kredi kartından kalanı nakit kabul ederler mi?Bu ödeme işlemi hangi yollarla oluyor
Bir de tesla 2. aracım olacağı için en son kademe hasarsızlık indirimi hakkımı felan kaybediyorum.Bu konuda bir önerisi olan var mı? Ne yapmalıyım ucuzamı versem yoksa bir yakınıma satışmı yapsam.iyice sıkıntı yapmaya başladım.
-
Çok ölü fiyata vermektense kredi çekip satınca kapatmak daha mantıklı olabilir, ama kredi ödemesinde ilk ay anaparadan çok faiz ödemesidir, çek,lecek kredinin fazi ödemesi miktarına göre değişebilir. birde şöyle birşey var ölü fiyat belki aracın piayasasıdır, bazen araç sahipleri piyasayı yanlış değerlendirebiliyor.
Tesla kredi kartı geçmiyor ancak kuyumcu filan bir tanıdığınız varsa ama kendim yapmadım hiç bilmiyorum.
2. araç olacağı zaman hasarsızlık 7.basamaktan başlıyor diye biliyorum. kasko indirim için ben eşim ve ben iki kişi için yaptırdım ayrıca ikame araç istemedim, eşimin sağlıkçı indirimi ve İMM de 10M yaptırdım, böyle olunca 18 bin civarına hallettik kaskoyu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_kid1 -- 4 Şubat 2025; 16:55:36 > -
Şöyle bir paylaşım da benden gelsin o zaman. Ben MT ye ödemeyi 15 gün iteleme opsiyonumu kullanmak istediğimi söyleyince bana aracımın bir başka müsteriye verileceğini ve bir sonraki teslimattan bana yeni bir eşleşme yapılacağını söyledi. Ben de "e iyi ama bunlar son araçlar nasıl olacak" dediğimde merak etmeyin yeni araç almanızda sıkıntı olmayacaktır dedi. Benim araç siparişim dış beyaz iç beyaz olmasına rağmen. Siparişlerin kapanmış olduğunu da göz önünde bulundurursak buradan daha ellerinde araba olduğunu ve bir şekilde şu anda satmadıklarını anlıyoruz. Eğer ellerinde araba varsa, tekrar sipariş mi açacaklar? Ya da tekrar envanter mi açacaklar? Bu araçları zamlı satmayı düşünüyor olabilirler mi? Yine MT ile görüşmemde "kurda kıpırdanma oldu hali hazırdaki araçta matrahta zam olabilir mi?" dediğimde, şimdilik böyle bir plan yok ama kur biraz daha giderse böyle bir zam kaçınılmaz olabilir dedi. Şimdi, ÖTV de %10 luk dilimin matrah limiti 1.450.000 TL olduğuna göre, ve şu anda MY nin matrahı 1.408.000 olduğuna göre, %2.9 luk bir matrah artışı dahi aracı %10 luk dilimin dışına itecektir. Bu beyaz döşeme seçilmeyen hal için geçerli tabi ki. Şimdi, dolar 36 üstünü test etti ve düzeltme geldi, düzeltmeden sonra 36.20 ve üzerindeki herhangi bir seviye artık bir zam beklenebilir anlamına gelir, ya da Tesla elindeki envanteri zam yapmadan eritmeyi ve Juniper ile artık ne yapıcaksa yapmayı tercih edebilir. Eğer kur 36.50 - 36.80 gibi bir yerlere gelirse, Juniperi nasıl %10 dilimine sokarlar bilemiyorum açıkçası. Zira hali hazırdaki matrah bugün 39200 dolar ediyor ve Türkiyede Model Y epey ucuza satılıyor anlamına geliyor bu.
-
16 ocak sipariş tarihine 20 şubat teslimat bilgisi geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla aralık 10 siparişleri bile 8 Şubat teslim aralık siparişleri çok mağdur edildi 2 ay şuanda max 45 gün şanslısınız
İlk gelen Tesla LR ve Performanslar ilk önce %50 ile girdi sonra ilk önce Performans %60 'a geçti sonra LR 'de %60 'a geçti.
Tabi ilk gelenlerde KDV 18 'di sonra haziranda %20 'ye çıktı KDV oradanda bir gol yedik.
Aşağıda benim aldığım aracın fiyat kırılımı. 9 Ağustos 2023 'te teslim almıştım. 40,000'e yaklaştı ve gayet memnunum
-
18 Ocak Bekliyoruz, şifahi olarak şubat son haftası dediler
Yakında haber verirler hocam marta kadar teslimatları bitirecekler bence. Başka gelecek araç kaldığını sanmıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun ☺️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X