Şimdi Ara

TESLA Model Y + Sipariş Sırasında Nelere Dikkat etmelisiniz? İlk İzlenim...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün sabah aracı sırf merakımdan canlı canlı görmek istedim ve Kanyon'da sergilenen 2 renk Performance versiyonunu gözlemledim.

* Öncelikle; ileri sürüş destek +otonom sürüşlü versiyon paketini (Full Self-Driving) sipariş sırasında eklemeyin :) Tesla bu paketi zaten software olarak cep telefonunuz da ki uygulama ile satın alıp uygulamanıza olanak veriyor. O sebeple sipariş sırasında aldığınız fiyattan epeyce ucuza mal oluyor.

* Ayrıca Y Lounge 4 ceker olan modeli de aynı şekilde yazılım ile Performance modele yükseltmek mümkün...

* Matrix Led farlar 4 ceker modellerde standart-2 Çeker olan giriş paketinde olmayacağı söylendi. Orada ki araçlar da matrix led idi.

* Füme ya da Gümüş Gri gibi görünen renk müthiş. Uzaktan gri yanına gidince ayna gibi bir formu var. Enteresan (keşke bunu sipariş etseydim)

* Aracın kalitesi ve işçiliği çok iyi. Arka kapılar da bile yumuşak + nubuk deri kaplamalar devam ediyor. Araç gerçekten premium kaliteden ödün verilmeden tasarlanmış.

* 2 Çeker olan modelin üretim tarihleri biraz gecikebilir imiş. Bu bant henüz tamamlanmamış. Ancak mayıs ayında başlıyormuş...

* Kapılarda çerçeve yok, tıpkı Sportback dizaynlı araçlar gibiler...

* Supercharger (12 dk da 270-280km menzile ulaşılabilecek) şarj istasyonları şu an için İstanbul-Ankara,İstanbul-İzmir yönlerinde gidiş-geliş istikametinde ilk etapta 15'er istasyon kuruluyor. Yıl sonuna kadar 1000'e yakın istasyon kurulmuş olacak ülke genelinde. Bu istasyonlarda TESLA modellerine 1Kw bedeli 6.6-6.7₺ olacak. diğer araçlar içinse 8.9₺.

* Otopilot ile şehirlerarası uzun yolculuklara başladığınızda araç sizin yönünüze göre de planlama yapıp hangi istasyonlarda duracağını,ne kadar süreceğini hepsini planlalayabiliyor.

* Satış adetleri. Şubat ayı Avrupa satışları grafiğinde bu denli yükselen araç yok. En yakın olan DACIA Sandero %43'lük artış gösterirken Tesla Avrupa da satışını 1 ay da ocak ayına oranla % 173 arttırmış . Böylece 18.750 civarında bir satış adet yakalamış. Bu nerede ise aylık 20bin adedine yakın. Bakalım bu sebeplerle bize araç ne adetlerde gelecek? Avrupa elektrikli otomobil piyasasını alt-üst etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 8 Nisan 2023; 4:31:56 >

• Teslim tarihi ileri beyaza göre o yüzden gri çok hoş ama ülkemiz koşullarında extra kur farkının eklenme ihtimali yüksek..

Performanceye yükseltilmesinden kasıt biraz daha hızlanması ama fren süspansiyon vs farklı olduğu için bir yere kadar yazılım ile geliştirilebiliyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası orada Dubai'den bu yana 15 yıldır Tesla mühendisi bir arkadaş söyledi. Demek ki ona yanlış bilgi verilmiş..

• Merhaba. FSD için gerekli bir donanım eklemesi var mı? Yani gerçekten bu sadece yazılım güncellemesi mi? FSD bilgisayarı ve kamera güncellemelerinden bahseden yazılar okudum ingilizce kaynaklarda.

Ücreti ne kadar değişiklik gösterir tahmini sizce sonradan alınınca?

• ermanbozali E kullanıcısına yanıt
    Yazılım güncellemesi sadece evet. Sonradan her araca ekleniyor. Bazı eski araçlarda çok daha fazla sensör vardı. Şimdi daha az ama hepsinde bir şekilde çalışıyor.

Arkadaşın dediği doğru olabilir sonradan daha ucuza bir ihtimal verilebilir vergi binmeden üzerine ama korkup vergi dairesinden dolayı aynı şekilde aynı vergilerlerlede verilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • longrange performans modeli kadar hızlanamıyor ama yanlış bilgi 0.4 saniye daha düşüyor 0-100 ü

• Lr ,ile Performans modeli bambaşka araçlar. Sadece yazılımla performans modele yükselmez araç.

Jantlar , lastikler , suspansiyon sistemi , frenler . spoiler vb donanımsal değişikler de var.

• Yüzlerce kişi Tesla araç siparişi verdik ve muhtemelen sene sonuna kadar bekleyeceğiz.Togg yedekte bekleyen müşterilerine beklediği süre kadar hızlı şarj istasyonlarını bedava kullanma hakkı verecekmiş, bizde birlikte hareket edip teslaya mail atabiliriz.Bizde bekliyoruz hiç olmazsa bu bekleme süresi kadar kullanıcılara ücretsiz şarj hizmeti versinler.

Birlik olalım mı?

• Model Y katı boyutlarında değişiklik var mı?

2020 ile 2023 arasında Model Y'nin ayağının boyutunda değişiklik var mı? Eğer değişiklikler yoksa, 2020 Modelim Y'den eski kattaki kıyafetleri alıp yeni arabada kullanacağım; Eğer değişirse, yeni bir seti almayı planlıyorum. Tesery'de tüm havalar için çok iyi bir fiyat buldum. Gelecek 2023 model Y için bir emir koymak istiyorum. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.