İçten yanmalı araçlardaki bazı alışkanlıklarımız bizi farklı yönlendirse de kullanmaya başlayınca 250-300 km menzilin bile son derece yeterli olduğunu görüyorsunuz. Evde ya da işyerinde şarj imkanı varsa, büyükşehirde yaşıyorsanız, sürekli şehirlerarası yolculuklar yapmıyorsanız ve şehirlerarası yolculuklarınızda çok katı zaman kısıtları yoksa bu menzil bile son derece yeterli. Elbette 700 hatta 1000 km menzil olsa çok daha keyifli olurdu ama karşılığında aldığınız performansı ve maliyet avantajını düşününce menzilin önemi kalmıyor. Ben şu anda eşimin kullandığı D segmenti benzinli aracı satıp ikinci Model Y'yi almayı düşünüyorum. |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (219. sayfa)
-
-
Bende 1.3 TCE EDC Clio var.
17 jant ve yanlış hatırlamıyorsam 45 yanak var.(Belki 50 dir) Geri kalan herşey fabrika çıkış.
Yani sizin araç kadar üzerinde değişiklik yok. Bu hali ile araçları kıyasladığımda Model Y süspansiyonları oldukça konforlu.Arada çok büyük fark var.Clio nun hakkını yemeyim bu sabaha kadar tutmadığı yol olmadı.(Turanza lastik) Limitlerini ne kadar sa o kadar zorladım. Bunu karşılığında bana bütün yolu hissettiriyor.Teslada kesinlikle konfor olarak sınıfında bir sonuç veriyor.
Benim tecrübem Model Y lerde süspansiyonun hareket alanının dar olduğu yönünde.Yani süspansiyonlar diğer markaldarda 10 cm hareket payına sahipse bu arabadaki süspansiyon 7 cm lik bir hareket alanına sahip bu sebeple de oynaması dar bir alanda oynuyor ve bir anda sert üst noktaya erişiyor....
Togg deneme sürüşümde süspansiyon konusundaki farkı direkt farketmiştim.Togg da süspansiyonlar oldukça uzun bir alana sahip.
Model Y de süspansiyon konusunda zorluk yaşatacak bir durum bence yok.Hatta sport tarza alışık sürücüler için çok konforlu gelecektir.
Ancak Citroen v.b gibi arabalardan geçiş yapanlar için bence bahsettiğim sebepten dolayı bir alışma süresi gerekir.
-
Tesla AC’de 11 kW/h’a kadar şarj ediyor anladığım kadarıyla. Hem evde hem de dışarıda. Maximum 11 kW/h. Dışarıda 22 kW/h veren yerler olsa bile biz 11 kwh alacağız.
DC olursa 170 kW/h oluyor herhalde.
Buraya kadar doğru mudur?
Eğer doğru ise evde şarj için bizim mavi kablo maximum 7,4 kW/h veriyor AC de.
Duvar adaptörü alsak zaten maximum 11 kW/h ise.
Sorum şu: Duvar adaptörü almaya gerek var mı? Yoksa yok mu?
Araç sahibi olanlar nasıl davranıyor.
Mavi kablo için 3*6 mm kablo çekip tek faz 32 A sigorta ile 7,4 kw/h akabilir miyiz.
Yani Tesla duvar adaptörü Goe duvar adaptörü vb. cihazlara gerçekten gerek var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Marine priz, mavi adaptör, Mobil sarj üçlüsü genelde hocam. Bununla 6 7 kw ile sarj ediyorlar.
Tesla mobil sarj artı mavi adaptör 8k maliyeti. Duvar adaptörü gereksiz,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Aralık 2024; 16:44:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kaçak akım rölesi düzgün topraklama ayrı sigorta gerekecek hocam, kabloda ne kadar kaliteli ise o kadar iyi 3 6 uygun, benim bilgim buraya kadar gerisini elektrikçi ile konuşsanız daha iyi,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Aralık 2024; 17:3:16 >
Hocam çok Teşekkür ederim.
Aklımdaki soruların çoğunu giderdiniz.
İnternette araştırırken en aşağıdaki hazır bir panoya ait bilgilere ulaştım. Sizin söyledikleriniz ile birebir uyumlu.
I know kung-fu.
Bir de araç gelse. 😁
Tesla aracını mavi adaptör ile 7kw ile şarj etmek isteyenler için hazır pano. Pano içerisinde kablo montajı görünmez. Çok şık ve kaliteli görünmektedir.
PANO İÇERİĞİ:
Pano IP65 sınıfı olup 40x50 cm olculerindedir.
1 Adet Schneider 2x40A 30mA Kacak Akım Rolesi
1 adet 1x40A 6kA C tipi Schneider W Otomat
1 adet 3x32A CEE Norm mavi adaptöre uygun priz.
1 adet 220 Volt priz
1 adet Viko 6’li sigorta kutusu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malioner06 -- 31 Aralık 2024; 17:7:56 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
Hocam sabit hareketsiz hatlarda tek damar kablo daha mantıklı aynı yükte çok damardan daha az ısınır bu da akım taşıma kapasitesini artırır, çok damarlı kabloların en büyük artısı hareket esnekliğidir örneğin kablo makaraların da kullanılan kablo tekrar tekrar açılıp srılabilmesi için çok damarlı olmak zorundadır gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssagirli -- 31 Aralık 2024; 23:56:59 >
Kaynağını sorgulamadım önce bunu belirteyim, ama bilgi doğruysa peşpeşe birkaç twiti var ve bugün itibariyle Çin giga fabrikadaki üretimin günlük tepe seviyelere yakın şekilde ilerleyeceğini söylüyor.
-
Bu haber elbette cok guzel ama Berlin de uretilmeye basladikca bizi cok da baglamiyor.
-
quote:
18 kasım sonrası siparişler, en erken şubat ayı ortası itibariyle teslim edilmeye başlayacak ve bu yeni araçlar model y yerine juniper olarak teslim edilecek bilgisi dolaşıyor.
Ekşisözlükte böyle bir paylaşım var, kaynak belitilmemiş ve bir iddia olarak yer alıyor. Sizlerin başka herhangi bir kaynaktan bilgisi var mı yoksa çok uçuk bir iddia olarak mı değerlendirmek lazım, ne düşünüyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşallah öyle olur. Ama daha fabrikada hiçbir çalışma yok iken bu kadar kısa sürede olması mümkün görünmüyor. Üstelik bize gelecek araçlar normal araçlar değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 2 Ocak 2025; 16:37:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tesla sitesine de baktım ama gene de sormak istedim , ödeme süreci nasıl işliyor ? Sanırım 2 parça halinde oluyor. 1. İlk sipariş verirken 50.000 TL alıyor ve kalanını (2.) araç gümrük girişi olduktan sonra mı istiyor ? 2. Ödemeyi yapmak için bilgi verildikten sonra kaç gün içinde yapmamız gerekiyor ?
-
Yeni yönetmeliğe göre teslimden 1 hafta önce kalan meblağı istiyorlar. Henüz yeni tebliğe göre teslim alan olmadığı için tam olarak durum belli değil. Ama yönetmeliğe göre olacak olan bu.
Almanya’da hiç üretim yokken başlama durumu bu kadar hızlı olamaz gibi ama amin diyelim :D
Almanyadaki fabrikada hiç üretim olmadığı bilgisini tesla kendisi mi veriyor acaba?
Çin deki fabrikanın günlük 2400 araç üretim kapasitesine geçiş yaptığı bilgisi vardı birkaç x hesabında ama almanya için hiç görmedim
-
Evet kendisi veriyor.
20 Kasim Siparis
13 Aralik Vin
20 Aralik Odeme
28 Aralik Teslim
Genelde sanssiz biriyimdir, ilk kez her sey cok seri halloldu, aklima direk Subat a kalanlara Juniper avantaji olacagi geldi😄 Kesin dedim onu kacirmam gerektigi icin bana apar topar arac ayarladilar..
Bence Subat’a ertelenen siparisler icin hala Juniper sansi var..
Şubatta Türkiye’de juniper teslimatı İmkansız.quote:
Orijinalden alıntı: wNchstR
20 Kasim Siparis
13 Aralik Vin
20 Aralik Odeme
28 Aralik Teslim
Genelde sanssiz biriyimdir, ilk kez her sey cok seri halloldu, aklima direk Subat a kalanlara Juniper avantaji olacagi geldi😄 Kesin dedim onu kacirmam gerektigi icin bana apar topar arac ayarladilar..
Bence Subat’a ertelenen siparisler icin hala Juniper sansi var..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X