< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (220. sayfa)
-
-
Hocam Subat olmaz tabiki, oyle bir beklentim yok. Fakat secenek sunabilirler. Almanya’da uretim 10 Ocak dan sonra baslayacak bildigim kadariyla, bu tarih oncesindeki siparisler icin secenek sunabilirler. Saniyorum Nisan teslimat dese de kimse itiraz etmez..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam 38/57 66.6 yapar.
Ya da ortalama tuketiminize bakarsanız 57÷15.3'den şu anda menziliniz 372 km, kış için iyi bir değer, Ha şarjdan şarja 280 km falan gider o doğru.
Tüm arkadaşlar için yazayım, aracınızın toplam menzili 57÷ortalama tüketiminiz, tesla saçma sapan bir sistem kullanıyor. Pil 57.5 kw iken 53 üzerinden epa'ya göre menzil hesaplıyor,
Yani doğru hesaplama yöntemi, kalan menzil için
Kalan pil yüzdesi×57÷tüketim ortalaması
Bunun için ön ısıtma araçta bekleme vb ortalama tüketimde yok, uygulamada toplam tüketim olarak var
Sanırım epa denen zamazingo ile ilgili bir regülasyon var,, inanılmaz kafa karıştırıcı,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Ocak 2025; 20:14:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu mevsimde bu değerler efsane.
Yazın 11kw ile geldiğim yolu şimdi 16-17kw ile geliyorum. Haftalık ortalamam ekranda görülen 19kw. Reelde 24kw falandır muhtemelen.
Siz ısıtmasını hiç açmıyorsunız sanırım arabanın.
Bu kabul edilemez ! Hemen iade edin aracı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 3 Ocak 2025; 9:17:1 >
Yüreğime su serptiniz
Isıtıcıyı gerçekten çok açmıyorum, sadece çok soğuklarda açıyorum.
-
-
Merhabalar.. Normal şartlarda aracın şehir içi yakıt oranı nedir.
-
Ortalama hız değerlerinizi de alabilirsem çok sevinirim.
-
O veriyi nasıl görüyoruz acaba gerçekten ben de merak ettim şimdi
Şu araca 80kwh bir LFP batarya koysalar hiç böyle sorunlarımız olmayacak ama koymuyorlar.. B segment araca bile koyuyorlar şu araca koymuyorlar.. Şeytana uyup 1.8m daha fazla verip LR alacaksın sırf menzil için.. Şeytan, 57bin MTV yi nasıl ödeyeceksin , otur oturduğun yerde dese, haklı ...
Bazı mallar da çıkıyor 534bg araba.. İçten yanmalıların vergisine bak diye savunmaya yapıyorlar akıllarınca.. Ulan biz o çift motorluları performansı için mi istiyoruz. Gaza bassan Egzoz sesi yok, Hız yapmaya kalksan Batarya su gibi gidiyor.. Sadece Menzil için istiyoruz.. Ama yok Salak saçma vergiler yüzünden alamıyoruz.. Gerçek Lüx araçlarla Aynı ÖTV ve MTV bedelleri istenmesi zaten apayrı bir devlet saçmalığı.
5 yılın sonunda Model Y güncellenecek ama 2.5kwh gibi gene salak saçma bir batarya kapasite artışından söz ediliyor.. Onunda savunması hazır... "Ama tesla rakiplerinden az yakıyor.."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 3 Ocak 2025; 11:17:53 >
-
60kw bence ideal
Bataryayı büyütmek çözüm değil, ekstra ağırlık biniyor araca yani kmdeki verimliliği düşecektir. Amaç daha az karbon salmak, bu sebeple aerodinami ve yazılımsal olarak geliştirilmesi daha mantıklı. Daha büyük pil aynı zamanda sigorta firmalarının da istemeyeceği bir şey olur çünkü ekstra maliyet. Tek kendimize göre değilde çerçeveye genel bakmak lazım.
Doldurma işi de 1200v ye yükseltilse 60kw batarya ideal güvenli sürüş ve dinlenme molası olarak da.
-
Batarya kapasitesinden gelistirilmesinden ziyade sarj surelerinin kisaltilmasi gerekiyor oncelikle. Sahsen sifirdan yuze 35-40 dakikada dolan 90kw bataryadan yerine 15 dakikada dolan 60kw batarya tercihim olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 3 Ocak 2025; 13:33:21 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün 50 bin TL'yi yatırıp gerekli adımları gerçekleştirip, fiyat teklifini diken üstünde beklediğim araç :)
-
Şimdiden hayırlı olsun diyelim..
Bende o dikenle önümüzdeki hafta tanışacağım togg fiyatını bekliyorum ona göre pozisyon almayı düşünüyorum.
-
teşekkürler, aşırı tırsıyorum ya ötv'den ya da dolardan patlayacaz diye
-
Dolar konusunda vergi düşmediği sürece bir değişiklik olmaz yıl sonu herkes 45 olacak derken tutmaya devam ettiler. Dolar konusu çok değişiklik olmaz sorun Tesla fiyatı 1409 larda zam yapmak istese şuan ki vergi dilimine göre 1450 üzerine çıkamaz çıkarsa fiyat 500 birden artıyor. Şuan yapabileceği 30-40 ancak oda fiyatı 1920 çıkarır ama Togg için düzenleme gelir bu dilim 1600 çıkarsa o zaman Teslada rahatlar aracını 2mil yapar en çok beni de rahatsız eden konu bu bakıp göreceğiz.
-
Togg zam yapmadan Tesla yapmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun.
Teslim tarihi olarak bir şey dediler mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X