< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (222. sayfa)
-
-
Ciddi ciddi bunu yazdın yani :)
Yarın TOGG'un 4 cekeri piyasaya çıksın o zaman bu iddianı nasıl savunacaksın acaba=?
-
Yazdıklarınızdan birşey anlamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Parası olan ve 4çeker arzu edende vergisine göre alır onu kullanır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeni kasa çıkacak eldekileri boşaltıyorlar 5 senelik model üretim maliyeti karı herşeyi çıkmış 40 tl bile olsa dolar Türkiye’de sattığı tek model y olduğu için yüzde 10 ÖTV satılır zam gelicek diye almıcak insan bile heyacana gelip alıyor tamamen pazarlama stratejisi Türk insanını yaşadığı enflasyon ekonomik kriz zam korkusunu geçmişteki yaşadığı kötü tecrübeleri kullanarak manipülasyon yapıyorlar 5 ay bile paranı alır fiyat sabitledik der beklersin paranı verirsen olmayan arabaya böyle olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müstehak senin gibilere. Bu araçlar fazladan emisyon mı yapıyor? Gürültü mü yapıyor? Ya da fazla mı lüks? Vergiler tamamen bir taraflarından uydurulmuş.
Adam gibi konuşmayı öğrenirseniz konuşuruz yoksa Allah yolunuzu açık etsin. Selametle.
Maalesef haklısınız. Herkes bir şekilde mantığına uygun olacak şekilde kendini korumaya çalışıyor. Keşke böyle olmasa da herkes keyfine göre davranabilse. Araba sahibi olmak bile stres kaynağı ülkede.
O var :)
Ama 52k ödemeye gerek var mı?
Adı Üstünde ; motorlu taşıtlar vergisi :)
Hangi cm3 hesabına göre yapılmış acaba?
Ayrıca 1 LR 1 Performans sahibi oldum.
2 mlynluk arabaya 5 mlyn vermem artık.
-
- Bu araçlar Spor araba mı ? HAYIR, Spor araba gibi ses çıkartıyor mu ? HAYIR, LÜX olacak kadar kaliteli malzemeye mi sahipler ? HAYIR ,
- Tutturmuşlar 500bg.. Elektrikli araçların İçten yanmalılardan en büyük farkının beygir gücü /tork olduğu biliniyor. Kayıp olmadığından o gücü direk tekerleklere iletebiliyor EV araçlar. 122bg elektrikli araç yok artık.
- Spor araba gibi performanslı sürüşler de yapılmıyor elektrikli araçlarla.
- "Normal" araç dediğiniz SR ın kışlık menzili 250km. Çünkü 57.5kwh bir bataryası var. "Normal" in karşılığı sizin için 250km mi ?
- Hala O ABDAL beygir gücüne göre vergilendirme sistemi yüzünden bu durumdayız. O sistem yüzünden 10.000 Euroluk +1 motor ve +20kwh bataryası var diye aracın fiyatı x2 oluyor ve 3 milyonluk araba ile 30 milyonluk araba 2.5 asgari ücrete tekabül eden aynı MTV yi ödemek zorunda kalıyorlar. Biricik bakanlarımızın tabiriyle "vergiyi tabana yayıyorlar" , beygir gücünü bahane edip , durumu normalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar.
- 110-120km/h süratlerle kullandığım aracımı satıp , Ben de LR, Han, Seal almak isterim. Ama performansı için değil. Daha büyük batarya daha uzun menzil ve 4wd ile daha güvenli bir sürüş için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 6 Ocak 2025; 15:13:31 >
-
500bg bir araç, benim gibi bu araç öncesi en fazla 150bg araç kullanmış birisi için her türlü spor arabadır.
Hele fren sistemi Brembo ise her türlü spor arabadır. Siz şeklini SUV da yapsanız spordur. Audi RS6 SW olmasına rağmen spor arabadır.
Neyse mevzu o değil. Ben spor arabalara göre uygun dedim. Yada demek istedim Tabi ki Türkiye şartlarında 5X 000 TL vergi her türlü çoktur.
Elektrikli arabaların şöyle bir sıkıntısı var. Normalde ekonomi olsun diye bizler bu araçları alıyoruz ve kullanıyoruz. Ama bu Türkiye için böyle. Teslâ'nın ilk ürettiği elektrikli araca bakarsanız, aile için üretilmiş bir şehiriçi arabası değil, bir roadster araçtır. Dolayısı ile elektrikli araçlar ekonomikte olabilir, spor otomobilde olabilir. Örneğin ekonomik olsun(Model Y den de ekonomik), MTV si az olsun derseniz stellantis 136bg motorlu, 54kw pile sahip benim de 1 yıl kullanıp, Balkan turu yaptığım araçları tavsiye ederim. Sanırım 4500tll MTV si var.
Sözün özü bana kalsa her türlü aracın MTV si en fazla 10k olmalı. Zaten kazanırken vergisini veriyoruz, üzerine de harcarken veriyoruz. Bir de kullanırken bu kadar fahiş olmasın. Ama maalesef burası Ortadoğu. Medeni bir ülke değil. Sizden farklı düşünmüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tesladan cevap gelirse bizimle de paylaşabilirseniz çok sevinirim.
-
Haftasonu test sürüşüne çıktım. Namussuzlar aracı alıcıya bırakarak psikolojik olarak sahiplik hissettirmeye çalışmışlar.
Başarıyorlar da
Dönüş çapı dışında baya beğendim. Hele o tek pedal işi çok başarılı. Diğer elektriklilerde bu kadar iyi değil. Ciddi olarak
düşünüyorum aracı. Kullanıcı yorumları da baya iyi.
-
Müthiş bir hizmet ya. Borusan'a gittim ve aradım mini cooper elektrikli için. Baya köpek çektiler :) Tesla'ya gittim, tertemiz hizmet, 1 saat arabayla turladık nerdeyse, saçma sapan kaprisler yok, zaten araba da taş gibi, o gün karar verdim almaya.
-
Deneme sürüşünde arabayı size veriyorlar. Yanınıza kimse gelmiyor.
Ben Ankara da denedim. Armada’dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden Çiftlik Kavşağına kadar git gel 12 km yol.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar,
Ben de bu haftasonu test sürüşü gerçekleştirdim. Showroom’da regen seviyesinin tek kademeli olduğu belirtilmişti, ancak internette iki farklı seviye olduğunu gördüm. Acaba test araçları kullanıcılara hangi regen seviyesinde denetiliyor? Test aracımdaki regen modu hangisi ise biraz agresif geldi de. Gerçi ilk defa bi elektrikli araç denedim ondan da olabilir.
-
Youtube gördüm üst dilime giren renk ve koltuk kombinasyonu olan araçları bayiye gidenlere hazır araç var deyip alt dilimden satmışlar sıfırdan araç oluşturmak yerine gelen araçları da sorun.
bende aynen ilk kez Ankarada bir elektrikli araba testi, yaptım, ve , Tesla'yı begendim, teorik olarak zaten takip ediyordum, ama test sürüşü iyi oldu, malesef çevre yolunda test edemesekde guzeldi, burayı okuyorsa TEsla ekibi, çevre yolunda da test etmek isteriz
hürmetle
-
instagramMatt Scinto on Instagram: "The coolest Tesla feature 🤯🤯 #tesla #teslamodel3"https://www.instagram.com/reel/DES_NKgyGTJ/?igsh=MTRscnlpaDN0eHhmdA==
Otonom sürüşe geçiş aşamaları :) iki kere frene basınca vites geçişlerini yapay zeka yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 7 Ocak 2025; 12:28:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Miniyi de denedim. Bostancı Borusan çok ilgiliydi. Ama sürüş sadece 3km idi ve yanıma verdikleri gencin sürekli abi kenara dikkat, abi sağda araç var dikkat demesinden ondan da birşey anlamadık.
Tesla tamamen duygusal oynuyor aracı bırakarak. Satışlarda çok büyük etkisi vardır testeki yaklaşımlarının.
Standart olduğunu söyledi danışman. Bir anda çekince pedaldan sert olabiliyor. Ama alışınca muazzam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEmh@ -- 8 Ocak 2025; 8:46:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X