Şimdi Ara

Tesla'nın en ucuz otomobili Model 3'ün fiyatı belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tesla için ucuz da, 35 bin doları hesaplayalım ne kadar yapıyor, yaklşık 100 bin lira. bayi karı falan cart curt 140bin lira galeride diyelim. 250 000 liradan galeri fiyatı olan arabanın fiyatı 750 bin liraya kadar çıkıyorsa, bu araba çok rahat 500 bini görür diyorum.

Bir de alım gücümüze bakalım.
    Asgeri ücret 1300 lira, 250 bin liradan 192 ayda bu aranbayı alabiliyoruz.
    Örneğin amerika asgeri ücreti TRY cinsinden 2500+ lira-1250 dolar civarı oradaki fiyatı ney ? 35 bin dolar .
    bu da 28 aya tekabul ediyor.
    Alman vatandaşı için TRY cinsinden 4500 lira kadar asgeri ücret var 2000$ civarı tekabül ediyor (iyimser rahamlar)
    18 aya tekabül ediyor.
    sen 18 ay çalışıp 20 bin liraya ne alıyorsun, adam 18 aya ne alıyor.

Şimdi, arkadaşlar.
    Ülkeniz kadar konuşun, bırakın bu teslayı da, kendi teslamızı yapalım ne dersiniz ?

ben söyliyim hiçbir şey demezsiniz, anca survivor-kurtlar vadisi izleyin.
    yada benim yazdığımı eleştirin falan günü kurtarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pranis -- 11 Şubat 2016; 23:50:33 >

• Şöyle haberleri görünce cidden yaşamadığımı başkalara köle olmak için yaşadığımı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pranis

tesla için ucuz da, 35 bin doları hesaplayalım ne kadar yapıyor, yaklşık 100 bin lira. bayi karı falan cart curt 140bin lira galeride diyelim. 250 000 liradan galeri fiyatı olan arabanın fiyatı 750 bin liraya kadar çıkıyorsa, bu araba çok rahat 500 bini görür diyorum. Bir de alım gücümüze bakalım. Asgeri ücret 1300 lira, 250 bin liradan 192 ayda bu aranbayı alabiliyoruz. Örneğin amerika asgeri ücreti TRY cinsinden 2500+ lira-1250 dolar civarı oradaki fiyatı ney ? 35 bin dolar . bu da 28 aya tekabul ediyor. Alman vatandaşı için TRY cinsinden 4500 lira kadar asgeri ücret var 2000$ civarı tekabül ediyor (iyimser rahamlar) 18 aya tekabül ediyor. Şimdi, arkadaşlar. Ülkeniz kadar konuşun, bırakın bu teslayı da, kendi teslamızı yapalım ne dersiniz ? ben söyliyim hiçbir şey demezsiniz, anca survivor-kurtlar vadisi izleyin. yada benim yazdığımı eleştirin falan günü kurtarın.

sana katılıyorum ama eğer sen yeni bir şeyler bulursan bence bulma ne hikmetse bilim adamları hep suikasta kurban gidiyorlar... aselsan da ki intiharlar, düşen uçaklaar vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

bayi karını koy rahat 200 e çıkar

Araçlarını kendileri satıyor. Bayi yok. Model S için bugün bile internetten sipariş verilebiliyor. Bu araç bugün satılmaya başlansa satış fiyatı 140bin civarı olurdu. Yine çoğu kişi için fazla ama dizel otomatik passat fiyatı olduğunu düşünürsek o kadar da yüksek sayılmaz. Ayrıca 35 lik versiyon pahalı olan dolu versiyonmuş. Daha sonra ucuzları da çıkacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 11 Şubat 2016; 23:58:10 >
  • 35.000 dolar gibi bir rakama fabrika çıkışı olursa bu araç Türkiye'ye premium d segmenti tüm araçlardan ucuza gelebilir.
  • Vergiler aracın kendisinden pahalı olduğundan dolayı ülkemizde "ucuz" otomobil diye birşey olamaz. Amerikalılar keyfini sürer, biz de izleriz.
    Zaten adamlarda benzin galon galon satılıyor, elektrikli otomobil derdinde de pek değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

37 ye fluence varken bu konunun hiçbir espirisi yok... bu arada pil kirası demesin kimse çunku pil kirasıda yok ;)

Ne yapalim sehir icinde evden ise gidip her gun sarj mi edelim fluence i :) bu arac 3-4 gun sarj edilmeden surulur kesin.

• quote:

tesla için ucuz da, 35 bin doları hesaplayalım ne kadar yapıyor, yaklşık 100 bin lira. bayi karı falan cart curt 140bin lira galeride diyelim. 250 000 liradan galeri fiyatı olan arabanın fiyatı 750 bin liraya kadar çıkıyorsa, bu araba çok rahat 500 bini görür diyorum.

Örneğin amerika asgeri ücreti TRY cinsinden 2500+ lira-1250 dolar civarı oradaki fiyatı ney ? 35 bin dolar .
    Alman vatandaşı için TRY cinsinden 4500 lira kadar asgeri ücret var 2000$ civarı tekabül ediyor (iyimser rahamlar)
    18 aya tekabül ediyor.

Şimdi, arkadaşlar.
    Ülkeniz kadar konuşun, bırakın bu teslayı da, kendi teslamızı yapalım ne dersiniz ?

Boyle senin gibi hesap yapacaksalar survivor izlesinler zaten. 35bin dolarlik elektrikli sifir emisyon araba bizim ulkeye gelse 500bin olacakmis.
    Tubitak ar-ge ekibinden pranis :))

• dünya için iyi, bizim için pahalı.
  • 35 bin dolar yaklaşık 100 bin tl. vergiler, kar payı vs. ile 200-250 bin lirayı geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

c segment araçlar bile 35 000 $ a çıkabilirken ki bizde 120 000 civarlarina satılırken dolar bazında bakarsan daha çok olmaması lazım.

motor silindiri elektiriklerde nnasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama bence teşvik için fiyatları uygun tutulmalı.

Ülkemizinde elektrikli araç çalışması varken vergilendirme nasıl olacak göreceğiz artık.

Bunlar temenni tabi fiyatlar alınabilir seviyede olacağını sanmıyorum. devlet vergi almasa getiren şirket verir ayarı...

Elektrikli araçlar yılladır satılmakta zaten. Vergileri de belli. Yurdışına göre fahiş vergi var ama akaryakıtlı araçlara göre daha düşük vergiler mevcut. Fiyatlar alınabilir seviyede olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

35 bin dolar yaklaşık 100 bin tl. vergiler, kar payı vs. ile 200-250 bin lirayı geçer.

Simdi almanyada 26bin € olan passat
    Burada 80bin TL ise,
    Avrupada 35bin € olacak model 3
    Burada 250bin TL nasil olabilir? Elektrikli araca + vergi mi kondu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 12 Şubat 2016; 0:50:19 >
  • quote:

tesla için ucuz da, 35 bin doları hesaplayalım ne kadar yapıyor, yaklşık 100 bin lira. bayi karı falan cart curt 140bin lira galeride diyelim. 250 000 liradan galeri fiyatı olan arabanın fiyatı 750 bin liraya kadar çıkıyorsa, bu araba çok rahat 500 bini görür diyorum.

18 aya tekabül ediyor.

Şimdi, arkadaşlar.

Döviz kurları bu şekilde olduğu sürece 500bini görmez.

Evet Amerikalı Avrupalı bu araçları çok daha kolay alıyor. Aynı cep telefonlarını da daha kolay aldığı gibi. Kabullenin artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

bayi karını koy rahat 200 e çıkar

Araçlarını kendileri satıyor. Bayi yok. Model S için bugün bile internetten sipariş verilebiliyor. Bu araç bugün satılmaya başlansa satış fiyatı 140bin civarı olurdu. Yine çoğu kişi için fazla ama dizel otomatik passat fiyatı olduğunu düşünürsek o kadar da yüksek sayılmaz. Ayrıca 35 lik versiyon pahalı olan dolu versiyonmuş. Daha sonra ucuzları da çıkacakmış

Hocam amazondan bişeyler sipariş eder gibi araç sipariş etmek biraz tuhaf ama bu tüketim memleketi üretime döndüğünde max. kar için yapmayacakları şey yok. Ancak tesla şunu farketmesi zor olmaz herhalde. Aracıların üreticilerden daha çok kazandığı vergilerin çok olduğu ülkede fahiş fiyat çekmeleri anormal değil bence. Hele bide highline passat için 140 bin isteniyorsa

• Abd dışı için daha ucuzunu yapabilirler ilerde 5-10 yıl sonra umarım o zamana kadar bizde kendi elektrikli otomobil markalarımızı geliştirebilrz ve 35k dolar abd için uygun sayılır çünkü normal bir inşaatçı orda 2-3bin dolar alıyor yıllık ve o filmlerde gördüğümz villalar için 100bin dolarlık kredilere giriyorlar yani çok kazanıp çok harcıyorlar yani liseli çocuklar orda 2bin dolara çok rahat idare eder araba alabiliyorlar....

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Çok bir tarafınızdan anlıyorsunuz, 500 bin liradan bahsediyorum.
    250 bin lira fiyatı olan bir araba, galeriden çıkarken KDV+ÖTV ile 700 bin liraya dayanıyor. Bildiğinizi zannetmiyorum.
    yoksa böyle konuşmazdınız değil mi ?
  • yav ne 500bininden bahsediyorsunuz model s'i şuan türkiyeye 300bine getirtebiliyorsunuz abartmayın dizel veya benzinli araba değil bunlar elektrikli arabalarda vergiler farklı

altta linkleri verdim açın bakın orada model S fiyatları mevcut, haberdeki araba model S'in yarı fiyatına olacak

Türkiye’ye Tesla İthal Etmek
    Tesla Model S vs. BMW 5 serisi; Türkiye maliyeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan96 -- 12 Şubat 2016; 1:28:41 >

• burda bu araba en az 150 bin olur....

• Okuma yazmanız yok mu sizin ? En başta adam Yazmış 15 ÖTV 18 KDV var diye. Ne rakam saçmalıyorsunuz?

35000 USD * %10 gümrük vergisi *15 ÖTV * 18 KDV

= 52250 USD. Eğer Hollanda da yapılan tesla fabrikasında üretilirse % 10 vergiyi de düşeceksiniz.

150 -160 bin TL bugünün fiyatı Max max.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok bir tarafınızdan anlıyorsunuz, 500 bin liradan bahsediyorum.
    250 bin lira fiyatı olan bir araba, galeriden çıkarken KDV+ÖTV ile 700 bin liraya dayanıyor. Bildiğinizi zannetmiyorum.
    yoksa böyle konuşmazdınız değil mi ?

Senin 250bin dedigin araba artik neyi kastediyorsan %145 vergi yiyordur 750 oluyordur. -ancak oyle olur yani-

Bu arac elektrikli otv %3-7 arasi olacak. O da aracin gucune bagli.
    Asıl sen bir sey biliyor olsan gelip savunmazsin bu yazdiklarini zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 12 Şubat 2016; 1:33:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.