Şimdi Ara

test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Aralık 2020; 20:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Selamlar,

Renault sahibi olmama bir kaç gün var, araç olarak Clio Grand Tour 1.5 dci 90hp Night&Day'e karar verdim ancak kafamda yenemediğim soru işaretleri var.. 2,5 yaşında kızı olan 3 kişilik bir aileyiz..

Öncelikle alternatiflerim aşağı yukarı aynı fiyat olan ;

Pejo 208 1.4 68hp Access (giriş ver.)
    Opel Corsa 1.3 dizel 75hp Enjoy paket
    VW Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline
    Ford Fiesta Titanium 1.4TDCi 70PS 5K

Fiesta'yı arkası çok dar ve kapalı alanda kalma hissi verdiği için eledim, Pejo'yu bir çok farklı sebepten eledim..

Clio GT'a karar vermemde en büyük sebep 6 hava yastığı, donanımsal özellikleri (diğer hiç birinde olmayan hız sabitleyici, otomatik far ve silecekler, bluethoot vs), yakıt tüketimi ve sonraki masrafları (parça, bakım vs.) oldu.

Soru(nu)m;
    Ancak konuştuğum herkeste 40.000 lira Renault'a verilir mi sözünü duyuyorum.. Allah korusun önemli bir kazada sadece hava yastıklarının değil, arabanın sacından tutun da, yolcuların olduğu kafesin sağlamlığına kadar özellikle Opel'in ve VW'nin Renault'dan çok daha üstün olduğunu söylüyorlar.. Yani Allah korusun bir kaza yaptığında kazanın şiddetine göre ana kafesin yani yolcuların darbeye maruz kalıp kalmayacağını sağlamlığının belirleyeceği unsurun opel ya da VW'de daha sağlam olacağı yönünde.. Sonuçta Alman araçlarına karşı Fransız araçlarından bahsediyoruz..

Kullanan arkadaşlar sağlamlığı konusunda yorumda bulunabilir mi? Ayrıca güvenliği/sağlamlığı haricinde uzun araçta yol tutuşu konusunda bir sıkıntı oluşabilir mi? Station Wagon arabasının bagajına savrulmasın diye mermer koyan insanlar tanıyorum :) Sitede Tamam Euro NCAP'den 5 yıldız aldığı yazıyor ama çok da detay bilgi bulamadım.. 2005'de yapılmış testler.. sonuçta her yıl her markaya yapılmıyor bu testler ama bu güvenlik mevzu çok kafama takılmış durumda..

Sabırla okuduğunuz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

Öncelikle seçiminiz hayırlı olsun. Bence çok isabetli bir seçim yapmışsınız.

Grand Tour'un sağlamlığı H/B'den hiç de aşağı kalır değildir. H/B versiyonunun Euro NCAP'ten 5 yıldızla ayrıldığı göz önüne alındığında Grand Tour'un da benzer sonuçlar alması sürpriz olmayacaktır. Benim bildiğim kadarıyla Grand Tour'a NCAP'te uygulanmış bir test yok; ancak olmasa bile yukarıda açıkladığım gibi H/B referans olarak yeter.

Bence bu araçların tek dezavantajı, yakın zaman içerisinde kasa değişikliğine gidecek olma olasılığının bulunması ve 1,5 dCI 110 BG 6 ileri şanzıman seçeneğinin sunulmamasıdır. Bu 90 Bg versiyonun yetersiz olduğu anlamını getirmemeli, lakin Avrupa pazarına sunulurken Türkiye pazarına neden sunulmasın ve neticede daha iyisini seçme şansı Türk insanına verilmesin? (Özellikle uzun yolda 6 ileri vites yakıt tüketiminin ve motor gürültüsünün azalmasına katkıda bulunuyor, fakat 5 ileri vites de yeterli)

Aracın iç hacmi 3 kişilik bir aile için oldukça yeterli. Ayrıca bagajı H/B'ten daha geniş ve kullanışlı olduğu için, özellikle çocuğunuzun ihtiyacı olabilecek aksesuarlar (Bebek arabası, valizler vs)'a da rahatlıkla yer bulabileceksiniz. Size VW veya Opel'in daha üstün olduğunu belirten kişiler acaba bu avantajı da hesaba katıyorlar mı?

Önerim, seçiminiz hakkında çevrenin yaptığı yorumlara kulak tıkayarak aracınız keyifle kullanmanızdır.

Seçiminiz tekrar hayırlı olsun.

• Yeni Renault ları brodway zamanındakiler gibi görüyor insanlarımız ama yanlış bir tutum.Önyargılarını yıkamıyorlar.Bence şuan ki Renault filosu gayet sağlam ve başarılı.F/P olarak en iyi seçimi yapmışsınız.
  • ayrıca turbox un da dediği gibi ocak 2013 te Clio Sport Tourer olarak kasa değiştirecek ve tasarım olarak oldukça başarılı bir araç :) fakat şuanki grand tour dan 3-4 bin lira min fazla olacaktır.
  • Yorumlar icin tesekkur eserim, yeni kasayi beklemek benim icin anlamsiz, 4-5k fazla verebildigim durumda ust sinif bazi araclar giriyor isin icine (astra dizel, c4 dizel gibi)
    Kredili olarak butcemin ust sinirinda bir arac aldigimdan artik hayirlisiyla keyfini surmeye bakacagim..

Tekrar tesekkur ederim yorumlariniz icin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Yorumlar icin tesekkur eserim, yeni kasayi beklemek benim icin anlamsiz, 4-5k fazla verebildigim durumda ust sinif bazi araclar giriyor isin icine (astra dizel, c4 dizel gibi)
    Kredili olarak butcemin ust sinirinda bir arac aldigimdan artik hayirlisiyla keyfini surmeye bakacagim..

Tekrar tesekkur ederim yorumlariniz icin..

Hayırlı olsun.
    1 Ay kadar önce incelemiştim.Ama deneme yapmadım.İçi bayağı ferahtı.Bagajda geniş.Tam bir aile arabası.Fiyat performans olarak uygun bir araç.Yakıtıda gayet iyi.
    Dizel,geniş araç,özellikleri az çok var.
    Benim gördüğüm tek zayıf nokta iç malzeme gibi geldi.Özellikle plastikler sertti.
  • öncelikle aracınız hayırlı olsun,mantıklı bir seçim olmuş bende aynı aracı kullanıyorum ve çok memnunum. Fakat aklıma takılan birşey var,bu araçların cam açma butonlarında aydınlatma yok ve gece yolculuklarında her defasında yanlış camı açıyorum, clio kullunıcıları olarak bi araya gelip bu sorunu üretici firmaya bildirsek bi çözümü olmazmı acaba..bu güne kadar en az 10 farklı araç kullundım hiç birinde bu rezilliği görmedim. 1996 model uno nun bile düğmelerinde ışık vardı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Test
    4 ay önce açıldı
    test
    11 yıl önce açıldı
    test
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamit_gt

öncelikle aracınız hayırlı olsun,mantıklı bir seçim olmuş bende aynı aracı kullanıyorum ve çok memnunum. Fakat aklıma takılan birşey var,bu araçların cam açma butonlarında aydınlatma yok ve gece yolculuklarında her defasında yanlış camı açıyorum, clio kullunıcıları olarak bi araya gelip bu sorunu üretici firmaya bildirsek bi çözümü olmazmı acaba..bu güne kadar en az 10 farklı araç kullundım hiç birinde bu rezilliği görmedim. 1996 model uno nun bile düğmelerinde ışık vardı...

2009 model clio 1.4 dynamic kullanıyorum. Benimkinde var. Arkaların da ayrıca aydınlatmaları var. Aracınızın modeli nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'de araç kiralamalarında Clio Grand Tour 1.5 dci 90hp Night&Day tercih ediyorum.

Çünkü
    -bagajı oldukça geniş ve kullanımı çok pratik
    -hız sabitleyicisi var, kullanımı kolay
    -oldukça az yakıyor

diğer araçlar hakkında engin bilgilerim yok o sebepten yorum yapmayacağım.

eşim bu aracın görüntüsünü beğenmediği için almıyoruz. O benım favaorılerımden biri :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.