Arkadaşlar geçn gün arabanın farlaerını açık unuttuk tabi akü bitmiş. Neyse ara kabloyla arabayı çalıştırdık ama teybin düğmesine basınca code yazıyo ama açılmıyo. Neyse deneyerek 1 tuşuna basıyosunuz sıfır rakamı çıkıyo radyo arama tuşlarına basarak birer birer artırıyosunuz bu işlemi 4 haneli bir rakam için 4 kere tekrarlıyosunuz en son beşinci kere 1 tuşuna bastığınızda OK anlamına geliyor ve 4 rakamlı sayıyı onaylıyosunuz ama ben kafadan attığım için tabii ERR yani hata msj. verdi. Benim sorum şu: Madem kod elle girilebiliyo o zaman bu teyplerin sabit bi kodu varsa elle girebilirmiyim. yoksa bunu servise ya da bi uzman elektrikçiye götürüp makineye falan baglayıp da kodu çözmelerimi lazım teşekkürler.
Bu hırsızlığa karşı bir önlem (nekadar işlevsel tarşılır)
hepsinin standart bir kodu yok olsa kodun mantığı kalmaz.Servisten detaylı bilgi almakta fayda var.
servise götürmen şart gibi görünüyor. ücret ödemeye hazırlıklı ol.
Anladığım kadarıyla aracın Opel. Araçla birlikte garanti kitapçığında bir kart şeklinde teyp ve immb. kodlarının kayıtlı olduğu bir kart olması gerekli. Eğer kaybolmuş ise bu kodu Sadece Aracın satın alındığı bayii verebilir(Opeller için). Opel de Diğer bayiler kendi satmadıkları aracın bu bilgilerine ulaşamıyor.
İşin komik tarafı bayıi arayıp plakayı söylüyorsun ve kode söylüyorlar. Belki ben çaldım arabayı
quote:
Orjinalden alıntı: canki75
Arkadaşlar geçn gün arabanın farlaerını açık unuttuk tabi akü bitmiş. Neyse ara kabloyla arabayı çalıştırdık ama teybin düğmesine basınca code yazıyo ama açılmıyo. Neyse deneyerek 1 tuşuna basıyosunuz sıfır rakamı çıkıyo radyo arama tuşlarına basarak birer birer artırıyosunuz bu işlemi 4 haneli bir rakam için 4 kere tekrarlıyosunuz en son beşinci kere 1 tuşuna bastığınızda OK anlamına geliyor ve 4 rakamlı sayıyı onaylıyosunuz ama ben kafadan attığım için tabii ERR yani hata msj. verdi. Benim sorum şu: Madem kod elle girilebiliyo o zaman bu teyplerin sabit bi kodu varsa elle girebilirmiyim. yoksa bunu servise ya da bi uzman elektrikçiye götürüp makineye falan baglayıp da kodu çözmelerimi lazım teşekkürler.
eski corollalarda garanti kitapçığının ilk sayfasının arka yüzüne aracın barkodlarıyla beraber teyp kodunun da yazılı bir kağıt zımbalanmış olması lazım..o modeller philips teyp kullanıyor ve kod dediğiniz şekilde giriliyor..eğer aracınızın kitapçıkları yoksa servisten aracın şasi ve motor numarasıyla kodu öğrenebilirsiniz..tabii o kadar eski kayıtları varsa...
hepinize teşekkürler analdığım kadarıyla servise gitmek şart oldu. yazanların elleri dert görmesin
benim araç 2.5 ay yattı evin öünde aküyü çekmiştim 2.5 ay sonra gelip akünün + ucucu taktım bi baştım ilk maşrta çalıştı code mode falanda olmadı hafızadaki radyolar gitmiş sorun olmadı yani