Şimdi Ara

Tez Dönemi Için Laptop/ Netbook/ Ultrabook/ Minibook Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da belirttiğim gibi tez dönemi kullanabilmek için laptop/netbook/ultrabook/minibook tavsiyesi istiyorum. Şu an kullandığım laptop Lenovo z510 (bunu da buradaki yorumlara göre aldım 2 yıl önce, maşallah taş gibi tü tü tü :D ). 15,6 inch ekranı var. Her şeye yetiyor ancak taşıması pratik değil. Her gün kütüphaneye gittiğim için ufak birşeyler arıyorum (boyut ve ağırlık olarak).

Aradığım kriterler :
    Ufak ekran boyutu (13,3 inch veya daha ufak)
    Uygun fiyatlı
    Ağırlık olarak hafif
    Bataryada kullanım süresi uzun
    Sadece office programlarını çalıştırması makul. (Hani Office kullanımı+ web'de gezme + e-book okuma bilgisayarı olacak)
    Harddisk boyutu önemli değil, elimde yüksek boyutlu taşınabilir harddiskler ve flash bellekler mevcut ( Bunu söyleme sebebim 32gb eMMC harddiskli minibooklar var)
    Dell İnspiron 3162 modeli buldum, ancak o da yok satışı. (http://www.bimeks.com.tr/urun/150548/dell-inspiron-3162-celeron-w10-.aspx#specs )

Baktığım marka modeller,
    Dell Insiron 3162
    Asus Tp200
    Casper n310 - n360
    Hp Pavilion x2
    Bu bilgisayarlar nasıldır? Kullananlar yorumlarsa sevinirim. Bunlar dışında tavsiyeleriniz varsa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talican -- 9 Eylül 2016; 16:38:22 >

• Bende Asus T100-TAR var, tablet pc, aman diyim kaçynyn öyle küçük modellerden i?lemcisi iyi olan bir ultrabook bakyn kan kusturuyor atom i?lemci. Sadece Office için yeterli olur belki ama internette gezinemiyorsunuz bile kasyntydan. Ben çeviri yapmak için almy?tym 7-8 ay önce, klavyesi falan çok güzel touchpad çok iyi ama dedi?im gibi i?lemci mahvediyor, 2gb ram de yetersiz, lanet ettim yeni laptop bakyyorum. Tak çykar klavyeli de almayyn sakyn, temazsyzlyk oluyor çok fazla ve kafasyna göre oluyor bu rastgele açyldyktan sonra bir bakmy?synyz klavye çaly?myyor, aç kapa ile u?ra?yyorsunuz falan, bir de çok narin hassas.
    Kysacasy atom i?lemciden, 2gm ramden, tak çykar klavyeden uzak durun. Ultrabook bakyn.
  • ikinci el bir 11.6 Sony Vaio Pro harika olabilir. küçük gelirse 13.3 olanı da var.

ekstra altına takılan bataryası da olsa tadından yenmez heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avorlair

Bende Asus T100-TAR var, tablet pc, aman diyim kaçynyn öyle küçük modellerden i?lemcisi iyi olan bir ultrabook bakyn kan kusturuyor atom i?lemci. Sadece Office için yeterli olur belki ama internette gezinemiyorsunuz bile kasyntydan. Ben çeviri yapmak için almy?tym 7-8 ay önce, klavyesi falan çok güzel touchpad çok iyi ama dedi?im gibi i?lemci mahvediyor, 2gb ram de yetersiz, lanet ettim yeni laptop bakyyorum. Tak çykar klavyeli de almayyn sakyn, temazsyzlyk oluyor çok fazla ve kafasyna göre oluyor bu rastgele açyldyktan sonra bir bakmy?synyz klavye çaly?myyor, aç kapa ile u?ra?yyorsunuz falan, bir de çok narin hassas.
    Kysacasy atom i?lemciden, 2gm ramden, tak çykar klavyeden uzak durun. Ultrabook bakyn.

Eski sürüm atom işlemcilerden, düşük ram ve romdan kullanıcıların şikayetçi oldukları aşikar. Ülke sınırları içerisinde sıfır olarak yok, ancak yurtdışından Chuwi Hi12 , Cube i9 gibi ufak bilgisayarlar alabilirim diye düşünüyorum. Hem Türkiye'de aynı fiyat aralığında bulunan tablet pc'lerden kat kat daha iyi özelliğe sahipler, hem de alternatif fazla. Kaldı ki vergiler dahil buradan ucuza geliyor yine. Böyle bir düşünce içindeyim bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

ikinci el bir 11.6 Sony Vaio Pro harika olabilir. küçük gelirse 13.3 olanı da var.

ekstra altına takılan bataryası da olsa tadından yenmez heralde

Sony'nin bu serisi çok şık ve güzel. Ancak fiyat olarak çok uçuklar. Sıfır fiyatlarına bakıyorum da, Macbook Air vs alabilirim o fiyata. En azından Windows'tan daha stabil aletler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.