Türkiye’nin Kuzey Irak’taki PKK yuvalarına karşı sınır ötesi operasyonu ihtimali belirirken Cudi ve Gabar dağlarında operasyona katılan birliklerdeki askerlerin moralinin yüksek olduğu gözleniyor.
Bazı askerler de askerlik sürelerini uzatma çabasında. Bölgedeki komutanlardan biri, terhisine 20 ile 24 gün kalan emrindeki iki askerin kendisine gelerek, askerliklerinin uzatılmasını istediklerini söyledi. Komutan, "Bu askerlerim bana gelerek, ’Komutanım Meclis’ten tezkere çıktı, bizim terhisimizi vermeyin. Biz arkadaşlarımızla birlikte görev yapmaya devam etmek istiyoruz’ dedi. Bu askerlerin talepleri hepimizi çok duygulandırdı. Bu ruh ve vatan sevgisi bizde hep vardı, bundan sonra da var olacak. Bunu görev yaptığımız tüm askerlerimizde görüyoruz. Bu da bizim şevkimizi artırıyor" diye konuştu.
Dağlarda terörist peşinde koşan Mehmetçik, yerleşim merkezlerinden geçerken halkın büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde operasyon yapan askerler dün sabah Şenoba Beldesi yakınlarındaki Hilal Köyü’nden geçti. Köydeki çocuklar tam teçhizat araziye çıkan askerlere sevgi gösterdi.
bu gün benim aklıma gelmişti şuan askerde olsam ve teskerem gelse ne yapardın die. bende komutana gidip teskeremi vermeyin komutanım derdim die hayal etmiştim.
İşte turkün farkı işte atalarımızın kanı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme