Şimdi Ara

TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.356
Cevap
2
Favori
349.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu ara bir planım var ve bunu gerçekleştirmek için alacağım en önemli cihaz lcd olacak, bu yüzden çok kararsız kalmış durumdayım.

planım şöyle, laptop-desktop ve tvbox'ı kvm switch ile lcd'ye bağlamak. böyle 3 cihazı tek ekrandan kontrol edebileceğim gibi canım isterse laptopu kendi ekranından kullanırken tvbox ile televizyon yayınını takip edebileceğim bilgisayarlardan bağımsız olarak.

bu noktada philips'in meşhur 22" ürünü 220xw8fb ile viewsonic vx2235wm arasında kaldım. philips'te duvara asma imkanı yok diye duydum ancak viewsonic'te bu mümkün. benim için önemli bir detay ancak philips'i kullanıp da övenleri çok, çok merak ettiğim bir model oldu kendisi...

ayrıca philips'in hdmi arabirimi desteği de beni kendisine çeken bir özellik. ha hdmi kullanacağım aygıtım yok şu an ama ileride sahip olduğum zaman büyük bir artısı olur bu monitörün.

sizden ricam, viewsonic hakkında fazla bilgim yok ama iyi ürünleri olduğunu okudum. kullanan arkadaşlar varsa, philips'in bu modeli ile yarışabilecek bir görüntü kalitesine sahip mi bu monitör? iki arada kaldım

• http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2672
    beyler bu ne fıyattır yahu..nasıl bı monıtor dür bu kullanan warmı..gerçi stok da kalmamışda
  • güzel ileride sorun yaratır deniyor samsungdan daha iyi ikisini de denedim ama zamanla nasıl olur bilinmez.Tavsiye edilir.
  • bende phılıps in 19 inc tnt lcd monitörü vr laptop aldıgım ıcın elımde kaldı bunu tv olrk kullanma imkanım varmı?
  • Arkadaşlar HD4850 veya HD4870 ekran kartı alacağım. Oyun oynamanın yanında web tasarım, programlama vs işleri ile de uğraşacağım. 2 MS'lik monitörlere bakıyorum. 8 MS ler ucuz ama oyunlarda veya fazla hareketli sahnelerde diyeyim tökezliyor bildiğiniz gibi. 2MS seçimim sanırım iyi bir seçim peki monitör?

Edit:

Büyük bir ihtimal 4850 alacağım. Bu karta 2ms'lik hangi monitör gider
    İnternetten alacağım. 0 ölü piksel garantisi veren LCD'ler de olabilir

Birde bugün öğrendim 17'' LCD'nin de 19'' LCD monitörün de doğal çözünürlüğü aynı (1280x1024)
    19'' almaktan vazgeçtim 17'' alacağım. Sizce ne yapmalıyım? Bu çözünürlük 17'' LCD de tuhaf gözükürmü? Dengesiz olurmu yani? Yani demek istediğim ikiside aynı çözünürlükteyken neden 19'' alayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 30 Temmuz 2008; 12:08:18 >

• Arkadaşlar bende 128 MB/64 Bit nVidia GeForce FX 5200 AGP 8x ekran kartı VGA ve S-VIDEO çıkış var VGA-DVI Dönüştürücü kullansam 22" yada daha üstü Bir monitor alsam goruntude problem yaşarmıyım(masaüstünün ekrana tam oturmaması goruntude kayma,monitorun bir bolumunun boş kalması sadece bir bolumunde goruntu olması vs.)
  • HP2207H
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grafi2008

HP2207H

Sadece modelini söyleyeceğine biraz bilgi versen daha iyi olmaz mı?
  • arkadaşlar herkese selamlar

benim gözlerim çok hassas.Monitorün parlaklığı çok rahatsız ediyor beni.Eminim aramızda böyle arkadaşlarda vardır.

Sorum şuki parlak ekran lcd ler gözü rahatsız ediyormu?

yardımcı olursanız sevinirim
  • Bndede war ama çalışmıyo nerde yapılyo bu
  • radyasyon yayılımı daha az olduğundan lcdler daha sağlıklıdır ayrıca parlak ekran göz yormaz mat ekran ile parlak ekran arasında göz yorma açısından fark yoktur.Parlak ekranda görüntü daha canlıdır genelde bu tarz şikayetleri olanlar mat ekran tercih eder.Çeşitli ayarlarla parlaklık ve renk dengesini ayarlayabilirsiniz.Monitörde en çok gözü yoran dalgalanmalardır sıvı kristal yapılı monitörler daha az zararlı ve daha sağlıklıdır.Monitör başında normalden çok daha az göz kırpıldığından gözle ilgili şikayetlerde artar göz kırpmanızı dengeleyip yarım saatte bir gözlerinizi uzak bir noktaya bakarak ya da kapalı durumda dinlendirirseniz göz sağlığınız açısından olumsuzlukları en aza indirmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighteen -- 12 Ağustos 2008; 16:21:29 >
  • teşekkürler nighteen

yani parlak ekran lcd renklerin parlaklığıyla ilgili.

yani ekran karanlıkken ayna gibi herşeyi yansıtıyormu bu lcd ler.benim en rahatsız olduğum durum.Ekrana dikkatli bakına kafamı görmek.
  • karanlık olunca yansır ama ben parlak kullanıyorum hp matlarla filmde genel kullanımda çok farklı.Karanlık sahnelerde zaten farketmiyorsun kendini görmen çok zor ben sorun yaşamadım görüntü ve sesi önemserim.Hp tavsiye ederim 20 inçler nokta aralığı olarak daha düşük yani daha kaliteli görüntüye sahip.
  • sağol nighteen bilgiler için
  • http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30078 bu monitör nasıldır DVİ olduğu için tercih ettim LG analoglarda var nokta aralıları daha düşük kontrastı daha yüksek ama DVİ yok DVİ için buna değer mi yoksa LG analog 22' mi alayım ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33237 LG ' de bu .
    Çok fazla film izlenecek ve oyun oynanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berocan -- 13 Ağustos 2008; 9:18:10 >

• Merhaba arkadaşlar

24" bir monitörün izlenebilir ekran boyutları nedir?
  • monitörün özelliklerinde verilen çözünürlük.Film izleyeceksen oyun oynayacaksan 20 inç daha mantıklı nedeni düşük nokta aralığı ve de ekran boyutu ile ekran kartı gereksiniminin artması.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30536
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30078

Samsungun daha iyi olduğu bariz ve Electro Worldde 399 liraya satılıyor ama taksit seçeneklerini bilen ve ElectroWorldun ölü pixel garantsii verip vermediğini bilen birisini bulamadım ElectroWorldle iligli bilginiz var mı ?
    Bıyut olarak ben 22 istiyorum çünkü yakından izlemeyi hiç sevmem en az 2 metereden izlerim .

• samsung'un daha iyi olduğunu nerden çıkartıyorsun kardeş.çok satıyor ve ucuz diye mi.yakından bakarsanız çok itici bir tasarımı var aletin.ayakları sorunlu ve soğuma problemleri yaşıyor.5 senelik philips lcd'im buna 5 basar.

22 inch alacaklara dell öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunaaltunbas -- 14 Ağustos 2008; 5:34:40 >
  • Samsungun nokta aralığı daha düşük + kontrastı daha yüksek olduğu için daha iyi dedim
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.